23 Σεπ 2013

Με ξένα κόλυβα (ασφάλιστρα κορόϊδων) οι ασφαλιστές κάνουν μνημόσυνο (13 και 14 μισθό) κατ΄ έτος!!!!


ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

— ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ,

— Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να με «ταΐζει» η κοινωνία ….εν αγνοία της.

[ ΑΚΕΡΜΟΣ ....ΠΛΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΉΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ ]

— Παίρνω επικουρική Χ 14 μήνες ….γιατί, όταν εσύ καλέ μου φίλε ασφαλίζεις το αυτοκίνητό σου ή το σπίτι σου ….δίνεις ….σου παίρνει το επικουρικό μου ταμείο, χωρίς να το ξέρεις -με νόμους ξέκωλα- ποσοστό 2%, κλπ, επί των ασφαλίστρων ….για να έχω εγώ την «επί δεκατέσσερα» σύνταξη ….το κατάλαβες;

— Κόψανε το αγγελιόσημο των δημοσιογράφων ….και δεν μίλησε κανείς (σιγά μην τους το επέτρεπαν οι καναλάρχες και οι εκδότες)

— Οι Ασφαλιστές όμως έχουν τόση δύναμη ….που κάνουν ότι γουστάρουν ….γίνεται παντού και πάντα το δικό τους ….πολλά τα λεφτά βλέπεις!

— Χαϊδεμένα παιδιά του Σημίτη, με «σημαιοφόρους» τον Στουρνάρα τον Προβόπουλο -τον Ράιχενμπαχ- και τα φοροκλεπτικά εργαλεία τους, καταδυναστεύουν οικονομικά την κοινωνία και διαλύουν τ” ασφαλιστικά ταμεία ….για να αρπάξουν όσο μπορούν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των ασφαλίσεων Σύνταξης και Υγείας, αλλά και για τις προμήθειες και τα μπόνους ….ρε γαμώτο!

— Αυτό είναι το ταμείο που εξαίρεσαν από το ETAK ….οι Κουτρομανο-Βρούτσηδες:

Τ.Ε.Α. – Ε.Α.Π.Α.Ε. – Ν.Π.Ι.Δ.

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2013

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΝΠΔΑ Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε. ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1942

Συντηρεί, επαυξάνει και χορηγεί -σε εποχή απόλυτης ένδειας- συντάξεις με κοινωνικό πόρο, δηλαδή από την τσέπη των ασφαλισμένων …δηλαδή «βλογάμε τα γένια μας» με ξένα «κόλλυβα».

[Αλήθεια γιατί κ. Γ. Ρωμανιά ....που τα ξέρεις όλα ....και είσαι τώρα και πολιτικό πρόσωπο ....δεν μίλησες ποτέ ανοιχτά και ξεκάθαρα για τούτη την κοινωνική αδικία. Ξέρω-ξέρω ....δεν πρέπει να ....ακολουθήσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό ....τα κουραφέξαλα δηλαδή ...του Αφτιά]


Δείτε την «Διοικούσα επιτροπή» του ταμείου Τ.Ε.Α. – Ε.Α.Π.Α.Ε. – Ν.Π.Ι.Δ. ….που προέρχεται κυρίως από την ΠΑΣΟΚοκρατούμενη Ομοσπονδία των συνδικάτων του κλάδου :


Διοικούσα Επιτροπή ----Τακτικά μέλη---- Αναπληρωματικά Μέλη
Πρόεδρος                  Χρ. Παπαδόγιαννης     Β. Μπουλουγούρης
Αντιπρόεδρος            Μ. Αντωνάκη               Ευ. Βαρουχάκη
Γεν. Γραμματέας       Εμ. Χατζάκης              Αρ. Χρηστίδης
Μέλος                        Ι. Πετσαλάκης             Γ. Συκαμιάς
Μέλος                       Κ. Παπαμιχαλόπουλος Ι. Χατζηιωσήφ
Μέλος                       Ι. Πολίτης                     Π. Αγιασματζής


Τα μέλη που απαρτίζουν το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ο.Α.Σ.Ε. είναι:


Πρόεδρος: Παπαδόγιαννης Χρήστος
Αντιπρόεδρος: Μπουλουγούρης Βασίλης
Γεν. Γραμματέας: Χατζάκης Μανώλης
Αν. Γεν. Γραμματέας: Πετσαλάκης Ιωάννης
Οργ. Γραμματέας: Τσελέκης Κώστας
Ταμίας: Ξηρόπουλος Σταύρος
Υπ. Δημ. Σχέσεων: Συκαμιάς Γιώργος
Μέλη: Βίγλα Ίλια, Γιουρτσίδης Λάζαρος, Προβίδα Παρασκευή, Καψάλης Ιωάννης, Σεφερλής Βασίλειος, Τζέμος Χριστόφορος, Τζιώλης Απόστολος, Χρηστίδης Τέλης.


  • Μάγκες σας το υπόσχομαι ….ποτέ μην σώσει και ξαναπάρω ….αυτή την επικουρική σύνταξη ….σας την επιστρέφω κατάμουτρα ….σ” ένα μήνα το πολύ, θα έχουμε πάει όλοι στο ΕΤΑΚ ….εκεί που -καλώς ή κακώς- έχει πάει για «επικούρηση» και η υπόλοιπη κοινωνία ….καταλάβατε πονηράτζες!
  • Και είναι σίγουρο ότι αυτό έτσι θα γίνει ….μέσα από την κοινωνική κατακραυγή και δυσαρέσκεια που θα ξεσηκωθεί !!!!


ΠΟΡΟΙ – ΕΙΣΦΟΡΕΣ


Άρθρο 8

Αριθ. Φ.51020/4883/105/13 (ΦΕΚ 411 Β/22-2-2013) : Έγκριση Καταστατικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων – Τ.Ε.Α. – Ε.Α.Π.Α.Ε. -Ν.Π.Ι.Δ., σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 36 του ν. 4052/2012.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

ΑΡΙΘΜΟΣ 2071

ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ «ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΤΕΑΑΠΑΕ)» ΤΟΥ ΝΠΔΔ «ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤEAIΤ)» ΣΕ ΝΠΙΔ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΤAMEIO ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ)».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΠΟΡΟΙ – ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Άρθρο 8

Πόροι του Ταμείου

Πόροι του Ταμείου είναι οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, οι εισφορές αναγνώρισης γάμου, οι εισφορές όσων συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλιση, κάθε είδους πρόσοδοι της περιουσίας του Ταμείου, χαριστικές ή μη καταβολές προς το Ταμείο και εν γένει κάθε άλλο νόμιμο έσοδο.

Οι εισφορές (εργοδοτικές και εργαζομένων) επί των αποδοχών των έμμισθων ασφαλισμένων καταβάλλονται για αποδοχές 14 μηνών κατ’ έτος, ενώ οι εισφορές των μη έμμισθων καταβάλλονται για αποδοχές 12 μηνών κατ’ έτος. Αναλυτικότερα:

1. Οι εισφορές των εργοδοτών, όπως παρακάτω προσδιορίζονται:

1.1 Εισφορά τόσο των Ιδιωτικών Εταιρειών Ασφάλισης όσο και των οργανισμών δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή κοινωφελούς χαρακτήρα οι οποίοι ασκούν δυνάμει ειδικών νόμων ή διατάξεων νόμων ή καταστατικών διατάξεων ιδιωτική επιχείρηση ασφάλισης ή αντασφάλισης ή απλώς ιδιωτική ασφάλιση.

Η εισφορά των παραπάνω αναφερομένων εργοδοτών για το σύνολο των εργαζομένων τους είναι ανάλογη του ύψους των εργασιών τους και ισόποση με τα παρακάτω ποσοστά επί της παραγωγής των κλάδων που ασκούν όπως παρακάτω προσδιορίζονται:

1.1.1. Το ισόποσο του δύο επί τοις εκατό (2%) επί των ασφαλίστρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων των κλάδων πυρός, ατυχημάτων εν γένει και αυτοκινήτων. Στον βασικό κλάδο «Ατυχημάτων εν γένει» περιλαμβάνοντα τα εργατικά ατυχήματα, τα προσωπικά ατυχήματα, η γενική αστική ευθύνη, η εμπιστοσύνη υπαλλήλων, η θραύση κρυστάλλων, η ληστεία και η ευθύνη εργολάβων.

1.1.2. Το ισόποσο του ένα επί τοις εκατό (1%) επί των ασφαλίστρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων των κλάδων Μεταφορών, Θαλάσσης, Ευθύνης, Αποζημιώσεως χαλάζης, κλοπής, κτηνών, πίστεως, θραύσεως, μηχανών πλοίων και αεροσκαφών, νομικής προστασίας και ειδικών κινδύνων.

1.1.3. Το ισόποσο του πέντε επί τοις εκατό (5%) επί των ασφαλίστρων του πρώτου μόνον έτους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και κεφαλαιοποίησης και προσθέτων καλύψεων επί του αυτού ασφαλιστηρίου καθοριζομένου ανωτάτου ορίου ασφαλίστρων για τον υπολογισμού του εν λόγω ποσοστού ίσου προς έξι επί τοις εκατό (6%) επί του ασφαλιζομένου κεφαλαίου.

1.1.4. Το ισόποσο του ένα επί τοις εκατό (1%) επί των ασφαλίστρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων παντός κλάδου μη κατονομαζομένου στα εδάφια 1.1.1-1.1.3.

Πάντως η ως άνω εργοδοτική εισφορά, ασχέτως παραγωγής, δεν δύναται να είναι μικρότερη από αυτήν των έμμισθων εργαζομένων

1.2. Η ποσοστιαία εργοδοτική εισφορά των ημεδαπών ασφαλιστικών εταιρειών που διατηρούν υποκαταστήματα ή πρακτορεία στην αλλοδαπή ορίζεται ίση με 6% επί του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων τους που έχουν την ελληνική ιθαγένεια και υπηρετούν στα υποκαταστήματα ή πρακτορεία αυτών στην αλλοδαπή, εφόσον έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μέχρι την 31.12.1992 (παλαιοί ασφαλισμένοι). Οι εταιρείες αυτές απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ποσοστιαίας επί των ασφαλίστρων εργοδοτικής εισφοράς επί της ασφαλιστικής παραγωγής τους την οποία πραγματοποιούν στα Υποκαταστήματα ή Πρακτορεία τους στην αλλοδαπή.

1.3. Η εργοδοτική εισφορά των αντασφαλιστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα ορίζεται ίση με 6% των μηνιαίων αποδοχών των εμμίσθων υπαλλήλων αυτών που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μέχρι την 31.12.1992 (παλαιοί ασφαλισμένοι).

1.4. Η εργοδοτική εισφορά των υπαλλήλων ασφαλιστικών πρακτόρων, ασφαλιστικών συμβούλων, μεσιτών ασφαλίσεων, συντονιστών ασφαλιστικών συμβούλων και πραγματογνωμόνων ορίζεται ίση με 4% των μηναίων αποδοχών των έμμισθων υπαλλήλων τους που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μέχρι την 31.12.1992 (παλαιοί ασφαλισμένοι).

1.5. Η εργοδοτική εισφορά, των υπό 1.2, 1.3 και 1. 4 εργοδοτών, για τους νέους ασφαλισμένους (μετά την 1.1.1993 αντιστοιχεί στο 3% επί των πάσης φύσεως αποδοχών τους, χωρίς αυτές να υπερβαίνουν το οκταπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ αναπροσαρμοζόμενο με το ποσοστό αύξηση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.

2. Μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων που έχει ως εξής:

2.1. Μηνιαία εισφορά του έμμισθου παλαιού ασφαλισμένου (έως την 31.12.1992) ίση με το 4% επί των πάσης φύσεως αποδοχών υπό τον περιορισμό του ανωτάτου ορίου (πλαφόν),όπως αυτό περιγράφεται στο άρθρο 9 παρ. Α.1.

2.2. Μηνιαία εισφορά του έμμισθου νέου ασφαλισμένου (μετά την 1.1.1993) ίση με 3% επί των πάσης φύσεως αποδοχών του, χωρίς αυτές να υπερβαίνουν το οκταπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ αναπροσαρμοζόμενο με το ποσοστό αύξηση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων (άρθρ. 32 του Ν. 2084/1992 σε συνδυασμό με το άρθρ. 13 παρ. 1 του Ν. 3232/2004).

2.3. Μηνιαία εισφορά του μη έμμισθου παλαιού ασφαλισμένου (έως την 31.12.1992) ίση με 6% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ακαθάριστων εσόδων της τελευταίας διετίας, υπό τον περιορισμό του ανωτάτου ορίου (πλαφόν) που αναλύεται στο άρθρο 9 παρ. Α 1 του παρόντος. Μετά τη συμπλήρωση της διετίας και ανά διετία με απόφαση του Ταμείου σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα από τον ασφαλισμένο στοιχεία καθορίζεται το ποσό επί του οποίου υπολογίζονται οι εισφορές της επόμενης διετίας.

2.4. Μηνιαία εισφορά του μη έμμισθου νέου ασφαλισμένου (μετά την 1.1.1993) ίση με 6% επί των ασφαλιστικών κατηγοριών που καθορίσθηκαν με το ΠΔ 169/1993, όπως αυτές διαμορφώνονται με την εκάστοτε ισχύουσα Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα ποσά αυτά αναπροσαρμόζονται κάθε φορά με βάση το ποσοστό αύξησης των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπολογισμός γίνεται επί της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας και ο ασφαλισμένος δικαιούται να επιλέξει υψηλότερη.

3. Εισφορά όσων συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλιση και αναλυτικά:

3.1 Όσοι νέοι ασφαλισμένοι συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλισή τους στο Ταμείο καταβάλλουν κατά μήνα εισφορά ύψους 6% οι μεν έμμισθοι επί του μέσου όρου του μισθού του τελευταίου έτους πριν από τη διακοπή της υποχρεωτικής τους ασφάλισης, οι δε μη έμμισθοι επί του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας επί της οποίας κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές ο ασφαλισμένος κατά τη διακοπή της ασφάλισης. Οι εισφορές αυτών αναπροσαρμόζονται κατά το ποσοστό μεταβολής των καταβαλλόμενων από το Ταμείο συντάξεων.

3.2 Όσοι παλαιοί ασφαλισμένοι συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλισή τους στο Ταμείο καταβάλλουν οι μεν έμμισθοι εισφορά ύψους 8% επί των αποδοχών τους κατά την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να υπολείπονται από τις εισφορές που καθορίζονται με την οικεία ΣΣΕ με τα αυτά προσόντα και έτη υπηρεσίας ούτε να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο (πλαφόν) όπως αναλύεται στο άρθρο 9 παρ. Α 1 του παρόντος, οι δε μη έμμισθοι καταβάλλουν το 6% επί του ποσού επί του οποίου υπολογίζεται η ασφαλιστική εισφορά κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι εισφορές αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τη μεταβολή του οριζόμενου ανωτάτου ορίου αποδοχών για τον υπολογισμό των εισφορών.

4. Η εισφορά αναγνώρισης γάμου, η οποία είναι ίση με την κράτηση των τακτικών αποδοχών ενός μηνός κάθε έγγαμου ασφαλισμένου. Προκειμένου περί μη έμμισθου ασφαλισμένου η κράτηση είναι ίση με το ποσό της κλάσης στην οποία υπάγεται. Εφόσον και ο σύζυγος και η σύζυγος τυγχάνουν έμμισθοι ασφαλισμένοι η ως άνω εισφορά καταβάλλεται εξ ημισείας από τον καθένα από αυτούς, με βάση τις μεγαλύτερες τακτικές αποδοχές, του ή της συζύγου. Στην περίπτωση επόμενου γάμου παρακρατείται το μισό της εισφοράς. Η εισφορά αναγνώρισης γάμου καταβάλλεται είτε εφάπαξ είτε σε 48 ισόποσες δόσεις. 5. Κάθε είδους πρόσοδοι της περιουσίας του Ταμείου 6 Κάθε είδους χαριστικές ή μη καταβολές προς το Ταμείο.

7. Κάθε άλλο νόμιμο έσοδο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η καταβολή πρόσθετων εργοδοτικών εισφορών.

[ ΑΚΕΡΜΟΣ ....ΠΛΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΉΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ]

ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

— Σε συνέχεια της ανάρτησης '' Με ξένα κόλυβα (ασφάλιστρα κορόϊδων) οι ασφαλιστές κάνουν μνημόσυνο (13 και 14 μισθό) κατ΄ έτος!!!!'' έγινε ένας ενδιαφέρον διάλογος, που κατά τη ταπεινή μου γνώμη, αξίζει να διαβάσετε και να πάρετε ακόμα μια εικόνα του πρόσφατου παρελθόντος, από αυτές που είναι κάθε μέρα επίκαιρες:

— ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
ΚΑΛΗΜΈΡΑ,
ΟΎΤΕ ΈΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΈΧΕΙ ΑΝΕΒΆΣΕΙ -ΜΈΧΡΙ- ΣΤΙΓΜΉΣ.
ΚΆΤΙ ΔΕΝ ΠΉΓΕ ΚΑΛΆ -ΔΊΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΎΝΗ ΝΑ ΤΟ ΨΆΞΩ- ή ΔΕΝ «ΞΥΠΝΆΜΕ» ΜΕ ΤΊΠΟΤΕ. ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΏΝΕΤΑΙ!!!

— ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
ΜΗ ΧΟΛΟΣΚΑΣ — ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΟΥΣΤΑ. ΚΙ΄ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΚΠΛΑΓΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΟΝΤΡ ΕΣΠΑΓΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΆΡΕΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

— ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
ΟΧΙ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ, ΦΤΑΊΕΙ ΟΤΙ ….ΑΝΑΦΕΡΘΉΚΑΜΕ ΣΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΡΩΜΑΝΙΆ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ….ΤΟΝ κ. ΓΙΏΡΓΟ ΤΟΝ ΑΦΤΙΆ.


[Αλήθεια γιατί κ. Γ. Ρωμανιά ....που τα ξέρεις όλα ....και είσαι τώρα και πολιτικό πρόσωπο ....δεν μίλησες ποτέ ανοιχτά και ξεκάθαρα για τούτη την κοινωνική αδικία. Ξέρω-ξέρω ....δεν πρέπει να ....ακολουθήσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό ....τα κουραφέξαλα δηλαδή ...του Αφτιά] »
Μπαρμπανίκο μου, ο κ. Ρωμανιάς έχει -περισσότερο- σχέση με τις Ασφαλιστικές, δηλαδή την Ιδιωτική Ασφάλιση ….η όποια θέλει «ασυγκράτητα» να «καπελώσει» ….την Κοινωνική (κάτι που δεν καταλαβαίνουν ….ακριβολογώ -επικοινώνησα μαζί τους- οι του ΙΚΑ οι συνδικαλιστές ….όσο και να τους το λες ….ότι το «σύνθημα» θα πρεπε να είναι, «να μας προσλάβει ο άλλος ….ο Πυλώνας -μετά την κινητικότητα- οι Ασφαλιστικές !…»)

Καλά κάνει ο άνθρωπος ….δικαίωμα του είναι οι επαγγελματικές του επιλογές ….και είναι απολύτως σεβαστές.

Στα αρχεία μου ….ο ηλεκτρονικός του υπο-φάκελλος, είναι καταχωρημένος εδώ και καιρό ….με άλλους στον γενικότερο -ακριβολογώ- φάκελο, «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ VS ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ – ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ« ….της κοινωνικής ασφάλισης ….εννοείται.

Ο κ. Ρωμανιάς και όποια κόμματα τον έχουν επιλέξει για σύμβουλο -περί την Κοινωνικήν και ιδιωτικήν Ασφάλισην ….του 1ου, 2ου και του 3ου του πυλώνα [τρεις και όχι δυο οι "βάρκες" ....πυλώνες εννοώ ....ανάθεμα κι' αν καταλαβαίνω ....άσε θα μου εξηγήσει η θειά μου η Μαργάρω ....πολύ γνωστή και μη εξαιρετέα.] ….πρέπει να κρίνονται ….άλλωστε αν συνέβαινε το αντίθετο ….να είναι δηλαδή τα πολιτικά πρόσωπα στο απυρόβλητο της -καλοπροαίρετης- κριτικής ….θα μιλάγαμε για άλλο πολίτευμα και όχι αυτό που μας λένε ότι έχουμε.

Σου στέλνω μια εικόνα, με κωδικό τίτλο -όπως την έχω στο αρχείο μου- »Στην ΕΑΑΕ φωνάξανε παπά να «θάψει» την Κοινωνική Ασφάλιση ».

[Αν υπήρχαν δέκα ΜπαρμπαΝίκοι -δεν υπερβάλω- ....οι νεοφιλελεύθεροι συντρόφοι ....θα παίρναν τον πυλώνα τον κοντύτερο....και όχι της της ιδιωτικής την νίκη]

Για «για τις δικές σας ενέργειες» όπως λένε στο δημόσιο ….μάλλον θα χρειασθεί να κάνεις δυο αναρτήσεις.

[ Υ.Γ. Από το πρωί ...."έβγαλε το σκασμό" ο Γιώργος ο Αφτιάς ....στα 500(;) ευρώ οι αναπηρικές ! ]

ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΆΤΩ:


«Νέα ΜΕΡΑ» για τον Γιώργο Ρωμανιά
22 Μαρτίου 2013, 17:48

Ένα από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του νέου κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» είναι ο Γιώργος Ρωμανιάς. Ο κ. Ρωμανιάς λέγεται ότι θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό του νεοσύστατου κόμματος στα εργασιακά θέματα καθώς ήταν επί πολλά χρόνια επιστημονικός σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στην παρουσίαση του νέου κόμματος παρευρέθηκε και ο πρώην εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακκάς ο οποίος στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄Αθήνας με τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.


Στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Γιώργος Ρωμανιάς

30/05/2013 – 17:03

Γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της ιδιότητάς του ως συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ…


Μια προσχώρηση έκπληξη στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως ανέφερε, από σήμερα μέλος των ΑΝ.ΕΛ. είναι ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς.

Ο κ. Ρωμανιάς ο οποίος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό λόγω της ιδιότητάς του ως συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της παρουσίας του στην τηλεόραση, καθώς τον καλούν συχνά στα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών για να εκφράσει τις απόψεις του για τα εργασιακά, είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο εργατικό δίκαιο.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 – 16:37

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ασπίς Πρόνοια: Ημερίδα για την ιδιωτική ασφάλιση

Το συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στο θεσμό της κοινωνικής ανάπτυξης παρουσίασε χθες, σε ειδική ημερίδα του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ο κ. Ρωμανιάς επεσήμανε το γεγονός ότι το σύστημα των ασφαλιστικών ταμείων της Ελλάδας στερείται της αναγκαίας περιουσιακής δυναμικής, με συνέπεια να λειτουργεί χωρίς μέλλον το σύνολο της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα.

Πρόσθεσε δε, ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα αλλά ένα μωσαϊκό σχετικών διατάξεων με μεγάλες διαφορές, ανάλογα με την κοινωνική ομάδα που καλύπτουν κατά περίπτωση. Σημείωσε ακόμη, ότι σήμερα λειτουργούν 175 ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν συντάξεις κυμαινόμενες κατά ανώτατο όριο από 804 έως 5.000 ευρώ το μήνα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανέδειξε τις δυνατότητες του συμπληρωματικού ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης ως προς την κοινωνική, καταγράφοντας τη διεθνή πρακτική και τη σύνθεση του εισοδήματος των συνταξιούχων των χωρών της Ε.Ε.

Ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στις λοιπές ευρωπαικές χώρες μεγάλα τμήματα του συνολικού αριθμού των συνταξιούχων καλύπτονται ταυτοχρόνως, παραλλήλως και σωρευτικώς με δημόσιες συντάξεις αλλά και με συντάξεις προερχόμενες και από τους λοιπούς δυο πυλώνες, με αποτέλεσμα το εισόδημα από συντάξεις του 2ου και του 3ου πυλώνα να προσεγγίζει, ως τάση, το αντίστοιχο εισόδημα που προέρχεται από τις δημόσιες συντάξεις. Αντίθετα στην Ελλάδα (βλ. διάγραμμα) το εισόδημα από συντάξεις των Ελλήνων συνταξιούχων προέρχεται κατά 98,5% από τις δημόσιες συντάξεις, ενώ από συντάξεις του 2ου και 3ου πυλώνα προέρχεται μόλις το 1,5% του αντίστοιχου συνολικού εισοδήματος.

Τέλος, αναλύθηκε η Έκθεση Beveridge και η διεθνής σύμβαση εργασίας 102 που αποτελούν τον κορμό της κοινωνικής ασφάλισης σε όλο τον κόσμο.

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:
ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ ΑΥΡΙΟ;;;;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
ΝΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ ….ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΆΩ -ΠΟΛΙΤΙΚΆ- ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΙ ΓΙΑ ΠΛΆΚΑ ….ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΘΈΛΩ ….ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ Η ΥΓΙΉΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ….ΚΑΙ ΜΌΝΟΝ ΑΥΤΉ….ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΙ” ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΆΚΙ ΣΤΟ ΤΕΊΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΧΑΊΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉΣ ….ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ….ΣΕ ΌΤΙ ΑΠΈΜΕΙΝΕ.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΌΝΙΑ ΜΑΣ !

Η EIKONA -ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΆ- ME TΟΥΣ κ.κ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ, ΠΑΓΚΑΛΟ, ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΡΩΜΑΝΙΑ, ΚΑΜΙΝΗ, ΚΛΠ ….ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΈΧΕΙΣ ΛΆΒΕΙ- ΤΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΩ- ….ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΉΣ ΑΝΆΡΤΗΣΗΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΊΛΩ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΆ ΚΕΙΜΕΝΑ.


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ/ΠΗΓΗ