29 Νοε 2013

(Nα διαβαστεί χαμηλοφώνως για να μην ξυπνήσει η εισαγγελία ή ο άρειος πάγος... ... ...) Να γιατί η ΥΓΕΙΑ ισοπεδώθηκε! Να γιατί οι καρκινοπαθείς ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ χωρίς φάρμακα!


Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, μια απίστευτη έρευνα στα άδυτα και σκοτεινά γραφεία των Υπουργών, Υφυπουργών, Γραμματέων Υπουργείων και Πρωθυπουργών για τις προμήθειες των φαρμάκων και των ιατρικών μηχανημάτων και λοιπών ιατρικών προμηθειών! Ένα απεχθές και βρώμικο παρασκήνιο, ένα ελεεινό παιχνίδι δισεκατομμυρίων που παίχτηκε και παίζεται ακόμη στις πλάτες ενός προδομένου και εξαθλιωμένου λαού, από την άθλια μαφία των τιποτένιων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ! Η απόλυτη λεηλασία μιας χώρας, που το μόνο που ζητούσε ήταν να είναι λεύτερη…



Κι ενώ οι καρκινοπαθείς ανεβαίνουν τον Γολγοθά τους διαβάζουμε στην on line έκδοσητου “Πρώτου Θέματος“:

O πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, ενέκρινε την εκταμίευση 30 εκατ. ευρώ για την αγορά φαρμάκων για τους ασφαλισμένους με σοβαρές παθήσεις όπως καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι τρεις εταιρείες που διακινούν τα περισσότερα φάρμακα αυτού του είδους, κατά πληροφορίες, αρνήθηκαν διά των εκπροσώπων τους να δώσουν έστω και ένα φάρμακο, αν δεν τους καταβληθεί προκαταβολικά (!) το μεγαλύτερο χρηματικό μέρος της παραγγελίας.

Ο κ. Κίττας συμφώνησε για την εκταμίευση, παρ’ ότι θεωρείται ότι με την απόφασή του αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τους προμηθευτές φαρμάκων και υλικών του ΕΣΥ.
Τόσο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο και άλλα στελέχη του υπουργείου Υγείας εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις, χαρακτηρίζοντας σκληρό εκβιασμό την στάση των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας αποφάσισε ότι ήταν αναγκαία η υποχώρηση σε αυτήν τη φάση, για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Mε αφορμή την κόλαση των ασθενών συναθρώπων μας επαναφέρουμε στην επικαιρότητα την μήνυση ενός πρώην στελέχους της ΝΔ αλλά και τις αποκαλύψεις του για τις υπερτιμολογήσεις στο χώρο της Υγείας που έφτασαν ως και τον Επίτροπο Οικονομικών της Κοινότητας Χοακίμ Αλμούνια. Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται σήμερα στην κ. Ράικου.

Στις 15 Μαίου του 2010, ο Τάσος Τέλλογλου απεκάλυπτε στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” την μηνυτήρια αναφορά ενός πρώην στελέχους της ΝΔ κατά των Καραμανλή, Αβραμόπουλου και Παπαθανασίου για «ηθική αυτουργία» στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων προς τα όργανα της Ε.Ε. σχετικά με το ύψος των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων.

Ενα πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Θέμης Καζαντζίδης, κατέθεσε στις 12 Μαΐου μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και των πρώην υπουργών κ. Δ. Αβραμόπουλου και κ. Γ. Παπαθανασίου για «ηθική αυτουργία» στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων προς τα όργανα της Ε.Ε. σχετικά με το ύψος των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων. Ο κ. Καζαντζίδης αναφέρει συγκεκριμένα ότι τον Μάρτιο του 2009 η Eurostat διαπίστωσε τεράστια απόκλιση μεταξύ των στοιχείων που έδινε η Ελλάδα στην Εθνική Στατιστική Αρχή και των πραγματικών χρεών των νοσοκομείων. Ο κ. Καζαντζίδης απέστειλε στο γραφείο του επιτρόπου Οικονομικών Χοακίν Αλμούνια στις 18 Μαρτίου 2009 επιστολή με την οποία τον ενημέρωνε για τις αποκλίσεις αυτές. Η επιστολή κατέληγε με την επισήμανση ότι «σε περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας, εξαιτίας της κακής διαχείρισης των οικονομικών της υποθέσεων, οι χώρες της Ε.Ε. θα είναι αυτές που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος της απαραίτητης διάσωσης…».

Το γραφείο του κ. Αλμούνια έφερε σε επαφή τον μηνυτή με δύο υπαλλήλους της Eurostat, οι οποίοι τον Μάιο του 2009 έθεσαν ερωτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση. Η Επιτροπή εν τω μεταξύ είχε εφοδιαστεί με μια γραπτή απάντηση του τότε υφυπουργού κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου, σύμφωνα με την οποία τα χρέη των νοσοκομείων από 1/1/2005 ώς 31/12/2008 άγγιζαν τα 5,2 δισ., έναντι 2,2 δισ. που δήλωνε το ελληνικό Δημόσιο στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

Οταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας παρέλαβαν μέσω της ΕΣΥΕ το έγγραφο της Eurostat, «διαβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά ψευδώς», όπως αναφέρει ο κ. Καζαντζίδης, για το ύψος του ελλείμματος. «Η πρακτική αυτή είναι ανορθόδοξη και από μόνη της ένδειξη για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να συνεχίσει να αποκρύπτει το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία της ευρωπαϊκής Αρχής να πραγματοποιήσει ανεξάρτητες έρευνες».

Ο μηνυτής σημειώνει ότι ήταν η δεύτερη φορά κατά την οποία οι υπάλληλοι της ΕΣΥΕ «εξαπατούσαν τη Eurostat».

Για αυτό τον λόγο δεν επιθυμούσαν, κατά τον μηνυτή, να αναλάβουν την ευθύνη μιας δεύτερης απάντησης, που δεν ανταποκρινόταν στους πραγματικούς αριθμούς. Ετσι αποφασίστηκε να σταλεί στα αγγλικά η απάντηση απευθείας από το υπουργείο Υγείας. Ο κ. Καζαντζίδης υποστηρίζει ότι το έγγραφο συντάχθηκε «από άγνωστο υπάλληλο του υπουργείου Υγείας και παραδόθηκε για υπογραφή στη γενική διευθύντρια κ. Αλεξάνδρα Παπαδιά η οποία, ως μη κάτοχος της γνώσης της ξένης γλώσσας, δεν ήταν σε θέση να ενημερωθεί για το περιεχόμενό του. Παρά το γεγονός αυτό, το υπέγραψε ισχυριζόμενη ότι “έκανε χάρη σε κάποιους συναδέλφους της”».

«Δικαιολογίες»


28 Νοε 2013

Αποθρασύνθηκαν οι τουρκόφρονες της Θράκης - Το ΕΛΙΑΜΕΠ άναψε το «φυτίλι» στη Θράκη



Η «ενεργοποίηση» του ΕΛΙΑΜΕΠ στη Θράκη, μέσω του πρόσφατου συνεδρίου που έκανε ο οργανισμός που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών και από διάφορες οργανώσεις του Σόρος, ήταν βέβαιο πως θα λειτουργούσε ως καταλύτης για την εκκίνηση διεργασιών αμφισβήτησης και τελικά κατάργησης της Συνθήκης της Λοζάνης.

Επί της ουσίας, το συγκεκριμένο «συνέδριο» είναι προπομπός νέου κύκλου απαιτήσεων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής μέσω των τουρκοφρόνων της Ελληνικής Θράκης.

Είναι γνωστή, εξάλλου, η παροιμία για τον γάιδαρο και το χρέος, η οποία επί δεκαετίες βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην ακριτική άκρως ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Ελλάδας.
Έτσι, μέσα στα πλαίσια της δημιουργίας θεμάτων παραβιάσεων δικαιωμάτων των «τούρκων» της Θράκης, το άτυπο όργανο (και παράνομα ορκισμένη κυβέρνηση) της Τουρκίας στην Θράκη, η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», εξέδωσε «δημόσια καταγγελία» -η οποία προσπαθεί να κινηθεί μέσα στο πνεύμα του γκαιμπελισμού- μέσω της οποίας επιτίθεται σε όλους όσους δεν… συμφωνούν με την τουρκοποίηση της Θράκης.

Η καταγγελία της «Συμβουλευτικής Επιτροπής»

Κομοτηνή, 26 Νοεμβρίου 2013

25 Νοε 2013

Με άλλο επώνυμο γεννήθηκε, και με άλλο επώνυμο σταδιοδρομεί (!) πολιτικά...




Αν κάποιος ήθελε να κάνει καριέρα ηθοποιού και λέγονταν(και ήταν) Ατάλαντος, θα διάλεγε βέβαια να αλλάξει το επίθετό του. Αλλά θα το έκανε Βεάκης ή Μινωτής; Το ίδιο αν ήθελε να γίνει ζωγράφος και τον έλεγαν, ας πούμε, Στραβοχέρη! Θα το έκανε Λύτρας ή Εγγονόπουλος; Ή αν ήταν λογοτέχνης και τον έλεγαν Αγράμματο, θα το έκανε Καβάφης ή Καζαντζάκης;

Και δεν θα έδειχνε επιλέγοντας ένα τόσο ''βαρύ'' όνομα, ότι προσπαθεί να... εκμεταλλευτεί προς όφελός του ό,τι καλό ανακαλεί συνειρμικά το άκουσμα του; Δηλαδή δεν θα έδειχνε το ιταμό και το ανήθικο του χαρακτήρα του, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει τα πλήθη, τενεκές όντας ο ίδιος, με δανεικές και ψεύτικες καλές εντυπώσεις ενός ένδοξου (;) ονόματος;

Όταν όμως πρόκειται για πολιτική και όχι λογοτεχνία ή κάτι άλλο, τότε η εξαπάτηση που επιχειρείται από την ''κλοπή'' συνειρμικά καλών εντυπώσεων, έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Διότι δείχνει την πορεία, το μονοπάτι που προτίθεται να ακολουθήσει ο ''φέρελπις'' πολιτικός! Πορεία ψευτιάς, αλαζονείας, κενοδοξίας, πορεία καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο και τον τόπο..

Η ποιότητα των υλικών του χαρακτήρα και του ήθους ενός ανθρώπου δεν μετριέται με το όνομα! Ούτε η προσφορά προς τον τόπο και τους πολίτες..

Μπορεί να λέγεσαι Τουρκόσπορος, και να είσαι ο μεγαλύτερος έλληνας πατριώτης.. Και μπορεί να λέγεσαι Έλληνας (στο επίθετο), και να είσαι το πιο ξεπουλημένο υποκείμενο από κτήσεως ελληνικής πολιτικής σκηνής!

Υ.Γ.- Το κείμενο της φωτογραφίας αποτελεί μέρος επίσημου τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009, και αφορά έλληνα πολιτικό, ο οποίος με άλλο επώνυμο γεννήθηκε, και με άλλο επώνυμο σταδιοδρομεί (!) πολιτικά... Από Ουδέν Σχόλιον



Το σκοτεινό σχέδιο των Σκοπίων




Ο υπερεθνικιστής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, χρησιμοποιεί γκεμπελικές και σταλινικές μεθόδους για να «κατέβουν» τα Σκόπια μέχρι τη θάλασσα


Στο τελευταίο επεισόδιο του οργασμού ανεγέρσεως μνημείων, οι Σκοπιανοί έφτιαξαν ένα άγαλμα του Αριστοτέλη να κρατά στα χέρια του ένα σλαβικό κείμενο. Δεν έχει σημασία αν η σλαβική φυλή( και γλώσσα) πρωτοεμφανίστηκε στη βαλκανική χερσόνησο(και την ευρύτερη περιοχή) περίπου χίλια χρόνια μετά το θάνατο του διδασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι «μάστορες» της παραχάραξης της ιστορίας έχουν το λόγο τους.

Για την ακρίβεια, η ανέγερση «μνημείων» αυτού του είδους σε όλη τη χώρα, είναι μέρος του σχεδίου « Σκόπια 2014»( ύψους 500 εκατ. ευρώ) που, με τη σειρά του, είναι μέρος ενός γενικότερου σκοτεινού σχεδίου.

Ο υπερεθνικιστής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, χρησιμοποιεί γκεμπελικές και σταλινικές μεθόδους για να χειραγωγήσει το εσωτερικό και δοκιμασμένες από τον UCK και τους «Γκρίζους Λύκους» συνταγές για να πείσει το εξωτερικό. Ο μεγάλος στόχος, είναι να «κατέβουν» τα Σκόπια μέχρι τη θάλασσα, διεκδικώντας ανοιχτά πια ολόκληρη τη Μακεδονία.

Ο Γκρούεφσκι λοιπόν ονειρεύεται ότι θα κυβερνά μια χώρα που θα έχει μέσα της τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Και, ο Μάθιου Νίμιτς, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ που πιέζει να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας άμεσα, κάνει ότι δεν το βλέπει.

Και η ελληνική πλευρά επίσης.

Γιατί;

Γιατί όλοι ξέρουν ότι αν σταματήσουν να χαϊδεύουν τα Σκόπια, μπορεί να έρθει μια σπίθα που θα ανάψει το μπουρλότο. Και το μπουρλότο αυτό, το κρατά στα χέρια του το φάντασμα του UCK. Aυτό το φάντασμα στοιχειώνει και τους Αμερικανούς που ξέρουν πως ο Γκρούεφσκι υποκινείται από την Τουρκία και συνιστούν χαμηλούς τόνους, αφού το τελευταίο που τους έλειπε αυτή τη στιγμή είναι μια βαλκανική κρίση, με το «όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας» να βάζει φωτιά στην ΠΓΔΜ.

Πρόκληση


Ο Γκρούεφσκι το παιχνίδι το ξέρει και προσπαθεί να επωφεληθεί για τον εαυτό του πρωτίστως και για

24 Νοε 2013

ΠΕΜ και ΕΛΙΑΜΕΠ στην Κομοτηνή!

Άρθρο 22/11/13




Μάζωξη όλου του εθνομηδενιστικού κυκλώματος σήμερα και αύριο (22-23 Νοεμβρίου), με θέμα τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και με λεφτά ΕΣΠΑ!

Συνέδριο με θέμα «Η συνθήκη της Λωζάνης 90 χρόνια μετά: οι μειονοτικές ρυθμίσεις» πραγματοποιείται στην Κομοτηνή στις 22-23 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (κτίριο παλαιάς Νομαρχίας).

Το συνέδριο διοργανώνεται από το ΠΕΜ (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων) – το γνωστό αδειανό πουκάμισο δηλαδή της Φραγκουδάκη και της Δραγώνα, που απομύζησε εκατομμύρια ευρώ για να παραγάγει μια (εκπαιδευτική) τρύπα στο (μειονοτικό) νερό – και από το διαβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής), ένα οργανισμό που συνοψίζει ότι πιο εμετικά αντεθνικό, μισελληνικό, τουρκόφιλο, κλπ, κλπ, κινείται αυτή τη στιγμή στα πολιτικά ανώγεια (και υπόγεια) της πρωτεύουσας.

Ανάλογου…ύφους προς όλα τα παραπάνω είναι φυσικά, όπως άπαντες αντιλαμβάνεστε, και τα ονόματα των εισηγητών που θα μας κάνουν την…τιμή να περάσουν από τα μέρη μας, επ’ ευκαιρία του συνεδρίου. Κορυφαία ονόματα του ελληνοφοβικού χώρου (Φραγκουδάκη, Δραγώνα, Τσιτσελίκης, Ασκούνη, Ροζάκης, Μήλλας, Αναγνώστου, Τσούκαλης), πλαισιωμένα από επιφανείς τουρκόφρονες (Ιλχάν Αχμέτ, Τζεμήλ Καπζά, Εβρέν Ντεντέ) και από γνωστά πολιτικά ανθυπομηδενικά (Μαριέττα Γιαννάκου, Ευριπίδης Στυλιανίδης), συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο.

Για την ιστορία, τα κύρια θέματα των συνολικά 5 συνεδριών έχουν οριστεί ως εξής: «Εκπαίδευση: μειονοτικό η δημόσιο σχολείο», «Σαρία: κατάργηση η διατήρηση;», «Θετικές διακρίσεις: υπέρ η κατά;», «90 χρόνια μετά από την Συνθήκη της Λωζάννης», και «Η μειονότητα της Θράκης στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Και αν σας μπέρδεψε η φωτογραφία που παραθέτουμε, μια που τελικά φαίνεται πως ο εικονιζόμενος μάλλον δεν θα παραστεί ως εισηγητής, ας επικεντρωθούμε σε κάποιον άλλο: τον διαβόητο τουρκόψυχο Τζεμήλ Καπζά, βασικό συντάκτη της μειονοτικής «Γκιουντέμ» που είναι η ανεπίσημη φωνή του προξενείου στην Θράκη και ΟΛΑ της ανεξαιρέτως τα άρθρα απηχούν τις απόψεις του τουρκικού ΥΠΕΞ. Ο λεγάμενος μάλιστα είναι και ο πρώην πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (γνωστού ιμάντα άσκησης της τουρκικής πολιτικής) και με αυτήν του την ιδιότητα βρέθηκε πολλές φορές σε διεθνή συνέδρια να συκοφαντεί την Ελλάδα ως αυταρχική χώρα που καταπιέζει τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Ποιος ο λόγος συνεπώς να κληθεί ο εν λόγω αξιότιμος κύριος από τους οργανωτές του συνεδρίου; Χίλιες φορές προτιμότερο να καλούσαν τον…μορφωτικό ακόλουθο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, που ακριβώς τα ίδια θα έλεγε (άσε δε που θα τα έλεγε και πιο συγκροτημένα). Αυτό για να πάρετε μία μικρή μόνο ιδέα από τι αναμένεται να ακουστεί στην Κομοτηνή το τρέχον Σαββατοκύριακο. Και όλα αυτά υπενθυμίζουμε ότι συγχρηματοδοτούνται και από το ΕΣΠΑ. Σκέτος εμετός…

ΠΗΓΗ

21 Νοε 2013

Η διέξοδος στο ελληνικό αδιέξοδο....!



Η πρωτοχρονιά του 2015 θα εορταστεί στην Ελλάδα με 2,5 εκατομμύρια ανέργους,  με  τουλάχιστον 9 εκατομμύρια φτωχούς και ανασφάλιστους πολίτες, με 150 χιλιάδες νέες κατασχέσεις σπιτιών, με την δήμευση του 50% των τραπεζικών καταθέσεων, με τρομακτικές ελλείψεις σε φάρμακακαι νοσοκομειακά κρεββάτια, με μπλαφόν συντάξεις των 400.- €, με μια καλπάζουσα θνησιμότητα στις παιδικές ηλικίες και στους άνω των 50 ετών πολίτες, με μια πρωτόγνωρη πληθυσμιακή αύξηση της αναλογίας του ποσοστού των ξένων σε σχέση με τους Έλληνες,  με μια τεράστια αφαίμαξη των παραγωγικών ηλικιών της κοινωνίας μας μέσω της αναγκαστικής μετανάστευσης των νέων μας και με  χιλιάδες νέες αυτοκτονίες. Η Ελληνική Γενοκτονία εξελίσσεται με μια προκλητική ταχύτητα ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα, το κράτος έχει διαλυθεί, οι κοινωνικοί ιστοί δεν υφίστανται πλέον ούτε στα χαρτιά και το αύριο που μας ξημερώνει ... δεν έχει μέλλον.

320 δισεκατομμύρια € θα απαιτηθούν σε επενδύσεις για να δημιουργηθούν 2 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας με μηνιαίους μισθούς που θα κυμαίνονται γύρω 1250.- €.  100 δισεκατομμύρια € θα απαιτηθούν επιπλέον στα πέντε πρώτα χρόνια για να εγγυηθεί η διαβίωση και  η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων στο γεφύρωμα του χρόνου, μέχρι να επιδράσουν οι επενδύσεις στην αγορά εργασίας και στην οικονομία μας γενικά. Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός  ή οικονομολόγος  δεν τολμά να αναφερθεί σε αυτούς τους αριθμούς, πόσο μάλλον να κάνει προγραμματικές προτάσεις για την ανεύρεση πηγών χρημάτων που θα είναι ανεξάρτητες από την επιβολή νέων φόρων και εισφορών.

Ο Έλληνας παραμένει καθισμένος  στα "αυγά του" και μάλιστα με μα προκλητική επίδειξη απάθειας και αδιαφορίας. Είναι ο "φερετζές" του κατατρομαγμένου πολίτη που χρησιμοποιείται για να κρύψει τον φόβο και τον τρόμο που τον έχουν εμποτίσει τα φερέφωνα και τα παπαγαλάκια των Γερμανών, των Βαρώνων των Αθηνών και των Νενέκων τους! Δεν πρόκειται να υπάρξει εμφύλιος πόλεμος, διότι η διεξαγωγή του απαιτεί τουλάχιστον δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στο ένα θα  παραταχθεί σύσσωμος ο λαός και στο άλλο απέναντί του, νομίζετε ότι θα στήσουν τ' αντάρτικο οι ... μεγκαλοδημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, οι εργολάβοι και τα τσιράκια τους; Ούτε ρουθούνι

Κατατέθηκε στη Βουλή το λεγόμενο «νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο»


Νόμος Γκεϊσό αλά ελληνικά;


Κατατέθηκε στη Βουλή το λεγόμενο «νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, «..τιμωρείται και όποιος με πρόθεση δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. προφορικά, δια του Τύπου ή του διαδικτύου), εγκωμιάζει, επιδοκιμάζει, αρνείται κακόβουλα τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ οι συνήθως λαλίστατοι "προοδευτικοί" που κόπτονται για τα «δικαιώματα», καθώς και κάποιοι φωνακλάδες "συντηρητικοί", τηρούν σιγήν ιχθύος, σφυρίζουν αδιάφορα ή επικροτούν το νομοσχέδιο, ακόμα και οΓΑΠ (!) ήταν αντίθετος σε κάθε μορφής ''λογοκρισία'' της “ρητορικής του μίσους”, λέγοντας επί λέξει: "...να μην έρθει το κράτος να υπονομεύσει την ελευθερία έκφρασης, δηλαδή ο αστυνομικός να σου πει "δεν σου επιτρέπω αυτή την άποψη"). Αυτή ήταν η απάντησή του το 2010, όταν ήταν πρωθυπουργός, στην ερώτηση «Σκοπεύετε να θεσμοθετήστε μέτρα κατά της ρητορικής του μίσους»;

Στις 26 Φεβρουαρίου 2011 ο αριστερός δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης, με αφορμή τον τότε λεγόμενο «νόμο Καστανίδη» (πάλι «για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία»), έγραφε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε άρθρο του με το τίτλο «Η Ελλάδα ενέδωσε» :

Γιάννης Τριάντης
«Με το νομοσχέδιο… θεωρείται ποινικό αδίκημα η δημόσια έκφραση αιρετικής γνώμης για «εγκλήματα γενοκτονίας»! Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα (π.χ. για τη γενοκτονία των Αρμενίων ή για το Ολοκαύτωμα) ή διατυπώνει κριτικές επιφυλάξεις για τέτοια ιστορικά γεγονότα, μέσω του Τύπου ή του Διαδικτύου, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο χρόνια και χρηματική ποινή έως τριών χιλιάδων ευρώ... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε και -αντιγράφοντας τον άθλιο, κατάπτυστο και φασιστικό νόμο Γκεϊσό, της Γαλλίας- ποινικοποιεί τη γνώμη και την άποψη για ιστορικά γεγονότα... …...Όπως και στη Γαλλία, θα απαγορεύεται η έκδοση βιβλίων που προσεγγίζουν κριτικά τις γενοκτονίες (αμφισβητώντας π.χ. την ακρίβεια ορισμένων στοιχείων), θα ποινικοποιούνται πανεπιστημιακές εργασίες με παρόμοιο αντικείμενο…..Στη Γαλλία, με βάση τον νόμο Γκεϊσό, απαγορεύτηκε το βιβλίο του Ροζέ Γκαρωντύ για το Ολοκαύτωμα και ο συγγραφέας σύρθηκε στα δικαστήρια, ενώ ανάλογα κρούσματα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με θύματα συγγραφείς και ιστορικούς (π.χ. Ιρβινγκ)... «Η Ιστορία υπολογίζει στη μνήμη, δεν υποτάσσεται όμως σ' αυτήν», σημειώνει ο Πιερ Βιντάλ Νακέ, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα οιουδήποτε να διακινεί χωρίς νομικές επιπτώσεις απόψεις και θεωρίες, ακόμη και αν είναι δημαγωγικές ή κατάπτυστες. Διότι, όπως λέει, «Η Ιστορία δεν είναι δικαστικό αντικείμενο. Σ' ένα ελεύθερο κράτος ούτε η Βουλή ούτε η δικαστική αρχή είναι αρμόδιες να ορίσουν την ιστορική αλήθεια»... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε..."

19 Νοε 2013

Η πτώση από τα σύννεφα δεν θα είναι ομαλή




Εξάρχεια, 17/11/2013

ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ επιτίθενται απρόκλητα και ασύστολα σε αθώους πολίτες που καθόντουσαν σε μία καφετέρια στα Εξάρχεια το βράδυ μετά από την πορεία στην 40η επέτειο της 17ης Νοέμβρη. Η αφορμή; Ειρωνικά χειροκροτήματα, αστειάκια και συνθήματα από τον κόσμο. Όταν είσαι κομπλεξικό, φασιστικό πρωτοπαλίκαρο και πιόνι της εξουσίας που δεν έχει χιούμορ, αντιδράς με βία.

16 Νοε 2013

Τι είναι βία;




..τα άλλα είναι ΑΜΥΝΑ
Όταν στην χώρα που ο καινούργιος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων απειλεί με δήμευση της ακίνητης περιουσίας πριν από την κατάσχεση που θα επιχειρηθεί αργότερα..

Όταν εκεί που το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας ΕΟΠΥΥ, διαλύεται και ενδεχομένωςκαταργείται μέσα σε μιά νύχτα όπως η ΕΡΤ...

Όταν εδώ που τα νέα μέτρα βαφτίζονται, με την Πασοκικού τύπου συνηθισμένη τακτική, ως ''στοχευμένες παρεμβάσεις'' (!)...

Όταν στην χώρα που οι ορισμένοι, με απόλυτη ευθύνη του ''πρωθυπουργού'', ''υπουργοί'',

14 Νοε 2013

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης: Αυτοσυντήρηση και επιβίωση



Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος

Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου


Ακούοντας πρόσφατα μια ανερυθρίαστη-αδιάντροπη ομολογία βουλευτή ότι «η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της» και γι’ αυτό ενώ δεν το επιθυμούσε ψήφισε το μνημόνιο, σκέφτηκα να γράψω το παρόν.

Στο μυαλό όλων των Ελλήνων, ακριβώς, εμπεδώνεται πλέον μια τραγική αλήθεια: Τους αρπάζουν τον μόχθο τους, τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, το νερό τους, τις επιχειρήσεις τους, τα σπίτια τους και το μέλλον των επόμενων γενεών διαγράφεται ζοφερό. Το δε δειλό ή εκβιαζόμενο πολιτικό προσωπικό μετατρέπεται σε πραιτοριανούς τρίτων.

Οι Έλληνες επί μακρό μόχθησαν για να είναι σήμερα η Ελλάδα μια πλούσια χώρα. Μετανάστες, ναυτικοί, ξενιτεμένοι επιστήμονες, γεωργοί, εργάτες, νοικοκυραίοι και επιχειρηματίες κάθε είδους επί δεκαετίες με μόχθο και κόπο έκτισαν σπίτια, υποδομές, επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις που προασπίζουν την ελευθερία τους. Τα κεκτημένα συρρικνώνονται ραγδαία και σύντομα θα εκμηδενιστούν. Η Ελλάδα βυθίζεται μέσα σε μια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και διπλωματική δίνη θανάτου. Στην δε καλή «Βαλκανική γειτονιά μας» –διατύπωση του συρμού ασπόνδυλων οργανικών διανοουμένων της ξενοκρατίας την δεκαετία του 1990–, στα καρναβάλια ντυμένοι κανίβαλοι παρελαύνουν με σεντούκια πάνω στα οποία γράφεται «Ελλάδα: Επιτέλους πέθανε».

Μπορεί οι Έλληνες πολίτες να έκαναν λάθος με το να εμπιστευτούν κάποιους λαοπλάνους κομματάρχες της ξενοκρατίας –κατά κανόνα λόγω αφέλειας και κατ’ εξαίρεση λόγω σύμπραξης με το φαύλο κομματικό πελατειακό σύστημα– αλλά η κλίμακα της καταστροφής που συντελείται είναι εκτός αναλογιών και γι’ αυτό η Ελληνική κοινωνία δεν φέρει ευθύνη. Εν τέλει, ποιο σύγχρονο κράτος δεν είναι ατελές; Δεν είμαστε ουτοπιστές: Η ιδεατή πολιτεία ακόμη δεν υπήρξε και μάλλον ποτέ δεν θα υπάρξει. Ο προσανατολισμός και η φορά κίνησης προς δημοκρατία και ελευθερία ενδιαφέρει και γι’ αυτό μιλάμε. Είναι κατεπείγον λοιπόν το κράτος να τεθεί υπό τον έλεγχο των εντολέων Ελλήνων πολιτών.

6 Νοε 2013

Πως γίνεται αντιληπτή η “ισότητα” και η “πολιτική” στον “Ελληνικό” Τεκτονισμό




Τα θέματα για τα οποία έχω γράψει σε αυτό το ιστολόγιο είναι θέματα τα οποία έχουν σχέση με το επιστημονικό μου υπόβαθρο, το οποίο είναι διεπιστημονικό. Σήμερα θα ξεφύγω από αυτόν τον κανόνα και θα θίξω το θέμα της “ισότητας” που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον Ελληνικό τεκτονισμό, που είναι με τη σειρά του ένα θέμα ταμπού για την Ελληνική κοινωνία.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για κάτι άλλο, έπεσα επάνω σε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο τότε Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας στον δημοσιογράφο κ. Γ. Τράγκα. Το video το οποίο θα σχολιάσω είναι παλιό καί αφορά μέρος αυτής της συνέντευξης που εξελισσόταν σε 10 video με θέμα τον τεκτονισμό. Τα video αυτά μπορείτε να τα βρείτε ακόμη και τώρα στο Youtube. Η συνέντευξη ελήφθη αμέσως μετά τη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του κ.Τράγκας με θέμα μια πανέμορφη ιερόδουλο την Αφροδίτη που είχε κάνει αλλαγή φύλου! Είχε σοκαριστεί η Ελλάδα…

Την περίοδο που παίχτηκε το vidεο αυτό στην Ελλάδα, γινόντουσαν κατά σύμπτωση κρίσεις στο ΕΚΕΦΕ “ο Δημόκριτος”. Δεν ήξερα τότε άν ήταν σύμπτωση, που ελήφθη τότε αυτή η συνέντευξη. Άλλο το “τότε” όμως, άλλο το “τώρα”.

Στο video, όπως θα ακούσετε και οι ίδιοι ο κ.Τράγκας κάνει στον κ.Μανέα, 32ου βαθμού τότε το εξής ερώτημα, το οποίο μέχρι και σήμερα απασχολεί πολύ κόσμο, όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. “Κατά πόσον οι τέκτονες βοηθάνε o ένας τον άλλο” και μεταξύ των άλλων ο κ. Τράγκας λέει στον κ.Μανέα τα εξής :