9 Μαρ 2013

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ : ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...



Στις 8 Ιουλίου 1937 οι NewYork Times είχαν γράψει για τη δυναστεία:

«Οι Rothschilds εισήγαγαν τον κανόνα του...
χρήματος στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Δεν έχουμε πλέον έθνη αλλά οικονομικές επαρχίες».

Οι Rothschild υπολογίζεται ότι συνολικά εισπράττουν ημερησίως 5 δισ. δολάρια από τόκους!

• Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα μετά το 1821.
• Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
• Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
• Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας τον νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δύο επίπεδα.
• Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως της Neuberger Berman).
• Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας (η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα).
• Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις (της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου), και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα (Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank κ.ά.).

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, ισχύει το «Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνουςκαι δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους»,όπως έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ροτσιλντ, μέλος της γνωστής "οικογένειας", η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη γέννηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.