Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΠΥ για 4,5 εκατ. ευρώ σε Γερμανούς


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την σφραγίδα των «φίλων» Γερμανών προωθεί η κυβέρνηση, μία γεύση της οποίας θα πάρουμε την Τετάρτη από την Βουλή, όπου θα συζητηθεί το πόρισμα της αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ που θα δοθεί επίσημα την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου.

Βεβαίως το πόρισμα της ΠΦΥ που θα δοθεί στους Γερμανούς «με το κλειδί στο χέρι» -και θα κοστίσει στον ελληνικό λαό 4,5 εκατ. ευρώ- δεν είναι καινούριο νέο.

Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, πρωτοσυζητήθηκε το θέμα, όταν ήταν σε εξέλιξη ο διάλογος για την επόμενη ημέρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα πορίσματα (Σουλιώτη, Θεοδωράκη, Κοντού – ΕΟΠΥΥ, νοσοκομειακών γιατρών) να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Τελικά ο διάλογος, παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε και στην Βουλή, όπως πολλοί υποστήριξαν από την υγειονομική αγορά, ήταν μάλλον προσχηματικός, αφού η απόφαση ήταν ειλημμένη, δηλαδή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να δοθεί στην Task Force και στους Γερμανούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που θα αναλάβουν να συστήσουν τον καινούριο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα έχει ρόλο μόνο αγοραστή, θα δώσουν τα Κέντρα Υγείας σε ιδιώτες (το είχε αποκαλύψει η NEWSBOMB) , ενώ το πλάνο περιέχει και πολλές απολύσεις.

Ήδη μία γεύση των απολύσεων παίρνουμε τις ημέρες αυτές, αφού η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κατόπιν εντολής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας απέλυσε τη Δευτέρα, 663 γιατρούς του Οργανισμού, οι οποίοι απεργούν. Οι απολύσεις είχαν προαναγγελθεί φυσικά από την περασμένη εβδομάδα, όταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός και ο υφυπουργός κ.κ. Γεωργιάδης και Μπέζας, είχαν τονίσει ότι δεν είναι ηθικό θέμα, οι γιατροί αυτοί το πρωί να απεργούν και το απόγευμα να δέχονται επισκέψεις στο ιατρείο τους.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Η απεργία στον ΕΟΠΥΥ αναγκάζει σε «υποχώρηση» τον Α. Γεωργιάδη

Γιαννόπουλος: Στον αέρα η ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων

Η Ελλάδα έχει την χειρότερη περίθαλψη στην Ευρώπη

Εκατομμύρια ασφαλισμένοι στο κενό από το γκρέμισμα του ΕΟΠΥΥ

Και όμως... μπήκαμε - βγήκαμε ανενόχλητοι στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

κ. Πρωθυπουργέ τι έχετε να πείτε για την πορεία διάλυσης της Υγείας;

Ανεξέλεγκτα βάσει πρωτοκόλλου τα επικίνδυνα ισραηλινά φάρμακα στην ΕΕ

Οργή λαού για τα γενόσημα αλλά και την ακρίβεια στα φάρμακα (Video)

Στην «κόκκινη» λίστα ένα ακόμα ινδικό εργοστάσιο παραγωγής γενόσημων

Αποκάλυψη: Το plan b των εκκαθαρίσεων στον ΕΟΠΥΥ

Έπεσε σε κώμα λόγω παρενεργειών φθηνού γενόσημου

«Κατέβασαν» τα νυστέρια οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου

Ξεκινούν οι 1000 πρώτες απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Ο Σόρος-μέτοχος της TEVA- πίσω από την τροπολογία για τα φάρμακα;

Δαγρές: Κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή από ξένα συμφέροντα