Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Αστυνομικοί σταματούν την καταστολή και ενώνονται με τους Βραζιλιάνους διαδηλωτές σε καθιστική διαμαρτυρία. (βίντεο από την Βραζιλία)

Εκπληκτικό βίντεο από την Βραζιλία: Αστυνομικοί σταματούν την καταστολή και ενώνονται με τους Βραζιλιάνους διαδηλωτές σε καθιστική διαμαρτυρία!!!

Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής καθιστικής διαμαρτυρίας στη Βραζιλία αφήνουν τις θέσεις τους και κάθονται δίπλα στους διαδηλωτές εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου και απεικονίζει βραζιλιάνους αστυνομικούς να συμμετέχουν μαζί με τους πολίτες στις μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης που συνεχίζονται εδώ και αρκετές ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία ξεκίνησαν στις 13 Ιουνίου με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και συνεχίζονται, απειλώντας τη σταθερότητα της κυβέρνησης της Ντίλμα Ρούσεφ.

Παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος της χώρας πήρε πίσω τα μέτρα για αύξηση στα εισιτήρια που είχαν πυροδοτήσει το οργισμένο ξέσπασμα των Βραζιλιάνων, οι πολίτες της χώρας δεν δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες.

Μάλιστα στον αντίποδα των εκατοντάδων φωτογραφιών και βίντεο από τη Βραζιλία που δείχνουν τους άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας να κακοποιούν διαδηλωτές, βίντεο από το Σάο Πάολο δείχνει μία - συγκινητική - στιγμή που διαδηλωτές και αστυνομία ενώνονται.

Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι βραζιλιάνοι αστυνομικοί οι οποίοι, εν μέσω χειροκροτημάτων συμμετέχουν στην καθιστική διαμαρτυρία των πολιτώνΟι άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας βρίσκονται σε "κλοιό" διαδηλωτών που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία σε έναν χώρο που μοιάζει με πάρκο.

Οι φωνές των πολιτών είναι καταιγιστικές κατά της βίας και τελικά οι αστυνομικοί αποφασίζουν να καθίσουν μαζί τους προκαλώντας χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες, ενώ ακούγεται το σύνθημα "λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος".

Οι ίδιοι φαίνονται αμήχανοι αλλά συγκινημένοι και χαμογελαστοί.

Σύμφωνα με την Huffington Post, που ωστόσο δεν είναι σε θέση να διασταυρώσει την πληροφορία, ένας από τους αστυνομικούς ονόματι Μάριο ανέφερε στο Youtube κάτω από το βίντεο ότι δεν τιμωρήθηκαν για την ενέργειά τους αυτή, "αντίθετα τους επαίνεσαν" οι ανώτεροί τους, όπως υποστηρίζει.Με πληροφορίες από Nooz.gr, tvxs.gr και iefimerida.gr

ΠΗΓΗ