Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥΣΈλαβα από τέσσερις καλούς μου φίλους αυτή την έκκληση προς υπογραφή. ( http://www.avaaz.org/en/petition/TELOS_STO_FASISMO_TORA/?)

Την απάντησή μου την αναρτώ εδώ, θεωρώντας το χρήσιμο να την διαβάσετε όλοι..

Παιδιά διαφωνώ! Δεν βάζω την υπογραφή μου! Ο φασισμός δεν απειλεί κάποια δημοκρατία στην Ελλάδα με αιχμή του δόρατός του την Χρυσή Αυγή και το υπόλοιπο εγχώριο παρακράτος. Ο Φασισμός είναι στην εξουσία στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη από τα τέλη της δεκαετίας του '90 τουλάχιστον. Η Χρυσή Αυγή και το υπόλοιπο παρακράτος είναι απλοί μπράβοι του φασιστικού καθεστώτος των Αθηνών, του αδέξια μεταμφιεσμένου σε αστική "Δημοκρατία", που τώρα εκπροσωπεί ο ακροδεξιός δωσίλογος Σαμαράς, πρωτύτερα η δωσίλογη τρικομματική, πιο πριν ο διορισμένος δωσίλογος γιάππης Παπαδήμιος, πρωτύτερα ο δωσίλογος ΓΑΠ, πρωτύτερα ο δωσίλογος Καραμάν - Αλής ο μικροπρεπής, παλιότερα ο γλοιώδης "λογιστάκος" Σημίτης και πάει λέγοντας σόι το βασίλειο των δωσιλόγων πολιτικάντηδων, πίσω, πίσω μέχρι την επανάσταση του 21, με τη φωτεινή εξαίρεση του Ιωάννη Καποδίστρια, που οι δωσίλογοι τον φάγανε γιατί δεν ήταν δικός τους.


Το κρυπτο-φασιστικό καθεστώς των Αθηνών οπλίζει τους μπράβους του για να εγκληματούν, με σκοπό να μας τρομοκρατήσουν και να μας αποπροσανατολίσουν. Ουσιαστικά μας λέει:

  • "Δείτε τους φασίστες της Χ.Α! Μπροστά τους εμείς είμαστε αγγελούδια της - αστικής έστω -δημοκρατίας. Ανάμεσα σ' αυτούς και σ' εσάς στεκόμαστε μόνο εμείς, με όσα κακά κι αν έχετε να μας προσάψετε. ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΣΤΕ, ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ γιατί αν ξαποστείλετε κι εμάς, μετά μόνο αυτοί θα μείνουν να πάρουν την εξουσία και τότε αλοίμονό σας! Αν βέβαια τα έχετε πάρει πολύ, βγείτε και σπάστε στο ξύλο και μερικούς που ψηφίζουν - ή άκουσε κάποιος ότι ψηφίζουν - την Χ.Α. αλλά προς θεού! Μην τα βάζετε μ' εμάς! Αφού σφαχτείτε για όσο μας συμφέρει μεταξύ σας, μέχρι να εκφυλιστεί το δημοκρατικό σας κίνημα σε νέο εμφύλιο, εδώ είμαστ' εμείς να επιβάλουμε την έννομη δημοκρατική τάξη..."

Ζητώντας με υπογραφές από τον ακροδεξιό δωσίλογο Σαμαρά να βάλει τάξη, να μαζέψει και να πατάξει τους εγκληματίες του του παρακράτους ΤΟΥ, άθελά μας συγκαλύπτουμε την ως άνω παπάτζα του καθεστώτος.

ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ! Σας φαίνεται τυχαίο που σφάξανε τον συναγωνιστή Φύσσα ακριβώς τη στιγμή που ξανάρχισε να εντείνεται το Δημοκρατικό Κίνημα γύρω από τα φλέγοντα θέματα της δημόσιας παιδείας και υγείας και τα χουντοκάναλα δεν έχουν άλλο θέμα να μας παρουσιάσουν αυτές τις μέρες?

Ο φασισμός, η Χ.Α., το παρακράτος δεν θα αναχαιτιστούν με εκκλήσεις στον ανάλγητο ακροδεξιό δωσίλογο Σαμαρά να "φερθεί με μπέσα". Το καθεστώς των Αθηνών δεν θα σταματήσει ποτέ το μίσος και το έγκλημα που το ίδιο εκτρέφει για τους δικούς του λόγους, ακόμα κι αν μαζέψουμε 10.000.000 υπογραφές.

Δεν θα αναχαιτιστούν ούτε με συγκρούσεις μεταξύ των χρησίμων στο καθεστώς και χειραγωγούμενων από αυτό θερμόαιμων ηλιθίων, αμφοτέρων των πλευρών. Χρησίμων ηλιθίων που - ο καθένας από την δική του πλευρά - δίνουν εντελώς κίβδηλες ερμηνείες και στην έννοια "πατριώτης" και στην έννοια "αντιφασίστας", φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να θεωρούν αλληλοαποκλειόμενες αυτές τις άρρηκτα αλληλένδετες έννοιες. Τέτοιου είδους συγκρούσεις γίνονταν ανέκαθεν και θα συνεχίσουν να γίνονται υπό τα όμματα της καθεστωτικής πραιτοριανής αστυνομίας που θα επεμβαίνει πάντα την "κατάλληλη στιγμή", επιλεκτικά και εις βάρος του Δημοκρατικού Κινήματος.
Εμφύλιος με δυο λόγια και μάλιστα για το τίποτα, όσον αφορά τουλάχιστον τον Ελληνικό Λαό, αφού οι παρακρατικοί της Χ.Α. και λοιποί, δεν θα δειλιάσουν όσα "αντιφασιστικά" πογκρόμ κι αν εξαπολύσουμε με την καλή - έστω - πίστη πως "αναχαιτίζουμε τον φασισμό".
Τα πογκρόμ βλέπετε, όπως και να ονομαστούν, παραμένουν πάντα πογκρόμ, στων οποίων τα θύματα περιλμβάνονται εξ' ίσου άδικοι και δίκαιοι, ενώ οι τύραννοι τρίβουν τα χέρια τους που την έχουν γλυτώσει για άλλη μια φορά και μετά "επιβάλουν την τάξιν κατά των δύο άκρων".

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΥΠΤΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΝΕΟ - ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΕΞΟΦΛΗΘΕΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ "ΧΡΕΟΣ", ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ".

Αυτά όλα μας υπαγορεύει η ιστορία μας - όπως και η ιστορία του Ισπανικού, του Ιταλικού, του Πορτογαλικού, του Ιρλανδικού λαού, των άλλων "νότιο-Ευρωπαίων" δηλαδή. Αν δεν διδαχτούμε απ' αυτή την ιστορία τώρα, είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζήσουμε, για πολλοστή φορά.

Αντί για συγκέντρωση υπογραφών κάτω από δακρύβρεχτες εκκλήσεις προς τους δωσίλογους νεο-φεουδάρχες, αντί για ορισμένες εκτονώσεις προκειμένου να σπάσουμε μερικά κεφάλια και να κάψουμε τίποτα κομματικά γραφεία, ας δούμε πως όλοι μαζί θα φτάσουμε σε μια Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας.

Οδυσσέας Γιακουμάκης