Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Γεμίσαμε από παραρτήματα γερμανικών κομμάτων στην Αθήνα.Μας την πέσανε και τα γερμανικά STIFTUNG !!! Οι Γερμανοί εποπτεύουν ¨εκ του σύνεγγυς¨ και τα ελληνικά κόμματα!! Διαβάστε το και θα καταλάβετε πολλά, μα πάρα πολλά !!!!

Ισχυρές κοινότητες με ΑΠΕ (λεει το "Stiftung"(= ΙΔΡΥΜΑ) που καθοδηγεί Πασόκους και Συριζαίους)


Ο/Η spiral architect είπε...

[...] Είναι δεδομένη εκ της μοιραίας θέσεως την οποίαν κατέχουν εις την κλίμακα του κοινωνικού διαφορισμού οι βλάκες, θέσεως εις την οποίαν είναι αναντικατάστατοι , διότι είναι θέσις υποδεεστέρα, αλλά και απολύτως απαραίτητος δια τον όλον κοινωνικόν μηχανισμόν, ο οποίος βασίζεται απολύτως εις τας κατωτέρας αυτού βαθμίδας. Ευκρινέστατα διαφαίνεται η εξάρτησις αύτη των ανωτέρω βαθμίδων και προσώπων από των κατωτέρων τοιούτων όπου αύτη λαμβάνει μορφάς καθαρώς εκβιαστικάς, τας οποίας γνωρίζουν πάντες οι κοινωνικοί άνθρωποι. [...]

Τον παλιό (όχι αναγκαστικά καλό) καιρό, ο καταναγκασμός ήταν ...καταναγκαστικός. Μπότα, ξύλο, ρετσινόλαδο, Ιερά Εξέταση και δεν ξέρω τι άλλο. Αν κάποιος έκανε αυτά τα κακά πράγματα στον όποιο Δήμαρχο, η έμφυτη τάση μας να υπερασπιζόμαστε το θύμα, θα μάς έκανε αρνητικούς προς τον καταπιεστή του φουκαρά του Δήμαρχου. Και με τόση τηλεόραση και social media, η θέα του Δημάρχου να ...καταναγκάζεται, θα έκανε τον γύρο του κόσμου... Και αυτό δεν αρέσει στον καταπιεστή του κάθε Δήμαρχου (που εξ άλλου χρειάζεται τον Δήμαρχο, σαν δημοκρατικά εκλεγμένο πλασιέ).

Άσε που τα στρατά, οι μπότες, και όλα αυτά, είναι ακριβά...
Του κάνεις λοιπόν ένα πάρτυ, πληρωμένο από ένα Ίδρυμα, που χρηματοδοτείται (χωρίς να το βλέπουμε εμείς αυτό) από αυτόν που τα αφεντικά ή άλλα παρακλάδια του Ιδρύματος έχουν ορίσει για πλασιέ, και αντί να δέρνεις τον Δήμαρχο, του δίνεις ένα μικρόφωνο! Τσάμπα. Αρέσει! Ρωτήστε τον Κουβέλη!  Ούτε λαδώματα, ούτε μίζες, ούτε τίποτα.  Ένα Συνέδριο. Μια αναμνηστική πλακέτα, φωτογραφίες να δείχνει στο χωριό. Δυνατή Τοπική Αυτοδιοίκηση. Που, φυσικά, θα ψωνίζει απούλητες σαβούρες, προς δόξαν του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών. Που δεν θα χρειαστεί  νέα δάνεια, οι σαβούρες θα αποπληρώνονται από το ρεύμα. Και που δεν θα χρειάζεται και λεφτά μπροστά, θα τα βάλουν οι Δημότες. Και δεν θα φανεί ο Γερμανός να κάνει την δουλειά, έχει ήδη βάλει τον Ευθυμιόπουλο. Ο Ευθυμιόπουλος θα εγγυηθεί τα λεφτά του Ανδριώτη όπως το έκανε και κάποιος άλλος παπαγάλος το 2000 με το Χρηματιστήριο. (Το είπες κύριε Εθυμιόπουλε, το είπες,  στο Κάραβελ, το είπες, είσαι μαγνητοσκοπημένος, είχε κόσμο, σε άκουσαν).

Ισχυροί Δήμοι με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;  Ο Γερμανικός τύπος τους τελευταίους 6 μήνες είναι γεμάτος άρθρα ότι η ενεργειακή μεταστροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απέτυχε, ότι έχει ακριβύνει το ρεύμα, ότι δεν αντέχουν άλλο οι καταναλωτές, δεν θέλει άλλο η βιομηχανία, δεν έχει εξοικονομηθεί ούτε ένα γραμμάριο CO2, δεν αντέχουν οι εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής... Εεεε.... Μήπως σας βρήκαν αφελείς, και σας δουλεύουν;

Να μοιράσουμε στους Δημότες Άνδρου αποκόμματα;  Ή απέτυχε εκεί αλλά θα πετύχει στην Άνδρο;


Τα αιολικά δεν μειώνουν CO2 (δηλ. δεν εξοικονομούν καύσιμα).
Οι Γερμανοί θα περικόψουν επιδοτήσεις αιολικών
Οι μεγάλοι ηλεκτροπαραγωγοί της ΕΕ ζητούν περικοπές στις επιδοτήσεις ΑΠΕ
Στα ύψη το ρεύμα λόγω ΑΠΕ
Οι Γερμανοί αμφισβητούν την μεταστροφή σε ΑΠΕ
Σταματούν αδειοδοτήσεις αιολικών σε πόλεις στην Δανία -- δυσαρέσκεια και ανησυχίες

Αυτό που σώζει την κατάσταση είναι ότι σε όλο το συνέδριο που σκοπό είχε να πουλήσει αιολικά στον Δήμαρχο, ο Δήμαρχος πρέπει να ήταν ο μόνος με κινητό! Θα τον έψαχναν οι Δημότες που βιάζονται να επενδύσουν και να βγάλουν πολλά, εγγυημένα λεφτά.    Βρε Δήμαρχε, προσπαθούν να σου φορτώσουν πράγματα που δεν θέλουν πια, και τσιμπάς... Σε πιάνουν κορόϊδο και θα χαντακώσεις τους ανθρώπους σου...


Μας την πέσανε και τα γερμανικά STIFTUNG !!!


Οι Γερμανοί εποπτεύουν ¨εκ του σύνεγγυς¨ και τα ελληνικά κόμματα!!(STIFTUNG = ΙΔΡΥΜΑ)


Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις υπουργείων, συναντάμε συχνά τα ονόματα κάποιων γερμανικών ιδρυμάτων, τα οποία όπως ψάξαμε και μάθαμε είναι think tank γερμανικών πολιτικών κομμάτων.
Βέβαια, δεν είναι κακό ελληνικά κόμματα να αναπτύσσουν σχέσεις με άλλα κόμματα στην Ευρώπη, το αντίθετο μάλιστα!!

Το ''περίεργο'' στην περίπτωσή μας είναι ότι με τις ευλογίες και την χρηματοδότηση της Μέρκελ αυτά τα stiftung - think tank μετακόμισαν τα χρόνια της κρίσης και ίδρυσαν παραρτήματα στην Ελλάδα.
Με την ποδοσφαιρική ορολογία, αυτό λέγεται ¨στενό μαρκάρισμα¨.
Από την αρχική φωτό φαίνεται μάλιστα ό,τι τον ΣΥΡΙΖΑ τον ¨μαρκάρουν¨ δυο!!


Ένα σημαντικό... άρθρο γι αυτό το θέμα, διαβάσαμε στην Ελευθεροτυπία με τίτλο ¨Γεμίσαμε από παραρτήματα γερμανικών κομμάτων στην Αθήνα¨.


Διαβάστε το και θα καταλάβετε πολλά, μα πάρα πολλά !!!!¨Γερμανική απόβαση στην Αθήνα. Οχι με στρατό ή με ακόμη ένα Μνημόνιο, αλλά και μέσω των δεξαμενών σκέψης των γερμανικών κομμάτων, τα οποία τον τελευταίο χρόνο άνοιξαν εκ νέου γραφεία στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ο εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, αναζητεί κατάλληλες ευκαιρίες για Γερμανούς επενδυτές σε δήμους ανά την ελληνική περιφέρεια.

Η γερμανική αυτή δραστηριότητα επί ελληνικού εδάφους τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε με τις ευλογίες της ίδιας της Ανγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος αύξησε την περασμένη άνοιξη τη χρηματοδότηση των think tanks των γερμανικών κομμάτων, προκειμένου να ανοίξουν παραρτήματα, ειδικά στην Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη των πολιτικών σχέσεων -και φυσικά και των οικονομικών.

Καθώς η -άλλοτε ασήμαντη για τη γερμανική πολιτική- Ελλάδα έγινε μέρος της καθημερινής πολιτικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία, το ίδρυμα Konrad Adenauer των Χριστιανοδημοκρατών, το ίδρυμα Friedrich Ebert των Σοσιαλδημοκρατών, το ίδρυμα Hans Seidel της CSU (Χριστιανοκοινωνιστές, συντηρητικοί), το ίδρυμα Rosa Luxemburg της Linke (Αριστερά, αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ) και το ίδρυμα Heinrich-Boll των Πράσινων άνοιξαν διαδοχικά παραρτήματα εν Αθήναις.

Το καθένα από τα γερμανικά think tanks κινείται βέβαια σε διαφορετική κατεύθυνση, ανάλογα με την ατζέντα του κόμματός του. Ολα τα ιδρύματα αναπτύσσουν επαφές με τα αντίστοιχα ελληνικά κόμματα και ενημερώνουν τα δικά τους κόμματα και κατά προέκταση τη γερμανική κοινή γνώμη για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα -από τη δική του οπτική το καθένα. Και βέβαια μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούν ενίοτε ατύπως και ως «μεσάζοντες» γερμανικών εταιρειών, που βλέπουν ευκαιρίες στην Ελλάδα της κρίσης...

Από τον Μάρτιο του 2010 η κ. Μέρκελ είχε ορίσει ως ειδικό εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα τον υφυπουργό Εργασίας κ. Φούχτελ, ο οποίος «αλώνιζε» ανά την Ελλάδα αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες. Τον περασμένο Ιούλιο ο Αντώνης Σαμαράς όρισε ως αντίστοιχο εντεταλμένο της ελληνικής κυβέρνησης τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο κ. Φούχτελ και ο κ. Στυλιανίδης πραγματοποιούν έκτοτε περιοδείες στην Ελλάδα και τη Γερμανία αντίστοιχα, με κοινή ατζέντα προτεραιοτήτων.

Οταν το ίδρυμα Friedrich Ebert, το think tank των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, άνοιξε ξανά γραφεία στην Αθήνα την περασμένη άνοιξη, με υπεύθυνο τον Ελληνογερμανό Χρ. Κατσιούλη, άρχισε πρώτα από όλα να αναζητά πολιτικούς συνομιλητές. Στόχος του SPD μέσω του ιδρύματος στην Ελλάδα είναι να αναπτύξει επαφές με όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, αναζητώντας συμμάχους στη διαμόρφωση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιπρότασης στην πολιτική λιτότητας της κ. Μέρκελ. Εχουν φυσικά σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ ως αδελφό κόμμα, όμως, καθώς έχουν διαπιστώσει ότι το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μπορεί την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος να βρέθηκε στο Βερολίνο προσκεκλημένος σε εκδήλωση του Friedrich Ebert, όμως το SPD έχει επαφές και με τον ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό άλλωστε ο Αλ. Τσίπρας στο Βερολίνο συναντήθηκε και με στελέχη του SPD, το οποίο μέχρι πρότινος τον θεωρούσε ακροαριστερό και επικίνδυνο.

Τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων του ιδρύματος Konrad Adenauer της CDU στην Αθήνα, με υπεύθυνη τη S. Vogt, πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο ο Αντώνης Σαμαράς. Συνομιλητής τους σε επίπεδο κομμάτων είναι η Ν.Δ. και συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το οποίο επίσης συνεργάζεται με το (λιγότερο δραστήριο) ίδρυμα Hans Seidel της CSU.

Το Konrad Adenauer επικεντρώνει τις εκδηλώσεις του κυρίως στην οικονομία, «κλείνοντας το μάτι» στις γερμανικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πλέον πρόσφατη εκδήλωσή του στις 24 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ, με θέμα «Το περιεχόμενο της ανάπτυξης» και με ομιλητή μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Τ. Αθανασόπουλο. Φιλέτα των αποκρατικοποιήσεων συγκεντρώνουν άλλωστε και Γερμανούς μνηστήρες, όπως για παράδειγμα το μεγαλύτερο γερμανικό ενεργειακό συγκρότημα RWE που φλερτάρει με την αγορά εργοστασίων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ, που θα βγάλει «στο σφυρί» το ΤΑΙΠΕΔ.

«Ολα όσα θα θέλατε να μάθετε για τις ελληνογερμανικές σχέσεις στην κρίση, αλλά δεν τολμάνε να σας πουν -Δημοφιλείς πλάνες για την κρίση χρέους». Ο τίτλος φυλλαδίου που εξέδωσε το ίδρυμα Rosa Luxemburg του γερμανικού αριστερού κόμματος Linke, με στόχο την ενημέρωση των Γερμανών για την πραγματική κατάσταση στην ελληνική οικονομία, είναι ενδεικτικός της δράσης του αριστερού think tank.
Τα γραφεία του Rosa Luxemburg στην Αθήνα άνοιξαν στις 9 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία επισκεπτόταν η κ. Μέρκελ τη χώρα μας εν μέσω διαδηλώσεων. Εκτοτε κινούνται κυρίως στο χώρο του συνδικαλισμού(?) και της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και για την ενημέρωση της γερμανικής κοινής γνώμης για τις συνέπειες της πολιτικής της λιτότητας στην Ελλάδα.¨.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΑΡΘΡΩΝ:Α.Τ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Πολιτική Συσπείρωση στη Γερμανία κατά όλης της Ευρώπης

*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΥΓΝΗ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ  ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ''ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ'',ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ...ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ 4ου ΡΑ'Ι'Χ...

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ Π(Ω)ΛΗΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑ'Ι'ΧΣΤΑΓΚ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ...ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ,ΒΙΑ,ΦΟΒΟΣ,ΣΤΥΓΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,ΨΕΜΜΑ,ΕΜΦΥΛΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ...

Α.Τ.