Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ''ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ'', ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Ερευνητικό Πρόγραμμα Μέσης Ανατολής (ΕΠΜΑ)

Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ένα ανεξάρτητο, ιδιωτικό (τίνος αλήθεια ;), μη κυβερνητικό κέντρο πολιτικής έρευνας(;...ποιός σας κάλεσε κύριοι ;), το καλύτερο του είδους του στην Ελλάδα(...του ''είδους'' του σίγουρα).

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα Μέσης Ανατολής (ΕΠΜΑ) γεννήθηκε (ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ...ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ...ΤΟΝ G.SORROS...)το 2010 για να προωθήσει την προετοιμασία και υλοποίηση στρατηγικών μελετών για την Μέση Ανατολή σε διάφορους τομείς, όπως τον πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό. Επικεντρώνεται σε σημαντικά θέματα πολιτικής στην Μέση Ανατολή σήμερα και στο μέλλον. Το ΕΠΜΑ δημιουργήθηκε για να προώθηση την αλληλοκατανόηση μέσω του περιφερειακού διαλόγου.

Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο (...)  ο στόχος του ΕΠΜΑ είναι αφενός η προώθηση της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής κατανόησης, αφετέρου η οικονομική συνεργασία. Προκειμένου να επιτευχθεί η εν λόγω μακροκοσμική πολιτική (...), χρειάζεται η συμμετοχή σε διάλογο των διαφόρων παραγόντων αναφορικά με διάφορα θέματα πολιτικής.

Οι εν λόγω παράγοντες αναλύονται σε επιχειρηματίες, κυβερνητικούς αξιωματούχους, φορείς χάραξης πολιτικής, τον ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, διεθνείς οργανισμούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. (ΟΛΗ Η ''EΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ'' ΦΑΣΙΣΤΟ-ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ...)

Ο στόχος του ΕΠΜΑ να αναλύσει την αλληλεπίδραση μεταξύ οικονομίας και πολιτικής είναι απαραίτητος για την κατανόηση της οικονομικής συνεργασίας και των γεωπολιτικών προκλήσεων στην Μέση Ανατολή. Ο εν λόγω στόχος βασίζεται στο ακόλουθο τριμερές σχήμα:
Πολιτική. Η λήψη συλλογικών αποφάσεων σχετίζεται με κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής στην Μέση Ανατολή. (ποιοί είστε εσείς που παίρνετε ...πολιτικές αποφάσεις σε ένα,υποτιθέμενο,δημοκρατικό κράτος ;)

Οικονομία και πολιτική. Και οι δύο αποτελούν μεθόδους μέσω των οποίων οι κοινωνίες αποφασίζουν για το ποιος λαμβάνει τι και πως. Η οικονομία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην πάλη μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού των μεσανατολικών κοινωνιών. (...πάλη για την επιβίωση απο τη γενοκτονία πού επιβάλλουν τα σκοτεινά κέντρα που σας χρηματοδοτούν ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!)

Πολιτισμός και πολιτική. Ο πολιτισμός είναι το θεμέλιο επί του οποίου στηρίζεται κάθε δραστηριότητα, δομώντας την γεωπολιτική συναίνεση (...) μεταξύ των διαφόρων χωρών και πολιτισμών. Η Μέση Ανατολή αποτελεί το επίκεντρο του πολιτιστικού ανταγωνισμού μεταξύ Ανατολής και Δύσης. (ΈΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΟΙ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ)

Το ΕΠΜΑ αναπτύσσει την βαθύτερη κατανόηση των μακροοικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και την διαμόρφωση δημόσιας συζήτησης.

Το ΕΠΜΑ είναι:

- το σημείο συνάντησης επιχειρηματιών, υπευθύνων χάραξης πολιτικής, κρατικών αξιωματούχων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, πανεπιστημιακών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την συνεργασία τους σε γεωπολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά ζητήματα. (ΜΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣ...)

- το κέντρο πολιτικής έρευνας, το οποίο παράγει εκθέσεις σε σημαντικά γεωπολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα που επηρεάζουν το πολιτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στην Μέση Ανατολή. Σε αυτό το πλαίσιο προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες συμβουλών με την μορφή στρατηγικών επιχειρηματικών προτάσεων, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο σε περιφερειακούς συνεργάτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν ελπιδοφόρες εταιρικές σχέσεις.(ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ...)

Δραστηριότητες του ΕΠΜΑ:

1. Έρευνα (Αναλύσεις και εκθέσεις)

Οι αναλύσεις και εκθέσεις του ΕΠΜΑ επικεντρώνονται σε γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, συζητήσεις καθώς επίσης και πολιτικές οι οποίες επηρεάζουν το μέλλον της Μέσης Ανατολής. Το ΕΠΜΑ διεξάγει έρευνα στους τομείς της πολιτικής, οικονομίας και πολιτισμού στην Μέση Ανατολή, αποβλέποντας στην ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με την Μέση Ανατολή και τις ίδιες τις μεσανατολικές εταιρίες.(ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ...ΙΔΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ,ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ...)

2. Παροχή συμβουλών (ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ...)

Ομάδα ειδικών παρέχουν ένα ευρύ και συγκεκριμένο φάσμα επιχειρηματικών συμβουλών και ''υπηρεσιών'' εν γένει. (ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ''ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ'' ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ''ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ'', ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΣΥΡΙΑ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ...)

3. Δημοσιεύσεις

Περιοδικό Middle East Mediterranean

Αναλύσεις Μέσης Ανατολής

Μονογραφίες Μέσης Ανατολής και παροχή πληροφοριών στο ιστολόγιο

4. Εκδηλώσεις

Η Σειρά Διαλέξεων ΕΠΜΑ: Επιχειρηματίες, πολιτικοί, διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί και κυβερνητικού αξιωματούχοι παρέχουν γνώση επί διαφόρων θεμάτων μεσανατολικού ενδιαφέροντος.

Η στρόγγυλη τράπεζα του ΕΠΜΑ: Λαμβάνει χώρα όλο τον χρόνο και αφορά στην βασική προσέγγιση και την πολυπλοκότητα των διαφόρων ειδών πολιτικής και εξελίξεων.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Δρ. Ευάγγελος Βενέτης, Ισλαμικές και Μεσανατολικές Σπουδές, ΕΛΙΑΜΕΠ

Δρ. Ευάγγελος Ηλίας-Τέμπος, Εμπειρογνώμων-Σύμβουλος, Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα

Δρ. Γεώργιος Τζογόπουλος, ΜΜΕ, Υπότρ. Ιδρύμ. Μποδοσάκη, ΕΛΙΑΜΕΠ

Δρ. Θάνος Ντόκος, Γεωπολιτική Ασφάλεια, Γενικός Διευθυντής, ΕΛΙΑΜΕΠ

κ. Νικόλας Βουλέλης, Διευθυντής, Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δρ. Αρέφ Αλομπέιντ, Αραβικές σπουδές, Ανεξ. Ερευνητής

Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης, Γεωπολιτική της Ενέργειας, ΕΛΙΑΜΕΠ

κ. Παντελής Τουλουμάκος, Τουρκικές σπουδές, Πανεπ. Αθηνών

Δρ. Θάνος Μαρούκης, Θέματα Μετανάστευσης, ΕΛΙΑΜΕΠ

Καθηγ. Σαλέντρα Σάρμα, Οικονομία, Πανεπ. Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Καθηγ. Ανδρέας Θεοφάνους, Πολιτική Οικονομία, Πανεπ. Λευκωσίας, Κύπρος

Δρ. Αλί Σονάι, Αραβικές Σπουδές, Πανεπιστήμιο Βαμβέργης, Γερμανία

Δρ. Νάντα Γαντούρ-Δεμίρη, Παλαιστινιακό, Πανεπ. Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο

Δρ. Ιωάννης Γρηγοριάδης, Τουρκικές Σπουδές, Πανεπ. Μπίλκεντ, Τουρκία

Δις. Μαρία Βερβερίδου, Τουρκικές Σπουδές, Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας

Δις. Μαρίνα Γεωργοπούλου, Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ανεξ. Ερευνήτρια


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ Α.Τ.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΑ'Ι'Τ
ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΩΝ,ΦΑΣΙΣΤΩΝ
MADE IN US-RAEL...EΔΩ.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ;...