12 Μαρ 2013

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ




Μια χούφτα ληστών και ο περίγυρός τους ευδαιμονεί ενώ η πλειοψηφία των πολιτών απλά “την βγάζει” ή υποφέρει σιωπηλά.

Το έλλειμμα δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από το σημερινό. Για κανένα σημαντικό θέμα δεν ζητείται η γνώμη των πολιτών και πολύ περισσότερο η ψήφος τους. Όλες οι μεγάλες αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα λαμβάνονται από μια δράκα ανθρώπων πίσω από κλειστές πόρτες, παράνομα και καθ’ υπέρβαση της εκάστοτε εντολής των εκλογέων.

Όσον αφορά τις κατηγορίες της οκνηρίας και της αδιαφορίας, παρόλο που θεμελιώνονται σε στερεότυπα συμπεριφοράς ορισμένων κοινωνικών ομάδων, είναι ολότελα άδικες όταν επιχειρείται η καθολική εφαρμογή τους πάνω στο σύνολο του πληθυσμού. Το χτίσιμο απόψεων πάνω σε αυθαίρετα συμπεράσματα και η επικόλληση επίπλαστης έννοιας-ετικέτας στους διαφωνούντες ανήκουν στο στάνταρ οπλοστάσιο της ελίτ των εξουσιαστών.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ


Κοινή διαπίστωση είναι το ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή τοπική χούντα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα διεθνές όσο και υπερεθνικό τέρας που κατασπαράζει μία-μία τις χώρες αυτού του πλανήτη. Μια ολιγαρχία που ελέγχει πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, δικαστήρια, στρατούς, αστυνομίες, μυστικές υπηρεσίες, τράπεζες, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, ΜΜΕ, ΜΚΟ και διαθέτει αστείρευτα κεφάλαια. Τα πλοκάμια της εκτείνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου και σε όλους τους τομείς μιας κοινωνίας.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τσακίζουμε το κατεστημένο και την χρεοκοπημένη ιδεολογία του τώρα. Διαφήμιση με ψέματα αυτοί, δυσφήμιση με αλήθειες εμείς. Καταναλώνουμε μόνο ό,τι χρειαζόμαστε και κοπανάμε όλα τα υπόλοιπα στο κεφάλι των τοκογλύφων. Τίποτα στα κρυφά. Όλα χύμα και όλα στο φως.

Τι πιθανότητες έχουμε εμείς οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού desperados εναντίον όλων αυτών; Εκ πρώτης όψεως καμία. Όμως σε αυτό ακριβώς έγκειται ολόκληρο το νόημα. Όποιος περιφρονεί την ανώτερη δύναμη, έχει ήδη νικήσει σε βάθος χρόνου κι ας χάσει προσωρινά. Κάτω από το πρίσμα της λογικής είναι καθαρός παραλογισμός η οποιαδήποτε κίνηση κόντρα στην απόλυτη εξουσία. Όμως καμία άνιση μάχη δεν κερδήθηκε ποτέ από λογικούς. Η λογική χρησιμεύει στον σχεδιασμό της εκστρατείας και στην διαχείριση του πολέμου. Πάνω στη μάχη αυτό που μετράει είναι η γενναιότητα και η περιφρόνηση του θανάτου.
Ο Ξέρξης την πρώτη ημέρα απόρησε, την δεύτερη θύμωσε και την τρίτη έπεσε σε περισυλλογή.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ


Το μόνο είδος πολέμου που μπορούμε να διεξάγουμε είναι ο επιλεκτικός ανταρτοπόλεμος. Οι αντάρτες δεν μπορούν να νικήσουν τον τακτικό στρατό σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση. Γι αυτό λειτουργούν σε μικρές ευέλικτες ομάδες και εκμεταλλεύονται τον αιφνιδιασμό. Χτυπάνε τον εχθρό εκεί που είναι αδύναμος και υποχωρούν επίτηδες εκεί που είναι ισχυρός. Σταδιακά και συστηματικά παίρνουν τους δυσαρεστημένους με το μέρος τους και πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις τους. Όταν η πλειοψηφία των πολιτών έχει μεταστραφεί, τότε οι δυνάμεις ασφαλείας αρχίζουν να εκτελούν το έργο τους με δυσφορία, να αδιαφορούν ή να αυτομολούν προς την πλευρά των εξεγερμένων. Το έργο έχει τελειώσει. Η πτώση των πόλεων είναι η τελευταία πράξη.

Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ


Οι επαναστάσεις δεν γίνονται από μουσάτους με στρογγυλές μαύρες βόμβες και μανιφέστα του πολύγραφου. Ούτε από ενόπλους με πράσινα αμπέχωνα, ντουντούκες και καλάσνικοφ. Το σύστημα παρακαλάει για μια τέτοια αντίδραση γιατί είναι άρτια προετοιμασμένο να την αντιμετωπίσει με σφαίρες, προβοκάτσιες και ψέματα. Τα πουλημένα ΜΜΕ του αδημονούν να εκμεταλλευτούν το αίμα των αθώων. Χωρίς αυτό, η προπαγάνδα τους είναι άνοστη, δεν αγγίζει κανέναν.

Η αναμέτρηση οφείλει να γίνει στον τομέα στον οποίο εμείς έχουμε το πλεονέκτημα: στην διαχείριση της πληροφορίας. Το τέρας είναι πανίσχυρο στις μεγαλουπόλεις των ΜΜΕ που έχει κατασκευάσει το ίδιο, αλλά αδύναμο στα βουνά του διαδικτύου. Κάποιες απόπειρες των ΜΜΕ του να μπούν σφήνα στα ιστολόγια ή να εξαγοράσουν μπλόγκερς, γελοιοποιήθηκαν. Τώρα προσπαθούν να ελέγξουν το σερφάρισμα. Σύντομα θα προσπαθήσουν να νομοθετήσουν για το ποιοι ιστότοποι θα είναι προσβάσιμοι.

Το διαδίκτυο λοιπόν είναι το πεδίο μάχης. Θυμηθείτε: ένα καλό άρθρο σκοτώνει όσο εκατό βόμβες και μάλιστα χωρίς παράπλευρες απώλειες. Κατευθείαν στο στόχο.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ


Βήμα πρώτο: Κλείνουμε τις τηλεοράσεις. Η κινούμενη εικόνα λέει πάντα ψέματα και περνάει ύπουλα άλλα μηνύματα που δεν έχουν σχέση με τον εκφερόμενο λόγο.

Βήμα δεύτερο: Θεωρούμε εκ προοιμίου όλες ανεξαιρέτως τις ειδήσεις των ΜΜΕ ως χουντική προπαγάνδα. Προσπαθούμε να απομονώσουμε το γεγονός και να διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές. Όταν η είδηση εκπορεύεται από τα χαλκεία των κομμάτων, πρέπει να θεωρείται ως ολικά τοξική και να απορρίπτεται στο σύνολό της.

Βήμα τρίτο: Ενημερωνόμαστε αρχικά ή και αποκλειστικά από συναδέλφους μπλόγκερ που γνωρίζουμε και έχουμε τσεκάρει. Αυτοί έχουν κάνει την πρώτη εκτίμηση της είδησης και την ανάλυσή της. Κάθε πρώτη προσέγγιση χουντικής είδησης, δέον να γίνεται σε μορφή κειμένου και κατόπιν μεταβαίνουμε σε εικόνα/βίντεο.

Βήμα τέταρτο: Διαδίδουμε την νέα κατάσταση στους γύρω μας και ζητάμε να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Συμμετέχουμε στις συζητήσεις με ουσιαστικά σχόλια. Κάνουμε links τους ενδιαφέροντες ιστότοπους και συγκροτούμε μικρές ανεξάρτητες ομάδες. Αν κάποια ομάδα ή άτομο στερηθεί τα μέσα επικοινωνίας με υπαιτιότητα της χούντας, αναμεταδίδουμε και μεγεθύνουμε αμέσως το γεγονός.

Βήμα πέμπτο: Χτυπάμε αλύπητα όλα τα κατεστημένα μέσα και τις ειδήσεις που αυτά κατασκευάζουν και αναπαράγουν. Αποδομούμε εντελώς τα γεγονότα που έχουν επιλεγεί για να χειραγωγήσουν τους πολίτες. Δεν επιθυμούμε να είμαστε η εναλλακτική λύση στην ενημέρωση, αλλά ο θάνατός της. Σκοπός μας είναι η είδηση να μην αποτελεί καταναλωτικό προϊόν αλλά αφορμή σκέψης. Τσακίζουμε με τα πληκτρολόγιά μας αυτούς που γράφουν κατά παραγγελία, καθώς και αυτά που γράφουν. Ο καθένας μας με τον τρόπο του. Με την λογική, με την χλεύη, με το χιούμορ, με την σάτιρα, με την πολιτική, κοινωνιολογική ή ψυχολογική ανάλυση, και πάντα με επιχειρήματα. Είμαστε καθόλα νόμιμοι και δεν μπορεί να μας αγγίξει κανένας. Χωρίς συντονισμό και καθοδήγηση, οι στρατιές των μπλόγκερ έχουν ήδη διασύρει τα κατεστημένα σχήματα ενημέρωσης και τους ρουφιάνους τους. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν η κοινωνική πίεση θα ενταθεί και θα υπάρχει κάποιος υποτυπώδης συντονισμός. Κάντε links τους ενδιαφέροντες ιστότοπους, διαβάστε, εφαρμόστε και διαδώστε όσες από τις προτάσεις των υπόλοιπων μπλόγκερς σας φαίνονται ενδιαφέρουσες. Τα κομάντο, οι χάκερς, ας κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά.

Κατεβάστε τους τις ασφάλειες.



ΠΗΓΗ