Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Η μεγαλύτερη απάτη και κοροϊδία είναι αυτή των μακροχρόνια ανέργων! Παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων…


Στη μεγαλύτερη απάτη και κοροϊδία εδω και πολλά χρόνια, εξελίσσεται η …πολυδιαφημισμένη τον τελευταίο καιρό, (θεωρητικά), αύξηση του αριθμού όσων θα μπορούν από τον Ιανουάριο να υποβάλλουν αίτηση στον ΟΑΕΔ και ως μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας 20 έως 66 ετών πλέον (αντί του μέχρι τώρα 45-65 ετών), να λάβουν το ειδικό μηνιαίο επίδομα των 200 ευρώ με τα νέα κριτήρια.

Αυτό προκύπτει προκύπτει από την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ μόλις πριν λίγες μέρες, σε εφαρμογή του νόμου 4093/12 και της απόφασης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση (που επίσης δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες).

Το επίδομα των 200 ευρώ θα λάβουν -μόνο-!!! όσοι εχουν λάβει επίδομα ανεργίας για 12 μήνες συνεχόμενα και έχει λήξει το ταμείο ανεργίας τους τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2013.

Μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία, γιατι με αυτές τις προϋποθέσεις εκτός των άλλων, η κυβέρνηση και ο διοικητής του ΟΑΕΔ παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων και των ανέργων!!!

* * * Αφού η εγκύκλιος (σε αντίθεση με όσα ανέφερε, ή …δεν ανέφερε η υπουργική απόφαση), έχει το μεγάλο …ΣΟΚ ως εξής:

Στο κεφάλαιο ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ (αναφέρει):

Το δικαίωμα ασκείται εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας”.

Δηλαδή ότι θα το πάρουν ΜΟΝΟ όσοι ΛΙΓΟΙ των οποίων η 12μηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας, είτε έληξε τους δυο τελευταίους μήνες του 2013, είτε όσων λήξουν από τότε και έπειτα)!!

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (που την έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν);

Και η …τόση διαφήμιση;;;;;;;; Για τόσους λίγους;;;; Για τέτοια …απάτη;;;

Αφού συνολικά, ούτε ένας από τουλάχιστον 1.000.000 εγγεγραμμένους ανέργους που έχουν συμπληρώσει περισσότερους από 12 μήνες χωρίς δουλειά, δεν πρόκειται να εισπράξει το επίδομα των 200 ευρώ μηνιαίως. Οι οποίοι έχουν χάσει το δικαίωμα είσπραξης της επιδότησης ήδη από τον Οκτώβριο του 2013 ή και (πολύ) νωρίτερα.

Από τους δε, υπόλοιπους δικαιούχους που έχουν απομείνει, όσοι πήραν επίδομα τακτικής επιδότησης όχι για 12 μήνες αλλά για λιγότερους, κι όχι πλήρες, και αυτοί πετάγονται εκτός!
Καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για να εισπράξεις το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας είναι να έχεις πάρει επίδομα τακτικής ανεργίας για 12 μήνες και όχι για λιγότερο (το αν δικαιούσαι επίδομα τακτικής ανεργίας για 12 μήνες ή για λιγότερους, εξαρτάται από τον αριθμό των ενσήμων που έχεις συγκεντρώσει)…
Παρακαλώ να δημοσιεύσετε για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια και να αντιδράσει.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
makeleio.gr