Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ: Ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα ο Πάγκαλος;;


Ενώ στην Ελλάδα δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική ανακοίνωση, όλα τα ΜΜΕ των αραβικών χωρών καταχωρούν ως ξεχωριστή την είδηση της επίσκεψης του Θεόδωρου Πάγκαλου στο Κουβέιτ.


Σε ένα από τα μεγαλύτερα αραβικά ειδησεογραφικά πρακτορεία (alwatanvoice) διαβάζουμε τον τίτλο: «Ο Υπουργός των Εξωτερικών του Κουβέιτ συναντήθηκε με τον πρώην Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ελλάδας».

Στην επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κουβέιτ διαβάζουμε: «Συναντήθηκε για συνομιλίες, σήμερα 30/12/2013, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κουβέιτ και Υπουργός των Εξωτερικών, ο κύριος ΣΟΥΠΑΧ ΧΑΛΙΝΤ ΑΛ ΧΑΜΑΝΤ ΑΛ ΣΟΥΠΑΧ, με τον…
πρώην Αντιπρόεδρο και Υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας, τον κύριο Θεόδωρο Πάγκαλο, που βρίσκεται για επίσκεψη στο Κουβέιτ.

Η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές στράφηκε στους τομείς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και ο τρόπος εξέλιξής τους, αλλά και σε θέματα Περιφερειακών και Διεθνών εξελίξεων».

Εσείς τι καταλάβατε;


Ο Πάγκαλος βρίσκεται στο Κουβέιτ για διακοπές, για προσωπικές επιχειρηματικές υποθέσεις κι όμως ως ιδιώτης επιχειρηματίας ή εν αποστρατεία πολιτικός κάνει επίσημες συναντήσεις με την κυβέρνηση μια χώρας και συζητάει για «εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και Διεθνείς εξελίξεις»;

Οι αραβικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αυτή η επίσημη επίσκεψη του Πάγκαλου, εξού και η επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κουβέιτ, σηματοδοτεί την συνέχεια της πολιτικής από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και ειδικότερα των ανάλογων αποστολών των κ.κ. Παμπούκη και Ν. Παπανδρέου. Μάλιστα επισημαίνουν ότι ο Πάγκαλος βρίσκεται σε αποστολή που του έχει ανατεθεί προσωπικά από τον κ. Σαμαρά και στοχεύει πωλήσεις ελληνικής δημόσιας περιουσίας σε αραβικά κεφάλαια.

Δαμασκός, ΟΜΑΡ Σ. (συνεργάτης του sibilla)

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
ΠΗΓΗ