Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Προετοιμάζουν τη τελευταία αλλαγή φρουράς...


Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να εξηγήσει κανείς σε αυτή τη φωτογραφία, που αποτελεί μιά πρόβλεψη μελλοντικών ρόλων. Τα λέει όλα.

Το θέμα όμως είναι άλλο.

Τί παίζει αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια και ποιοί είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι στον “πόλεμο” που εξελίσσεται;


Αν το βρείτε αυτό, τότε θα βρείτε την άκρη του Μίτου της Αριάδνης. Θα αντιληφθείτε ποιός φωνάζει για ποιόν και ποιός είναι με ποιόν στο καφενείο “η Ελλάς”. Τότε θα πρέπει να κάνετε την επιλογή σας.

Την απάντηση την ξέρω. Mερικά πράγματα όμως δεν πρέπει να λέγονται ούτε να επιβεβαιώνονται γιατί τότε το παιγνίδι θα εκτραχυνθεί. H Ελλάδα είναι ένα ακόμη θύμα αυτού του ιδιότυπου πολέμου που εξελίσσεται στα Βαλκάνια. Η Ελλάδα δεν είναι “πειραματόζωο της Ευρωζώνης” όπως λένε πολλοί αλλά ένα πεδίο μάχης. Τίποτα λιγότερο.

  • Αυτοί στη φωτογραφία είναι μόνο πιόνια σε μια παρτίδα σκάκι που παίζουν άλλοι, δηλαδή ένα τίποτα. Μόνο το ΦΠΑ τών εισαγωγέων στις ΕΟΖ να πληρωνόταν στο Δημόσιο, αυτό που με τροπολογία πέρασε η τριμελής κυβέρνηση απουσία της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ, δεν θα απολυόταν κανένας στο δημόσιο (βλέπετε εδώ). Ετσι όμως δεν θα γινόταν τιτλοποίηση των κοιτασμάτων και παντός άλλου ορυκτού πλούτου. αφού λεφτά θα υπήρχαν και οι “εμπόλεμοι” δεν θέλουν λεφτά να υπάρχουν…

Αυτοί στη φωτογραφία είναι μόνο πιόνια σε μια παρτίδα σκάκι που παίζουν άλλοι, δηλαδή ένα τίποτα...

H αντιπολίτευση όταν είναι για σοβαρά θέματα παρουσιάζει απώλεια μνήμης ή δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο σε επιστημονικές απόψεις που δεν στέκουν, όπως έγινε στην περίπτωση της συζήτησης για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας (βλέπετε το videoεδώ). Αυτό εννοεί ο αναγκαστικός νόμος τους λέγανε, αυτό αποδεχόντουσαν αυτοί…

  • Για το θέμα του ΦΠΑ κάνουν πάλι όλοι την πάπια, γιατί κανείς στη σημερινή Βουλή δεν θέλει να φανερωθεί τί πρόκειται να ισχύσει και σε άλλες μελλοντικές ΕΟΖ στη Θράκη και στο Ανατ. Αιγαίο. Η ύπαρξη ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών – βλέπετε εδώ) στην Ελλάδα, δεν θέλουν να υπάρχει στο μυαλό των Ελλήνων πολιτών. Οσοι λιγότεροι γνωρίζουν τί είναι οι ΕΟΖ, τόσο το καλύτερο. Δεν θα υπάρχουν αντιδράσεις. Σημειώστε ότι κανείς δεν γνωρίζει τί πρόκειται να γίνει με τη φορολόγηση των Τούρκων επιχειρηματιών στις μελλοντικές ΕΟΖ. Ο Σαμαράς και όσοι υπέγραψαν τις 25 συμφωνίες στη Τουρκία μόνο γνωρίζουν.

Κοινός τόπος και στόχος όλων - και κατά τη γνώμη μου - όλων όσων συμμετέχουν στη σημερινή Βουλή είναι η εξασθένηση της χώρας ώστε οι αλλαγές συνόρων να γίνουν με το μικρότερο κόστος. Oλοι το ξέρουν αυτό που έρχεται.


Στην Ελλάδα είναι επιθυμητό να γίνουν πολλές ΕΟΖ χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό άμεσα απο το λαό.

Αυτές θα αποτελέσουν τα καρκινογόνα κύτταρα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, για να “λειτουργήσουν” καλύτερα ή για “κοινωνικοοικονομικούς” λόγους θα τους δοθείμεγάλη αυτονομία σαν ένα ενδιάμεσο βήμα πρίν τη τελική φάση της διάλυσης της χώρας, της οποίας θα προηγηθεί κάποια κρίση (όχι απαραίτητα με την Τουρκία, γιατί δεν θα ήταν έξυπνο). Το πιθανότερο είναι να ξεσπάσουν ταραχές.


ΕΟΖ σε αυτόνομες περιοχές της Κίνας και των Φιλιππίνων ήδη υπάρχουν. Υπάρχει διεθνής εμπειρία. Μόνο που η αυτονομία προυπήρχε σε αυτές και οι ΕΟΖ δημιουργήθηκαν αργότερα. Στην Ελλάδα αυτό θα γίνει με αντίθετη σειρά. Απο τεχνικής πλευράς ο σκοπός είναι ο ίδιος και η σειρά δεν έχει σημασία ως πρός το τελικό αποτέλεσμα.
Ξέχασα να σας πώ, ότι ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής στο μέλλον θα γίνει πολύ φιλέλληνας.Στο μέλλον θα εμφανιστούν και άλλοι φιλέλληνες. Γιατί όμως; Αυτό θα σας το απαντήσω. Γιατί είναι αναγκαίο.

Σας έδωσα ωραία θέματα για το Σαββατοκύριακο.

  • Οταν το 2009 έγραψα πρώτος σε αυτό το ιστολόγιο για την επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, συνάντησα μιά κρυάδα. Δεν φταίω εγώ για αυτό. Η βλακεία και το κόμπλεξ είναι ανίκητα στη χώρα των πάντα χαρούμενων απογόνων του Απόλλωνα, των ψευτομαγγιτών των δρόμων της Ομόνοιας, των ιδιοφυών του καναπέ και των καφενείων με τις κρυφοαριστερές ή κρυφοδεξιές φοβίες, των πολύξερων αλλά και των δήθεν γενικώς. Να τα ξεπεράσετε αυτά τα ποδοσφαιρικά σύνδρομα, αλλιώς θα αποκτήσετε Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Βούδα της Ραφήνας, αυτόν που δήθεν δεν πήρε είδηση τίποτα και θα έρθουν τα χειρότερα.

Σήμερα άκουσα κάπου ότι ο Σαμαράς προτείνει στους νέους επιχειρηματίες να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Ας του πεί κάποιος, πως όταν λέει αστεία καλό είναι να έχουν γούστο…

Οι νεκροί Ελληνες πολίτες-θύματα της πολιτικής των μνημονίων δεν γελάνε.

Πάρτε το είδηση. Δεν γίνεται τίποτα με αυτούς. Είναι ταυτισμένοι με την αποτυχία και τις 5000 αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών. Οι νεκροί δεν γυρνάνε πίσω.

  • Eν τω μεταξύ, μία ακόμη φορά οι Ελληνες πολίτες θα εγγυηθούν για να δανεισθούν οι τράπεζες της Ελλάδας (που δεν είναι Ελληνικές…) κάπου τον Οκτώβρη, ώστε να ολοκληρωθεί μάλλον η κεφαλαιοποίηση τους. Για τις καταθέσεις όμως που έφαγαν οι τράπεζες και εκείνους που τους κάλυψαν δεν καταδικάστηκε κανείς ακόμη. Αυτό δεν στέκει.


Παράλληλα η “αντιπολίτευση” συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να προβάλλεται στο εξωτερικό και στο εσωτερικό…

Ο Τσίπρας θέλει τον Καραμανλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Καμμένος παίζει βιολί στον αντίποδα, ώστε να μη χαθεί ψήφος ή να μη έχει λόγο να αντιδράσει κανένα πρόβατο. Η δημοκρατία πρέπει να φαίνεται ότι λειτουργεί άσχετα αν πρόκειται για θέατρο.

O “Εθνάρχης” που ξέχασε την Κύπρο και που έβαλε μια χώρα χωρίς ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ με μόνο προσόν της την οικοδομή και τον τουρισμό τιμήθηκε στην ομιλία του Τσίπρα στο ίδρυμα Καραμανλή, να μη μιλήσω για την εμπνευσμένη ομιλία του πολιτικού μηχανικού Τσίπρα στο London School of Εconomics για το πώς θα σωθεί η Ελληνική οικονομία.
Αυτά δεν είναι για γέλια, είναι κατάντεια του πολιτικού συστήματος, που οδηγεί τον κόσμο στην επιλογή της ΧΑ σαν μοναδική λύση για να ξετιναχτεί ο ζυγός…! Ομως και εκεί υπάρχει πρόβλημα, γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Αντίποδας της ΧΑ, το ΚΚΕ… Να μη ξεχάσουμε την ανάρμοστη συμφωνία Χαρίλαου Φλωράκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τις προμήθειες του ΟΤΕ (βλέπε Κόκκαλη), τις πρόσφατες απολύσεις απο το Ριζοσπάστη κλπ.

Ανωτέρω, η γνωστή φωτογραφία των σημαιών που δείχνουν τα σημεία στάθμευσης των Καραμανλή, Ερντογάν και άλλων Πρωθυπουργών. Παρατηρείστε, ότι ο ένας με σεβασμό σηκώνει τη σημαία της χώρας του και ο άλλος σαν άπατρις την πατάει. Το κοινό τους χαρακτηριστικό όμως είναι η κουταμάρα και λέω κουταμάρα γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε και οι δύο να αντιληφθούν ότι έπρεπε να κάτσουν στο σκαλοπάτι πάνω απο τη σημαία (στή θέση των πράσινων κύκλων). Μετά από τόσα χρόνια που το έχω παρατηρήσει και αφού κανείς άλλος ποτέ δεν το έχει αναφέρει, έπρεπε να το πώ… Είναι θέμα αποκατάστασης της αλήθειας!

Ενας πατριώτης έστω και κουτός μπορεί να γίνει πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ενας άπατρις και κουτός όχι. Δεν μπορείς να δίνεις όπλα σε νήπια και μετά να βάζεις δίπλα τους γκουβερνάντες να τα προσέχουν για να μη αυτοτραυματιστούν ή για να μη τα δαγκώσει κανένα φίδι… Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό.

Η εικόνα αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα είναι εικόνα αυτών που τους επέλεξαν. Και αυτή η παρατήρηση είναι εξίσου σημαντική.
  • Πολλές φορές ακούγεται το ερώτημα, “γιατί να κατηγορείται ως ένοχο ένα κόμμα που ποτέ δεν κυβέρνησε;” Και όμως… Μπορεί να κατηγορείται, όταν δεν κάνει σωστά αντιπολίτευση συγκαλύπτοντας σκάνδαλα, όταν απουσιάζει ή αποχωρεί συνέχεια απο τη Βουλή τις στιγμές που δεν πρέπει, όταν δεν έχει συντελέσει σε τίποτα απο αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα για να ορθοποδήσει, συνεισφέροντας στο γκρέμισμα εκ των έσω της συνοχής και της εξέλιξης της Ελληνικής κοινωνίας.
  • Το επόμενο ερώτημα είναι “αξίζει κάποιο κόμμα απο αυτά της παρούσας Βουλής να κυβερνήσει;” H γνώμη μου είναι “όχι”, γιατί εκτός του ότι αποτελούν εναλλαγές τής ίδιας οσμής, αποτελούν και μια συλλογή ηλιθίων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το βόλεμα. Δεν πιστεύουν πραγματικά σε ιδέες και σε αξίες. Δεν διαθέτουν Ελληνική Παιδεία.


Οι σημερινοί πολιτικοί είναι καλοί στις ατάκες, στις ερωτήσεις, στις απαντήσεις, στους λόγους, στις παράτες, στην παντομίμα και στο θέατρο γενικώς. Η σημερινή Ελλάδα δεν τους χρειάζεται. Δεν είναι επίπεδο και αντιλήψεις αυτές που έχουν. Και όσα τους λείπουν δεν μπορούν να καλυφθούν με ενέσεις απο τα ΜΜΕ και τους τραπεζίτες, των οποίων παίζουν τους λαγούς. Οταν κανείς αφαιρέσει το image που τους δημιουργούν οι image makers, τότε ένας έμπειρος εύκολα διαπιστώνει ότι οι σημερινοί πολιτικοί “δεν είναι ικανοί να χωρίσουν ούτε δύο γαδάρων άχερα.”

Το ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει οικονομικό πρόγραμμα που να στοχεύει στην ανάπτυξη αλλά ούτε και οι ΑΝΕΛ. Και τα δύο κόμματα επιθυμούν νέα μνημόνια, δικαιότερο φορολογικό σύστημα και κρατικοποίηση των τραπεζών που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είχε γίνει, αφού η κεφαλαιοποίησή τους έχει γίνει με μετοχές που θα έπρεπε να διαχειρίζεται ο Ελληνικός λαός.
Εχετε ακούσει κανένα απο τα δύο αυτα κόμματα να μιλήσει για τιμωρία αυτών που έφαγαν τις καταθέσεις με τους πολιτικούς τους φίλους; Aπόντες πάλι.

Την ΧΑ δεν την θεωρώ κόμμα. Αυτή και το ΚΚΕ είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Εγκεφαλογράφημα νεκρού, ξύλινη γλώσσα, χαιρετισμοί και ντουντούκες, ανυπαρξία προγράμματος και μια ζωή αηδίες. Για μένα και τα δύο αυτά κόμματα είναι τα περισσότερο επικίνδυνα, γιατί οι ηγέτες τους διαχειρίζονται τους πιο κουτούς των Ελλήνων, τους πλέον φανατικούς πατριώτες και τους πλέον φανατικούς ιδεαλιστές.

Μασάτε ακόμη; Αν μασάτε ακόμη, τότε καλά τα παθαίνετε. Καλά σας κάνουν. Βρίσκουν και τα κάνουν.

Ενηλικιωθείτε. Μην αφήνετε χώρο σε κανένα να σας δουλεύει.

ΥΓ. Οταν οποιοιδήποτε οικονομολόγοι εισηγούνται λύσεις για την Ελληνική οικονομία, αυτές δεν πρέπει να αφορούν το τί πρέπει να κάνει η Γερμανία και η Ευρωζώνη για να σωθεί η Ελλάδα αλλά το τί πρέπει να κάνει η ίδια η Ελλάδα για να σωθεί. Ξέρω ότι αυτά δεν τα προσέχετε… Εγώ όμως τα προσέχω.

zcode