7 Μαρ 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ''CODEX ALIMENTARIUS''

Σύμφωνα με τον νεοταξίτικο ορισμό :

''Ο «Codex Alimentarius» είναι, κυριολεκτικά μεταφρασμένος από τα λατινικά, ένας «Κώδικας Τροφίμων». Περιλαμβάνει μια σειρά γενικών και συγκεκριμένων προτύπων ασφάλειας τροφίμων που έχουν διατυπωθεί με στόχο την προστασία της καταναλωτικής υγείας και τη διασφάλιση δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων. Τα τρόφιμα που τίθενται στην αγορά για τοπική κατανάλωση ή εξαγωγή πρέπει να είναι ασφαλή προς βρώση και καλής ποιότητας. Επιπλέον, τα τρόφιμα δεν πρέπει να φέρουν τους νοσογόνους οργανισμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ζώα ή τα φυτά στις χώρες εισαγωγής.''

Ο «Codex Alimentarius» οργανώθηκε από κοινού στη δεκαετία του '60 από δύο οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών: τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο σκοπός του ήταν να καθοδηγήσει και να προωθήσει την επεξεργασία και καθιέρωση των ορισμών και των απαιτήσεων για τα τρόφιμα, να βοηθήσει στην εναρμόνισή τους και, με αυτό τον τρόπο, να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις 170 χώρες, οι οποίες είναι μέλη του «Codex Alimentarius» και οι οποίες συμμετέχουν στη σύνταξη των προτύπων και πολύ συχνά στην εφαρμογή τους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ο «Codex Alimentarius» είναι ένα διεθνώς χρησιμοποιούμενο σημείο αναφοράς

Αν και τα πρότυπα που υιοθετούνται από τον «Κώδικα» δεν είναι δεσμευτικά, φέρουν πολύ βάρος και αναγνωρίζονται ως απόλυτα βασισμένα στην επιστήμη. Όπου απαιτείται, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναφέρεται στα πρότυπα του «Κώδικα» στην προσπάθεια να επιλυθούν οι εμπορικές διαφωνίες που αφορούν τα είδη διατροφής ή τα προϊόντα τροφίμων. Οι εθνικοί και τοπικοί νόμοι και κανόνες έχουν σχεδόν πάντα τα πρότυπα του «Κώδικα» ως αφετηρία τους. Στην ουσία, η επιρροή του «Codex Alimentarius» επεκτείνεται σε κάθε ήπειρο, και η συμβολή του στην προστασία της δημόσιας υγείας και των δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων είναι ανυπολόγιστη.





ΑΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ''ΑΓΟΡΩΝ'' ;

Τίς 28 / 3 / 2011,οι Ελληνες πολίτες,έμπρακτα,υποβάλλουν,διά τής δικαστικής οδού,τίς αντιρρήσεις τους γιά τήν εφαρμογή τού συγκεκριμένου,ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟΥ, σχεδίου τών νεοταξητών (http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html


Παράλληλα,πολύ καιρό πρίν καί κατόπιν τής συνειδητοποίησης τού τί ακριβώς σημαίνει ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ καί ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ,άρχισαν να κατακλύζουν τήν Ελληνική κοινωνία πληροφορίες γιά το τί ακριβώς σημαίνει γιά τίς κοινωνίες η επιβολή αυτού τού ''κώδικα'' στήν ζωή μας (;)...

Οι φωνές πολλαπλασιάζονται σέ όλο τόν κόσμο σέ ήπιους τόνους:
αλλά καί μέ πολύ ανησυχητικά δημοσιεύματα :

''Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που έχει βαθιά τις ρίζες της μέσα στην ιστορία δημιουργώντας -με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής- ένα αποκύημα οικονομικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού.'' :

«Η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή» υπογραμμίζει ο κ. Κατσαρός, εξηγώντας πως «πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα»

«Σήμερα καλλιεργούνται περισσότερα από επτακόσια εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα στρέμματα, χωρίς να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, την ώρα που υπάρχουν τρόφιμα αρκετά για να θρέψουν δύο φορές τον πληθυσμό του πλανήτη»τόνισε ο κ. Κατσαρός, κάνοντας λόγο για πέντε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που παράγουν στείρους σπόρους με κίνδυνο 77 χώρες να τίθενται υπό την ομηρία τους.


The World According to Monsanto GMO Documentary : http://www.youtube.com/watch?v=6VEZYQF9WlE

MUST SEE DOCUMENTARY: "Food Inc." (monsanto) : http://www.youtube.com/watch?v=yh8c9OUti4c

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ (ΕλληνικοίΥπότιτλοι):http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_1DjcNXlv9U




Δεν θα μπορεί ή θα είναι πολύ δύσκολο ο καθένας να έχει πρόσβαση σε βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βότανα, κ.α. Επίσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλες φυσικές τροφές προβλέπεται να ελέγχονται και να περνούν από ακτινοβολία, με την πρόφαση ότι πρέπει να σκοτώνονται τα μικρόβια, με την διαφορά ότι θα καταστρέφονται και οι πραγματικές ωφέλιμες ουσίες.

Αποτέλεσμα, οι βιολογικές καλλιέργειες να ελέγχονται και να ελέγχεται ακόμη και η απευθείας πώληση των προϊόντων που παράγει ο κάθε γεωργός.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, αν ισχύσουν οι οδηγίες του κώδικα διατροφής, μόνο η ελάχιστη κατανάλωση των βιταμινών σε συνδυασμό με ενδεχόμενα κρούσματα γρίπης ή άλλων μορφών επιδημιών είναι ικανές να επιφέρουν δραματική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη.

Η στέρηση και η ανεπάρκεια της φυσικής τροφής στις μεγαλουπόλεις και η κακή ποιότητα της διατροφής, είναι ο σοβαρότερος λόγος σήμερα για τις συνηθισμένες παθήσεις του πολιτισμένου κόσμου, όπως η χοληστερίνη, το σάκχαρο και οι καρδιακές παθήσεις…