22 Μαρ 2013

ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ…



Δεν θα καθίσω τώρα να σας κάνω βαθυστόχαστες γεωπολιτικές αναλύσεις… άλλωστε στου κουφού τη πόρτα πάρε τη πόρτα και κάνε τη με ελαφρά πηδηματάκια…

Ήταν αγαθοί όσοι πίστεψαν ότι η Ρωσία θα βοηθούσε την Κύπρο έτι περισσότερο-ανεξάρτητα εάν μπορούσε ή όχι.-

Όχι γιατί η Ρωσία δεν είναι σύμμαχος και φίλος της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ελληνισμού γενικότερα αλλά για πολλούς λόγους…

1. Τη Ρωσία τη συμφέρει οι καταθέσεις των Ρώσων μεγιστάνων να φύγουν από τη Κύπρο και να επιστρέψουν στη μαμά πατρίδα… Ακόμα και όσες δεν επιστρέψουν θα μπορούν τώρα με το που θα εγκαταλείψουν τις τράπεζες της Κύπρου να ελεγχθούν. Συνεπώς αυτά τα ποσά με τον κατάλληλο χειρισμό των Ρώσων επειδή στη πλειοψηφία τους, προέρχονται από έκνομες δραστηριότητες θα επιστρέψουν τουλάχιστον κατά το ήμισυ στα κρατικά ταμεία… Οι Ρώσοι σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς αυτή τη κυπριακή λίστα Λαγκάρντ θα την εξαντλήσουν και θα την απομυζήσουν μέχρι του τελευταίου σέντ.

2. Γεωπολιτικά και στρατηγικά όσο η Συρία παραμένει και θα παραμείνει στη σφαίρα επιρροής των Ρώσων και στην εξουσία του Ασαντ η Ρωσία δεν έχει καμιά δουλειά με τη Κύπρο και στη περιοχή της Κύπρου.

3. Ακόμα και εάν η Κύπρος παραχωρούσε όλα τα πηγάδια της ΑΟΖ, τις πηγές, τα ποτάμια και τις πισίνες των ξενοδοχείων στους Ρώσους, αυτοί θα έλεγαν ΝΙΕΤ. Και θα έλεγαν ΝΙΕΤ επειδή στην υπό διαμόρφωση ΝΕΑ ΓΙΑΛΤΑ οι Ρώσοι δεν έχει προκαθορισθεί να παίξουν ενεργειακή μπάλα σε αυτή τη περιοχή. Οι δρόμοι διέλευσης των φυσικών πόρων της Ρωσίας έχουν άλλη κατεύθυνση.

4. Γιατί να έρθουν οι Ρώσοι σε κόντρα με τη Γερμανία και τη Τουρκία που στη κυριολεξία αυτοί οι δύο εταίροι είναι που προκαθορίζουν το εμπορικό status της Ρωσίας.

5. Αυτά τα παιχνίδια παίζονται από το 1990 και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Έτσι και οι Σέρβοι περίμεναν τη βοήθεια από τη μαμά Ρωσία που ποτέ δεν ήρθε γιατί εν τω μεταξύ ο νέος πατερούλης είχε ήδη υπογράψει τις νέες σφαίρες επιρροής.

6. Θυμόσαστε το πρώην πρόεδρο της Γαλλίας τον ΣΑΡΚΟΖΙ που πολλοί ανεγκέφαλοι τον κατηγορούσαν και που όμως αυτός ο άνθρωπος ήταν χιλιάδες μίλια περισσότερο διορατικός και οξυδερκής από τον μόνιμα σε απορημένη κατάσταση Ολάντ. (Ολαντρέου) Θυμόσαστε την πρόταση που είχε κάνει και που γύριζε όλα τα ενδιαφέροντα κράτη για να την αποδεχτούν. Θυμόσαστε που πρώτος είχε διαβλέψει τι πάει να γίνει και μίλαγε για μια νέα περιφερειακή ένωση των κρατών της Μεσόγειου; Μετά από λίγο ξεκίνησαν τα γεγονότα στη Τυνησία, στην Αλγερία, στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στην Υεμένη, στη Συρία, στη Κύπρο, και θα ανεβαίνουν προς Τουρκία… για να ακολουθήσουν στη συνέχεια την ευρωπαϊκή τους πορεία… Βουλγαρία, Ελλάδα, Σκόπια, Αλβανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και να κλείσουν στις Ηράκλειες στήλες του Γιβραλτάρ και στη Πορτογαλία για να είναι και τα νώτα εξασφαλισμένα.

Πάμε για μια κυκλωτική κίνηση ολόκληρης της Μεσογειακής λεκάνης και διαμελισμό της σε νέες σφαίρες επιρροής των Αμερικανών και των Ευρωπαίων βλέπε Γερμανών. Οι Ρώσοι έχουν αφεθεί για πρόσβαση προς τις χώρες της Βαλτικής και τον παραδοσιακό τους υπερσιβηρικό άξονα Ουράλια- Βλαδιβοστόκ. Μέχρι τις ασιατικές στέπες του νότου συμπεριλαμβανομένης και της Γεωργίας… Να θυμίσουμε εδώ πως πουλήθηκε η Οσετία σε μια νύχτα μαζί με τον πρόεδρο της Γεωργίας Μικάιλ Σαακασβίλι Μάλιστα για να κατανοήσουμε καλύτερα κάποια πράγματα δεν μένει παρά να κοιτάξουμε πως μέχρι σήμερα και ύστερα από ένα χρόνο δεν έχει κλείσει το Συριακό μέτωπο.

Πολλοί πιστεύουν ότι η διάρκεια της πτώσης του Άσαντ οφείλεται στο ότι η Συρία δεν έχει πετρέλαια και δεν ενδιαφέρει άμεσα τους Αμερικάνους, ενώ κατ άλλους ότι δεν έχουν την ανάλογη δύναμη οι αντάρτες να πολεμήσουν τον Άσαντ. Ότι και αν υποστηρίξουμε από τα δύο είναι λάθος… Η Συρία είναι αυτή τη στιγμή ένα μπαλαντέρ που περιμένει την τελευταία στιγμή για να αξιοποιηθεί στο τραπέζι της μοιρασιάς μέχρι να ολοκληρωθεί και η δημιουργία αυτής της ενεργειακής Ισραηλινής κοιλότητας από κοινού μετά των Κύπρου , Αιγύπτου και Λιβύης.

7. Απλά η αντίσταση της Κύπρου σε όσα της ετοίμασε η Ε.Ε. σε συνεργασία πάντα με τους Αμερικάνους που ήθελαν να επιταχυνθούν οι διεργασίες στη περιοχή θα έχει κόστος για τα τεκταινόμενα μόνο ως προς τη διάρκεια του χρόνου μετάβασης στα νέα σημεία και τις σφαίρες επιρροής των δυνάμεων εκείνων που έτσι αποφάσισαν και έτσι κάνουν.… Παρατηρήστε δε πόσο αξιοπρόσεκτη και αξιοσημείωτη είναι η σιωπή των Αμερικάνων –έχουν ήδη βεβαρυμμένο ιστορικό στο νησί- που δεν θέλουν να προκαλέσουν και να μηρυκάσουν μνήμες δακρύων για τους Κυπρίους. Αλλά και η σιωπή των Γάλλων που τα έχουν δώσει όλα προκειμένου να κρατήσουν κάποιες ελάχιστες σφαίρες επιρροής στο Σουδάν, την Αλγερία, το Μαλί , την Τυνησία και το Κονγκό.

Για αυτό να δείτε το επόμενο θύμα θα είναι η Τουρκία και ο περιορισμός της στα ασιατικά νεοσύστατα πρώην σοβιετικά κράτη που ελέγχουν δρόμους ενεργειακής μεταφοράς.

ΠΗΓΗ