Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Η αποκάλυψη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης εργαζομένων ΟΤΕ (ΑΣΕ- ΟΤΕ) απαιτεί άμεσα εξηγήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ

Μυστική διπλωματία γερμανικής D.T και ΣΥΡΙΖΑ;

Η αποκάλυψη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης εργαζομένων ΟΤΕ (ΑΣΕ- ΟΤΕ) απαιτεί άμεσα εξηγήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Βουλευτή Γ. Σταθάκη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Οκτώβρη λίγες μέρες μετά την επίσκεψη...του Τσαμάζ στον Πρωθυπουργό, κρατήθηκε μυστική και δεν ανακοινώθηκε τίποτε ούτε γιατί πραγματοποιήθηκε ούτε τι συζητήθηκε σ’ αυτή.

Επειδή το αστείο για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ΟΤΕ παρατράβηξε, αποκαλύπτουμε τη συνάντηση ελπίζοντας να συμβάλουμε στη διευκρίνηση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μεγάλο θέμα του ΟΤΕ και της διαχείρισής του από τη γερμανική Deutsche Telekom.

Ρωτάμε λοιπόν:

Ισχύει η προεκλογική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο της παράδοσης του ΟΤΕ από τις δικομματικές – μνημονιακές κυβερνήσεις στηνκρατικών συμφερόντων γερμανική D.T;

Ποια είναι η θέση του για τις αποεπενδύσεις – ξεπουλήματα και την νεοαποικιοκρατική διαχείριση της περιουσίας του ΟΤΕ από την D.T;

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εκχωρήσεις:

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...
Της Cosmofon και της Germanos Telecom στα Σκόπια για 190 εκ. ευρώ.
Της Telekom Serbia στη Σερβία για 380 εκ. ευρώ.
Της Germanos Telecom και της Globul στη Βουλγαρία για 717 εκ. ευρώ.
Του μοναδικό δορυφόρου που είχε η χώρα της Hellas-sat για 208 εκ. ευρώ.


  • Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του ΟΤΕ, που ξαναχτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού μετά την πλήρη καταστροφή του από τις ναζιστικές ορδές των γερμανών κατακτητών;
  • Γιατί σε προκλητικές και προβοκατόρικες ερωτήσεις που γίνονται από τους συνήθεις «διαμορφωτές κοινής γνώμης», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν να απαντήσουν;
  • Πως τους επιτρέπουν να αντιστρέφουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας τον ΟΤΕ σαν δήθεν «επιτυχημένο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης» όταν η πραγματικότητα βοά για το αντίθετο;
  • Για το άτυπο καρτέλ στις τηλεπικοινωνίες –με τη συνδρομή και της ΕΕΤΤ– που κρατάει τα τιμολόγια υψηλά και δυσβάστακτα για τα λαϊκά στρώματα, με τις αφανείς χρεώσεις, τα μπαζάρ και τις παραπλανητικές λαχειοφόρες προσφορές της Cosmote;
  • Γιατί δεν φέρνουν στην επικαιρότητα βασικές αποφάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ που βλάπτουν οικονομικά τα κρατικά έσοδα και τους εργαζόμενους όπως π.χ:
  • Τα προσυνταξιοδοτικά προγράμματα αποχωρήσεων με τα οποία η D.T από τότε που ανέλαβε τον ΟΤΕ μέχρι τώρα, έχει στείλει σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς πάνω από 4.000 εργαζόμενους με τεράστιο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Την κυοφορούμενη απόσυρση και άλλων 1.200 περίπου εργαζομένων σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
  • Την ασφάλιση των χιλιάδων τεχνικών του ΟΤΕ στο ΙΚΑ σαν υπαλλήλους γραφείου.
  • Την αντικατάσταση των σταθερών θέσεων εργασίας με την παράνομη (παρά την απόφαση της ΑΔΑΕ) απασχόληση «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων μέσα από τις δουλεμπορικές θυγατρικές εταιρείες της D.T E-Value και OTEplus και με μισθούς 255 και 586 ευρώ αντίστοιχα.


Για το «άρμεγμα» του ΟΤΕ και την αποχή από ουσιαστικές επενδύσεις όπως π.χ με την ψηφιακή ατζέντα 2020 για το VDSL και το FTTH που ενώ απαιτεί ταχύτητες 100 Mbps, ο ΟΤΕ προγραμματίζει συνδέσεις μέχρι 50 Mbps με την αστεία δικαιολογία όπως την διατύπωσε* ο Γεν. Εμπορικός Δ/ντής του ΟΤΕ Ζ. Πιπερίδης, ότι «σήμερα που οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας δυσκολεύονται να πληρώσουν τα κοινόχρηστα και τη θέρμανση, δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να φέρουν την οπτική ίνα στο διαμέρισμά τους» και τόσα άλλα.

Γιατί αυτή η εκκωφαντική αφωνία για όλα αυτά και τόσα άλλα από τα πεπραγμένα της D.T;


Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και όλης της χώρας που ανέβασαν τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4% σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιμένουν και απαιτούν σαφείς, ξεκάθαρες και σύμφωνες με τις θέσεις του εργατικού κινήματος άμεσες απαντήσεις.

ΑΣΕ

Καθημερινή 13 Οκτωβρίου 2013


O Βαρθολομαίος τι να συζητούσε άραγε με τον εβραίο Τσαμάζ;; Μήπως για πνευματικές λύσεις;;

Βάζουν τη "Δεξιά" του κολλητού τους Σαμαρά να παίρνει τις αποφάσεις που βολεύουν το δικό τους πλιάτσικο και μετά την "βρίζουν" γι' αυτά που κάνει ...Μιλάμε για "φάμπρικα" ολόκληρη. Ο Τσαμάζ δεν είναι ένας τυχαίος Έλληνας, ... τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Το δημόσιο κεφάλαιο σβήνει.....και ο Τσίπρας ως γνήσιος σοσιαλιστής ακολουθεί πιστά την πολιτική του φαύλου εβραιο Παπανδρέου.

dogs in space


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΕ.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 24, 2013


Για την ταμπακιέρα τίποτα;


Το εμετικό κείμενο που ανέλαβε, προφανώς κατ’εντολήν, να κυκλοφορήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΕ, δείχνει ότι οι συντάκτες του, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα του εργατικού κινήματος αλλά έχουν μολυνθεί επικίνδυνα από τον συγχρωτισμό τους με τους ακροδεξιούς συνεργάτες τους όταν κατέβηκαν στις εκλογές του ΟΤΕ με τον τίτλο Ακομμάτιστοι (sic) και σύνθημα «η εργασία μας είναι η ιδεολογία μας»!

Κατά τ’ άλλα, μάθαμε ότι η περιβόητη συνάντηση με τον Τσαμάζ ανακοινώθηκε, αλλά η ΑΣΕ στην καλύτερη περίπτωση (αν δεν είμαστε πράκτορες) έπεσε θύμα «της γνωστής πρωθυπουργικής μονταζιέρας».

Αλλά θύμα έπεσε προφανώς και όλος ο περιοδικός και ημερήσιοςτύπος μεταξύ των οποίων η Αυγή και όλες οι εφημερίδες της αριστεράς που δεν αντιλήφθηκαν ούτε δημοσίευσαν τίποτα για την επίμαχη συνάντηση, ούτε οι «απαντώντες» και η παράταξή τους δεν ενημέρωσαν τους εργαζόμενους του ΟΤΕ,αλλά κυκλοφόρησαν τη χυδαία ανακοίνωση κατά της ΑΣΕ.

Για την ταμπακιέρα όμως κουβέντα…..

Μας παραπέμπουν να την ανακαλύψουμε εκεί που κρύβεται καταχωνιασμένη στις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ! Η πραγματικότητα όμως άλλα δείχνει.

Απολαύστε πρόσφατη ερώτηση που έκαναν στη Βουλή οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από τον ΟΤΕ:

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: «Στο πυρ το εξώτερο όσοι έφυγαν από τον ΟΤΕ και κρίθηκαν από τις επιτροπές του ΙΚΑ ανάπηροι»

Το 2012 ο ΟΤΕ εφάρμοσε ένα ακόμη πρόγραμμα κινήτρων αποχώρησης προσωπικού στο οποίο εντάχτηκαν τελικά περίπου 1.600 εργαζόμενοι. Μια βασική διαφορά του προγράμματος αυτού από όλα τα προηγούμενα ήταν ότι αφορούσε όχι μόνο σε εργαζόμενους που είχαν τη δυνατότητα άμεσης λήψης σύνταξης, αλλά και αυτούς που είχαν δικαίωμα συνταξιοδότησης-κύριας ή μειωμένης- μέσα στα τρία επόμενα χρόνια. Σε αυτούς τους εργαζόμενους χορηγήθηκε ένα ποσό το οποίο θα έδιναν στο ΙΚΑ για αυτασφάλιση για το χρόνο που απαιτούνταν μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Η επιτροπή στην οποία παραπέμφθηκαν όλοι όσοι θέλησαν να κάνουν αυτασφάλιση έκρινε μερικούς απ’ αυτούς ανάπηρους στους οποίους το ΙΚΑ δεν δίνει τη δυνατότητα της αυτασφάλισης. Οι εργαζόμενοι αυτοί, όμως, δεν μπορούν να πάρουν ούτε αναπηρική σύνταξη λόγω μιας παλιάς διάταξης του καταστατικού του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Επειδή, παρ’ ότι πρόκειται για μια κατηγορία εργαζομένων με αυξημένες ανάγκες δεν τους δίνεται η δυνατότητα ούτε της αυτασφάλισης ούτε της χορήγησης αναπηρικής σύνταξης.

Επειδή, πρόκειται για εργαζόμενους με τριάντα και πλέον χρόνια υπηρεσίας, που είναι πολύ περισσότερα από τα δεκαπέντε που απαιτούνται για τη σύνταξη αναπηρίας.

Επειδή, θα μπορούσε να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είτε με το να δοθεί η δυνατότητα της αυτασφάλισης για όσο χρόνο απαιτείται για το χορήγηση της σύνταξης γήρατος είτε η δυνατότητα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας εφόσον υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνο ασφάλισης (4.500 ημέρες εργασίας).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο που εποπτεύει προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των ανάπηρων εργαζομένων του ΟΤΕ και να τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Στρατούλης Δημήτρης

Γάκης Δημήτρης

Διαμαντόπουλος Βαγγέλης

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΤΕ έβαλε πλάτη στην πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) να ξεφορτωθεί η διοίκηση της Deutsche Telekom με προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα χιλιάδες εργαζόμενους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αντί να ζητήσουν από τη διοίκηση του ΟΤΕ να αποκαταστήσει τους εργαζόμενους που εξαπάτησε, ζητάνε από το ΙΚΑ να φορτωθεί τις ευθύνες της γερμανικής εταιρείας!

ΑΣΕΑθήνα: 23-10-2013

Υ.Γ: Φαίνεται ότι οι κ.κ. Σταθάκης, Μητρόπουλος κ.λ.π. δεν είναι οι μόνοι που βρίσκονται στο απυρόβλητο, εξέχουσα θέση στη «μεγάλη συνιστώσα του συστήματος» φιλοδοξούν να πάρουν και όσοι λειτουργούν αντικειμενικά σαν πλυντήριο της DeutscheTelekom.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ιστοσελίδα: http://www.ase-ote.grE Mail: aseote