Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Μαύρα Χριστούγεννα το 2013 για τους Έλληνες ..τα κατάφεραν τα τσογλάνια!

Συνυπεύθυνοι ..οι χαμένοι Μάγοι της Τρόικας

Τα ξεχειλωμένα λαμόγια στην θαλπωρή ..
και οι πεινασμένοι άστεγοι έξω ...στο κρύο...
κοιτάνε και ζηλεύουν τους μέσα .
Δυο βήματα απέχει ο εμφύλιος ..δεν το βλέπετε;
Ριφιφί..Η Εφορία μας παίρνει 1,5 δισ. σε μία εβδομάδα                  Ρεπορτάζ Κώστας Τσαχάκης.

Η Εφορία θα “τραβήξει” από την αγορά το δώρο των Χριστουγέννων καθώς μέσα στις πέντε εργάσιμες ημέρες που απομένουν έως την εκπνοή του έτους το οικονομικό επιτελείο αναμένει εισπράξεις 1,5 δισ. ευρώ.

Τα φορο – έσοδα θα προκύψουν από την πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος, των φόρων στην ακίνητη περιουσία αλλά και των τελών κυκλοφορίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων θα προέλθει από τα τέλη κυκλοφορίας καθώς μέχρι σήμερα οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών εμφανίζονται... απρόθυμοι να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων μόνοι 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ και μοτοσυκλετών (σε σύνολο 5,5 με 5,7 εκατ.) έχουν τυπώσει το εκκαθαριστικό τους και το έχουν αποπληρώσει σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.

Προκύπτει δηλαδή ότι πάνω από 3,5 εκατομμύρια υπόχρεοι δεν έχουν περάσει από τα γκισέ για να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.

Όπως συνηθίζεται την τελευταία εβδομάδα κάθε χρόνου θα σχηματιστούν ατελείωτες ουρές στις τράπεζες και το πιο πιθανό είναι την τελευταία στιγμή το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια άτυπη παράταση πιθανότατα 10 το πολύ ημερών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ με πρόστιμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος . Το πρόβλημα με τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας ειδικά για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα φαίνεται και από το γεγονός ότι ξεπερνούν τις 70.000 τα αυτοκίνητα που τέθηκαν σε ακινησία το 2013, με τους ιδιοκτήτες τους να παραδίδουν τις πινακίδες στις ΔΟΥ.
Μέσα στην εβδομάδα... τρέχουν κι άλλες υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους.

Θα πρέπει να αποπληρωθεί η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος αλλά και οι “μαζεμένες” δόσεις για τους φόρους ακινήτων (ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013).
Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν ότι τα συνολικά έσοδα από τους φόρους αυτούς μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου θα φθάσουν τα 1,5 δισ. ευρώ.

Δηλαδή προσβλέπουν σε εισπράξεις 300 εκατ. ευρώ κάθε εργάσιμη ημέρα έως την εκπνοή του 2013.
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα πρέπει να αποπληρωθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

imerisia.gr


ΠΗΓΗ