Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Νέο ανθελληνικό απόσπασμα σε βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου

Ένα - ένα βγαίνουν τα «μαργαριτάρια» που περιέχονται στα σχολικά βιβλία, όπου ο εθνομηδενισμός και η αποδόμηση της Ελληνικής Ιστορίας κάνουν... «πάρτυ». Από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού έως την τελευταία τάξη του Λυκείου η υποβάθμιση του Ελληνισμού περνά με ύπουλο τρόπο  μέσα από τις σελίδες των σχολικών βιβλίων.
Ένα ακόμη περιστατικό ανθελληνισμού  και παραχάραξης της Αλήθειας αφορά το βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ΄Γυμνασίου, στο οποίο γράφονται τα εξής εξωφρενικά πράγματα:

«Όταν η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι καταγγέλλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, γράφουμε την είδηση στην πρώτη σελίδα. Όταν οι ίδιες οργανώσεις διαμαρτύρονται για καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Σλαβόφωνων ή των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι ανθελληνικές και πληρωμένες από ξένα κέντρα. 
Ουσιαστικά μας ενοχλεί η ανεξαρτησία τους: Θα τις θέλαμε με το μέρος μας (όπως και όλες τις άλλες εξουσίες) και ξεχνάμε ότι αυτό θα καταργούσε αυτόματα το διεθνές τους κύρος».

Το απόσπασμα αυτό είναι από κείμενο το οποίο περιέχεται στην 6η ενότητα του βιβλίου με θέμα «Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών». Συγγραφέας του είναι ο γνωστός για τις αντεθνικές του απόψεις Νίκος Δήμου. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο συνεπής αυτός εκφραστής του απάτριδου φιλελευθερισμού υποστηρίζει, με εξυπνακίστικο υφάκι, ότι στην Ελλάδα υπάρχει καταπίεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των σλαβόφωνων και των μουσουλμάνων! Ταυτόχρονα, θεοποιούνται ύποπτες οργανώσεις, όπως το γνωστό «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι», του οποίου προΐσταται ο ανθέλληνας Παναγιώτης Δημητράς.
Και όλες αυτές οι αθλιότητες δεν κυκλοφορούν ως οι ανυπόστατες θέσεις κάποιας ολιγομελούς περιθωριακής αντεθνικής ομάδας, αλλά φτάνουν στα χέρια όλων των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου.

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ : Α.Τ.