Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Μαζί με την Άνοιξη μύρισε Ανάσταση στην Αγγλία


Η αγγλική εργατική τάξη πάει στον Παράδεισο ψηφίζοντας Ανεξαρτησία. Μεταναστευτικό και Ευρω-κρατεία τα νέα μεγάλα πολιτικά ζητήματα. Σώθηκαν τα πυροτεχνήματα κατά της λιτότητας των κεντροαριστερών και οι φιλελεύθερες μπαρούφες των δεξιών.

Η πολιτική Μεγάλη Παρασκευή στην Αγγλία, πέρασε στο ντούκου από τα βοθροκάναλα και τους ρουφιάνους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους . Τι να πουν άλλωστε.

Το δικομματικό σύστημα ανετράπη στην «πηγή». Τέρμα πια με τους «δεξιούς» «Συντηρητικούς» και τους «κεντροαριστερούς» «εργατικούς» και το απολειφάδι του παρελθόντος τους Φιλελευθέρους. Τα πρόβατα στην Αγγλία ξύπνησαν.
Οι «κεντροαριστερές κραυγές» κατά τις «μονόπλευρης λιτότητας» δεν έπιασαν τόπο.

Στις εκλογές για τοπικά συμβούλια που έγιναν την Μεγάλη Παρασκευή σε 27 αγγλικές επαρχίες, σάρωσε το Κόμμα της Ανεξαρτησίας, (UK Independence / UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ, συγκεντρώνοντας κατά μέσο όρο το 23% της λαϊκής ψήφου, καιεκλέγει 147 συμβούλους από τους 19 που είχε το 2011.
Στο Norfolk, στο Lincolnshire και στο Kent κέρδισε 15, 16 και 17 έδρες και είναι δεύτερο κόμμα. Στο Eastleigh και το South Shields όπου έγιναν αναπληρωματικές εκλογές για την πλήρωση των κενών βουλευτικών θέσης το UKIP ήρθε δεύτερο.
Στο μεν Eastleigh πήρε 28% και στο South Shields , όπου η συμμετοχή ήταν χαμηλή (40%), πήρε 24% αφήνοντας στην τρίτη θέση τους Συντηρητικούς και στην έβδομη τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Πρόκειται για μια πραγματική αλλαγή και έναν πολιτικό θρίαμβο ενός κόμματος που χτυπήθηκε όσο κανένα άλλο από το σύστημα και που επιμένει να παλεύει με συνέπεια εναντίον του κατεστημένου και των εκφραστών του. Το πολιτικό τοπίο στην Αγγλία μετεβλήθη οριστικά. Αυτές οι εκλογές ήταν οι πιο σημαντικές μετά τον δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο. Το Κόμμα της Ανεξαρτησίας σάρωσε και τα ΜΜΕ και τους κωλοδημοσιογράφους τους.

Το 76% όσων ψήφισαν UKIP το έκαναν για να αντιμετωπιστεί το «μεταναστευτικό» και ο «εξισλαμισμός» της Αγγλίας και το 59 % υποστήριξε το UKIP για τις θέσεις του για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το κατεστημένο υπέστη σοκ από τη λαϊκή έκπληξη» δήλωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ. Ο πανικός που κατέλαβε τις αγγλικές εφημερίδες είναι τι θα γίνει στις προσεχείς ευρωεκλογές και πως θα ανακοπεί ή πρόοδος του UKIP μέχρι τις Γενικές εκλογές του 2015.

Ο μόνος που χάρηκε από το αποτέλεσμα στην Αθήνα ηταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης που ήταν Αντιπρόεδρος επί 4 σχεδόν χρόνια της πολιτικής ομάδας "ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ( EFD )στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της οποίας πρόεδρος είναι ο Νάϊτζελ Φάρατζ.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ,μόλις ανακοινωθηκε ο θρίαμβος του UKIP, απέστειλε στον ηγέτη του Κόμματος Ν. Φάρατζ συγχαρητήριο τηλεγράφημα όπου εκφράζει «..την χαρά του και την πλήρη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κοινοί αγώνες ετών και σκληρή πάλη εναντίον κατεστημένων συμφερόντων και αντιλήψεων οδήγησαν στο καταπληκτικό εκλογικό αποτέλεσμα που αποτελεί θρίαμβο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης».


H Καταβαράθρωση του National Party στις αγγλικές εκλογές

Η συστηματική προπαγάνδα όλων των αγγλικών μέσων ενημέρωσης κατά του «εθνικιστικού» και «ρατσιστικού» «British National Party» έπιασε τόπο.

Το ΒΝP που κατέβασε 99 υποψήφιους δεν κέρδισε πουθενά. Στο South Oxhey όπου το 2009, ο υποψήφιος του British National Party είχε κερδίσει την έδρα με 783 ψήφους, τώρα πήρε μόνο 71 ψήφους. Το UKIP που μετείχε για πρώτη φορά πήρε 472 ψήφους (24%) και ήρθε δεύτερο. Την έδρα στο South Oxhey την κέρδισαν οι εργατικοί με 964 ψήφους.

Η δραματική πτώση του British National Party φάνηκε και στην αναπληρωματική εκλογή στο South Shields που την κέρδισαν οι «εργατικοί» με 12,493 ψήφους με δεύτερο το Ukip με 5,988. Η υποψήφια του BNP, κα Dorothy MacBeth Brookes έλαβε μόνο 711 ψήφους ενώ το 2010 η Donna Watson του BNP είχε πάρει 2,382.

Μετά την έκπληξη που επεφύλαξαν οι ψηφοφόροι στο αγγλικό κατεστημένο ένας βιασμός ανδρός από το παρελθόν, για τον οποίο κατηγορείται ο συντηρητικός αντιπρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Νάιτζελ Έβανς, μπορεί να οδηγήσει σε αναπληρωματικές εκλογές στο Λάνκασιρ, και ίσως στην είσοδο του Ukip στη Βουλή.


ΠΗΓΗ