15 Μαρ 2013

ΜΟΝΣΑΝΤΟ: Η εταιρεία που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο και αναπτύσσει φυτά ανθεκτικά στο αλουμίνιο!


Γιατί η Monsanto εξέλιξε το γονίδιο ανθεκτικότητας στο αλουμίνιο;Τι είναι η Monsanto; Η ίδια ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι είναι μια πολυεθνική αγροτική εταιρεία, η οποία βοηθά τους αγρότες να παράγουν πιο υγιεινά τρόφιμα μειώνοντας την επίδραση της γεωργίας στο περιβάλλον.Η μόνη αλήθεια…. στην παραπάνω πρόταση είναι οι λέξεις πολυεθνική, αγροτική. Σ’ αυτές θα συμπλήρωνα: πρώην χημική, νυν βιοτεχνολογική.

Η Monsanto επί του παρόντος βγάζει στην αγορά ένα γονίδιο αντοχής στο αλουμίνιο. Εδώ είναι το άλλοθι….Οι μικρής κλίμακας, και με περιορισμένους πόρους αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα, μεταξύ των οποίων φτωχά εδάφη, ξηρασία, και την έλλειψη εισροών. Συνεχιζόμενες τάσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού κατά πάσα πιθανότητα θα επιδεινώσουν τα δεσμευτικά προβλήματα.

Μια νέα γενιά έρευνας των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών(GE) έχει ως στόχο την ελάφρυνση αυτών των πιέσεων μέσω της βελτίωσης των καλλιεργειών διαβίωσης, όπως η μανιόκα, το σόργο και το κεχρί, που ενσωματώνουν χαρακτηριστικά όπως η αντοχή στην ξηρασία, το νερό, και το αλουμίνιο σε εδάφη, καθώς και φυτά με πιο αποδοτική χρήση του αζώτου και φωσφόρου.

Είναι σύμπτωση το γεγονός ότι η Monsanto θα “έρθει να μας σώσει” με τα γονίδια αντοχής στο αλουμίνιο, διότι τα κανονικά φυτά πεθαίνουν στην παρουσία περίσσειας αλουμινίου; (http://www.ifpri.org/publication/delivering-genetically-engineered-crops-poor farmers)

Ή μήπως είναι ευκαιριακός καπιταλισμός και το σχεδιαζόμενο εταιρικό μονοπώλιο τροφίμων με την ευγενική άδεια της Monsanto και η Εγελιανή Διαλεκτική που βασίζεται σε εσωτερική πληροφόρηση ότι ένα προταθέν σύστημα «γεω-μηχανικής» είναι ήδη σε ισχύ και το οποίο γεμίζει την ατμόσφαιρά μας με χημικούς ψεκασμούς που περιεχούν αργίλιο και βάριο;Αυτό δεν είναι παιχνίδι.

Βαλλόμαστε από όλες τις πλευρές με μια προγραμματισμένη, ανθρωποκτόνο, γενοκτονική ημερήσια διάταξη, η οποία προσπαθεί να κάνει πολύ λίγες οικογένειες όλο και πιο πλούσιες από ό,τι ήδη είναι, και να μειωθεί ο πληθυσμός της γης σε 500 εκατομμύρια, όπως εκτίθενται στο μνημείο με τις Στήλες της Georgia (Georgia Guidestones). Αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από βιολογικό πόλεμο. [Της Barbara H. Peterson από το farmwars.info]