Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ,ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΣ...ΛΟΥΣΟΥ ΤΟΝ...

"Η παγκόσμια οικονομία δημιουργείται. Και δημιουργείται στο βάθος της εξέλιξης της απελευθέρωσης των αγορών"


"...και δεν καταλαβαίνω... Γιατί φοβούμαστε την παγκοσμιοποίηση? Γιατί μια ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ να μη λειτουργήσει σε καλύτερο επίπεδο απ' ότι τόσα χρόνια, με αυτές τις επιπτώσεις λειτουργούσαν τα κράτη μέσα στα εθνικά τους όρια; Αυτό ακόμη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΘΕΙ (!!). .. Από την άλλη πλευρά, γιατί όλα τα φιλοσοφικά ρεύματα του 20ου αιώνα, δεν είχαν σταθμιστεί γύρω από μια παγκοσμιοποιημένη προσέγγιση, γύρω από μία παγκοσμιοποιημένη αντίληψη είτε ήταν ο διεθνής καπιταλισμός είτε ο κομμουνισμός και ο σοσιαλισμός ή οποιοδήποτε κοινωνικό καθεστώς, είχε μέσα του αυστηρά το σπέρμα της παγκοσμιότητας... Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν σήμερα γιατί ΝΑ ΕΝΣΠΕΙΡΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΒΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ... Δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ στο Νέο Περιβάλλον, το οποίο, κατά τη γνώμη μου, δίνει και καλύτερες απαντήσεις, δίνει και σιγουρότερες λύσεις (!!) απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα που έχει η κοινωνία"

Και συνεχίζει απτόητος με την εξής ..κοτσάνα:


"Είναι δεδομένο ότιμ το ακαθάριστο προϊόν της Παγκόσμιας Κοινωνίας, αυξήθηκε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τα τελευταία χρόνια". (αγανάκτηση από κάτω! αλλά απτόητος συνεχίζει: "Αν αναλογιστεί κανένας ότι στο τέλος του 18ου αιώνα το κατα κεφαλήν εισόδημα δεν υπερέβαινε τα 500 δολλάρια και μέσα στον επόμενο αιώνα έφτασε τα 1000 δολλάρια, ιδιαίτερα την τελευταία 50ετία, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ρυθμούς 3πλάσιους και 4πλάσιους"!!! (φυσικά δεν μας λέει ότι το 30% του παγκόσμιου χρήματος είναι συγκεντρωμένο στα χέρια 3 ανθρώπων!!!!)

"Στην παλιά μη παγκοσμιοποιημένη εποχή, στη σκληρή φτώχεια ζούσαν 1,5 δις άνθρωποι στον πλανήτη Γη και στην φτώχεια, άλλα περίπου 2 δις. Οι τελευταίες ανακοινώσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας" (σημ. : του κλέφτη-εγκέφαλου δηλαδή της ΝΤ!!), "λένε ότι από το '81 και μετά που αρχίζει να αναπτύσσεται η οικονομία της Κίνας και της Ινδίας, έχουμε ένα περιορισμό της μεγάλης φτώχειας από το 40% στο 21% (!!!!), κι όταν μιλάμε για μεγάλη φτώχεια, μιλάμε για ημερήσιο εισόδημα κάτω του 1$"

"...Δε νομίζω ότι υπάρχουν αντιστάσεις οι οποίες ουσιαστικά αποδυναμώνουν την προσπάθεια... Εκτίμισίς μου είναι ότι η Παγκοσμιοποίηση αποτελεί καλύτερες συνθήκες (! και για την σύνταξη!), γιατί με την παγκοσμιοποίηση, πετύχαμε την μεγάλη εξέλιξη στις τεχνολογίες και θα πρέπει να ξέρουμε ότι η ΕΕ σήμερα έχει περίπου το 45% του παγκόσμιου εμπορίου και το 25% του παγκόσμιου πλούτου.

"Το ασφαλιστικό θα κριθεί στην πράξη,το ασφαλιστικό ΔΕΝ ¨ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ (σημ. μπρρρ!). "Θα πρέπει οι εμπειρογνώμονες τεχνοκράτες που θα οριστούν να ανταποκρίνονται σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και η πρόταση που θα προκύψει από την επιτροπή αυτή, οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα είναι πάνω να δεσμευτεί να την εφαρμόσει"

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ...
[Σήμερα στην Ελλάδα της σταλινικιάς Μέρκελ, ο κόκκινος Τατούλης είναι Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ( εξελέγη με την σημαία του ΠΑΣΟΚ)….. μεγάλος "αντιφασίστας" και εκφραστής της πολιτικής Φούχτελ...]

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.