28 Απρ 2014

Αλήθεια χωρίς Σύνορα


Θα σας προσφωνούμε μαλάκες, όπως σας προσφωνεί όλος ο κόσμος που γνωρίζει πόσο κάλπικοι είστε.


 Όλους εσάς που μάς είδατε αλευρωμένους και μάς περάσατε για μυλωνάδες. Εφόσον το 30% (?) των Ελλήνων απέχουν από το παρτάκι των εκλογών αποκαλώντας σας μαλάκες λόγω των συμμετοχής σας στην κατοχική εκλογική διαδικασία αλλά και των λεγομένων σας, τότε ο κάθε απέχων έχει το δικαίωμα να σάς αποκαλεί μαλάκες. Δημοκρατικά και πλειοψηφικά.

Αν θεωρείτε ότι με την συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο μπορείτε να λέτε ό,τι μαλακία θέλετε, τότε στην αόρατη Δημοκρατία αυτών που δεν τσιμπάνε σε δολώματα σωτηρίας δεν είστε τίποτε παραπάνω από υποψήφιοι μαλάκες. Και εσείς που βάλατε πλώρη να παίζετε με δήθεν μειονότητες της Θράκης και με το όνομα Μακεδονία αλλά και οι άλλοι που έχουν προσκυνήσει στον ολοκληρωτισμό της ΕΕ αντιμετωπίζοντας τον Έλληνα πολίτη ως βάρος στο καράβι της Ευρώπης.

Δύο είναι οι πολιτικές γραμμές που παλεύουν αυτή την στιγμή για το τελειωτικό χτύπημα της Ελλάδας μέσω εκλογών:

Η μία γραμμή της «αριστεράς» με όνομα «Ελλάδα χωρίς Σύνορα» και

η άλλη των δεξιοκεντρωαριστερών με το όνομα «Ελλάδα χωρίς Έλληνες».

Ο στόχος και των δύο είναι να τελειώνει η χώρα που γνωρίζαμε γρήγορα, αναίμακτα και αποτελεσματικά. Δύο επιλογές που έχουν κοινό σκοπό και ανάμεσά τους καμιά 80αριά υποκόμματα να μαζεύουν αυτούς που δεν θέλουν να πάρουν άμεσα την ευθύνη του μακελειού αλλά στο έγκλημα συμμετέχουν με μεγάλη άνεση.

Η ευρωπαϊκή πορεία σάς μάρανε όλους σας δεξιούς, σοσιαλιστές, αριστερούς, φασίστες.

Με το επίδομα φτώχειας 200 ευρώ από επιδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ που μπαίνει

24 Απρ 2014

Φοβερά πράγματα



Ευρωβουλευτές κατεβαίνουν και αυτοί που είχαν και και έχουν blogs. Ευρωβουλευτές κατεβαίνουν και αυτοί που έγραφαν και γράφουν άρθρα σε blogs.....περί ανεξαρτησίας....Υποψήφιοι σύμβουλοι ευρωβουλευτών είναι και αυτοί που "ψάχνουν" λεπτομέρειες....στο internet.

Δήθεν αγάπη για την πατρίδα.
Δήθεν αγωνιστές.
Δήθεν όλοι μαζί μια γροθιά για την σωτηρία της χώρας.

Ψυχοπλάκωναν τον κόσμο για τα δικά τους συμφέροντα. "Δούλευαν" τους πάντες ενώ είχαν απευθείας σύνδεση με τα κεντρικά των κομμάτων. Όσοι "αθώοι" άνοιγαν ένα blog αντιμετωπίζονταν απαξιωτικά. Πολλές φορές ελλόχευε ο κίνδυνος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πέρασαν από αστυνομικά τμήματα με χειροπέδες. Ακόμα και ως σχολιαστής υπάρχει κίνδυνος. Ελεεινοί και τρισάθλιοι υποκριτές. Άθλια παράσιτα. Κλέφτες χρημάτων και ονείρων. Μεγάλος υπόκοσμος.....η Ελλάδα.

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε....

Y.Γ. Για αυτό μου κλείνατε τα blogs ε;;

13 Απρ 2014

Περί Ανωνύμου, ψευδωνύμου, κοπρωνύμου συκοφάντη... αμειβομένου ή αμοιβάδας, τρολ ή τρελαμένου...



Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


Άβατη γη κι απάτητη η ηθική για κείνον...
...αβάσταχτη αποθυμιά σα φίδι να σκορπίσει
το παραλυτικό του ξερατό και κάθε τι ένα γύρω
του να το κακοφορμίσει...
...λυώσ’ το κεφάλι του ερπετού, πριν να σου ξεμυτίσει...



Η Αβανγκάρντ της «λερωσύνης» ποια είναι άραγε;

Ποια ήταν πάντα; Ανέκαθεν... Μήπως ο νταής; Ο πληρωμένος ή μη που πήγαινε ν’ αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον αντίπαλό του; Εντάξει...κι εκεί υπάρχουν κατηγορίες...

Υπάρχουν οι «αλέρωτες λέρες» και οι «λερωμένες λέρες» (προσπέρνα τον «καθ’ υπερβολήν νεολογισμό/ευφημισμό» και μείνε στην ουσία)...

Αυτοί που πλησιάζουν από πίσω και στην χώνουν δειλά και μπαμπέσικα...
Κι αυτοί που έρχονται από μπροστά και σου λένε «τράβα το μαχαίρι σου»...
Άστους όμως αυτούς...

Μιλάμε για τον «Βασιλιά της Λερωσύνης»... Τον Βασιλιά Αλέρωτο...

Ή αλλιώς, «Αβάρετο»....
Πως ακούγεται άραγε;
Ο ... «Αβάρετος»...

Σύμφωνα με το λεξικό: αβάρετος 2 -η -ο : αυτός που δεν τον χτύπησαν: Aβάρετοι στρατιώτες, απλήγωτοι. || Aβάρετο γάλα, που δεν αποβουτυρώθηκε, άδαρτο. Μ’ άλλα λόγια, αυτός που πάντα «ξεφεύγει», πάντα την «σκαπουλάρει»... Και δεν μπορεί κάποιος να χτυπήσει, να δείρει αυτόν που «δεν τον βλέπει»...το τομάρι, δηλαδή, που βαράει από τα «κρυφά»...από την «αφάνεια»...

Πχ ο Ανώνυμος Συκοφάντης...

Αυτός που ζει και κινείται στ’ Αβασίλευτα Σκοτάδια της ατιμίας...της υπουλίας...της ανανδρίας...εκεί που δεν υπάρχει καμία μα καμία αίσθηση Τιμής και Υπόληψης...

Φτύστο που να μη βασκαθεί: Tόσο είν’ έξυπνο και πονηρό τ΄ αβάσκαντο... Φτύστο εσύ αν θες και γι’ άλλους λόγους...δεν καταλαβαίνει έτσι κι αλλιώς... Πρέπει να έχεις και λίγη τσίπα και περηφάνεια πάνω σου, μέσα σου για να σε νοιάξει το φτύσιμο...

Βατεμένος ο νους κι η ψυχή του από χαμερπείς λογισμούς καταφρόνιας και μίσος άλογο για όλο το ανθρωποσυνάφι γύρω του... Ακόμη και τον εσώψυχα λεπριασμένο εαυτό του όταν αντικρίζει στον καθρέπτη, λογικά θα πρέπει να ξερνάει...

Η Σκοτεινή Σκιά μέσα από τη Νύχτα...που φοβάται το φως της μέρας...αν τονε δεις ημέρα

11 Απρ 2014

7 Απρ 2014

ΔΕΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ...ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ...


Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και οι εκλογές είναι μια ακόμα πουστιά της ολιγαρχίας.

...ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ;;;;

Ο φτωχός βλάκας λέει απομέσα του: «Εγώ έβγαλα τον Σαμαρά».

Όμως και να μην πάει να ψηφίσει, ο Σαμαράς θα βγει (ή ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος έχουν διαλέξει αυτοί πριν από μας για μας).

Αν είναι να βγει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν κανονίσει, τότε γίνεται πραξικόπημα.

Έγινε το ’36, το ’45, το ’67, το ’73,γίνεται κατ'εξακολούθηση και θα ξαναγίνει ''επίσημα'' σύντομα.



Ψηφίστε λοιπόν ό,τι γουστάρετε αλλά το μόνο σίγουρο είναι το σκατό που θα φάμε ΟΛΟΙ μας μετά...Δεν θα είναι και η πρώτη...Και ο χρόνος λιγοστεύει...

Έπειτα μην ξεχνάμε ότι :

6 Απρ 2014

Έχεις Ψήφο ;.......έχεις δύναμη !!




AΠΟ : ένα (;;) φίλο που φωνάζει κι αυτός.......................
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ;...........................................

ΡΟΥΠΕΛ: Οι νέες Θερμοπύλες απέναντι στα βάρβαρα ναζιστικά κτήνη. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΑ ΜΜ”Ε”!



ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ “ΑΣΠΙΔΕΣ” ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ.

ΜΕ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΕΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΟ ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ!

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Θέλουν τους Έλληνες υπόδουλους των Σημίτηδων και των…γερμανόπληκτων εθνοκάπηλων…


Πολύ γνωστή από τους δύο παγκοσμίους πολέμους είναι η οχυρή στενωπός του Ρούπελ,

5 Απρ 2014

Μουσείο "Μακεδονικού" Αγώνα. Αποκλειστικές Φωτογραφίες από νέο Μουσείο προπαγάνδας στα Σκόπια.


Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε να λειτουργεί ένα ακόμη Μουσείο στα Σκόπια, το "Museum of VMRO" : Museum of the Macedonian Struggle (for Statehood and independence - and Museum of the victims of the Communist Regime). Το νέο Μουσείο είναι μεγάλο, πολυτελές, επιβλητικό και φυσικά πολυδάπανο !!


Όταν ένας κράτος δεν έχει εθνική ταυτότητα, τότε πολλοί πρόθυμοι χρηματοδότες(Σόρος, ΜΚΟ κλπ) φροντίζουν να το βοηθήσουν να αποκτήσει. Εξ άλλου μην ξεχνάμε ότι στα Σκόπια υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις των Αμερικάνων. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα αφήσουν το οικοδόμημα τους να καταρρεύσει.

Ακολουθούν δεκάδες αποκλειστικές φωτογραφίες : Αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος", το νέο Μουσείο, μεγαλοϊδεατισμός (κτήρια κλπ), αγάλματα, Ελληνισμός (αρχαιότητες, κοιμητήρια), Σκοπιανή προπαγάνδα. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν πρόσφατα (Μάρτιος 2014) και αποκαλύπτουν αφενός τον μεγαλοϊδεατισμό και την συνεχιζόμενη προπαγάνδα των Σκοπιανών και αφετέρου την Ελληνικότητα της περιοχής :

4 Απρ 2014

Η αποχή είναι πολιτική πράξη



...είναι άκυρες οι εκλογές όπου δεν υπήρχε συμμετοχή άνω του 50+1%.

Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της λογικής, η οποία μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τα μαθηματικά. Γιατί μοιάζει; Γιατί με "πράξεις" μπορεί να παράγει "αποτελέσματα". Στα μαθηματικά το 3, για παράδειγμα, είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο παράγεται με πολλούς τρόπους και όχι μόνον με έναν. 3=2+1, αλλά και 4-1 και 9/3, αλλά και 3*1 κλπ.. Άπειροι διαφορετικοί συνδυασμοί αριθμών και πράξεων μπορούν να παράγουν ένα κοινό αποτέλεσμα.

Το ανάλογο μπορεί να γίνει και στην επιστήμη της νομικής με τους νόμους στη θέση των αριθμών. Στο Σύνταγμα, για παράδειγμα, υπάρχει το άρθρο 14, το οποίο διασφαλίζει το δικαίωμα του ανθρώπου στην έκφραση. Άρθρο 14.1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους. Το Σύνταγμα διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα με ένα άρθρο του. Το διασφαλίζει απόλυτα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το "εννοείται", το οποίο προκύπτει από τα "μαθηματικά" της νομικής επιστήμης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απαγορεύεται να χτυπάς κάποιον με τον οποίον διαφωνείς. Απαγορεύεται να τον φτύνεις. Απαγορεύεται να τον φυλακίζεις. Απαγορεύεται να τον σκοτώνεις. Αν κάνεις οτιδήποτε από όλα αυτά, παραβιάζεις το Σύνταγμα. "Γράφει" πουθενά το Σύνταγμα …"Απαγορεύεται να φτύνεις κάποιον με τον οποίο διαφωνείς"; …"Απαγορεύεται να τον χτυπάς ή να τον κλωτσάς"; Όχι βέβαια. Εννοείται. Εννοείται, γιατί αυτό το "αποτέλεσμα" έχει "παραχθεί" από την έννοια της προστασίας του "Δικαιώματος στην έκφραση". Το Σύνταγμα προστατεύει το "Δικαίωμα" και από εκεί και πέρα οτιδήποτε πιθανό ή απίθανο, γνωστό ή άγνωστο, προβλέψιμο ή απρόβλεπτο απειλεί αυτό το "Δικαίωμα", καθίσταται αντισυνταγματικό και άρα παράνομο. Το Σύνταγμα έχει κάνει την "πράξη" και αφού έχει βρει το σωστό για το ίδιο "αποτέλεσμα", το προστατεύει, άσχετα με την "κατεύθυνση" που κάποιος το πλησιάζει και το απειλεί. Δεν "τσιμπάς" αυτόν που διαφωνείς, ψάχνοντας να βρεις τι λένε και αν λένε κάτι οι νόμοι για το "τσίμπημα". Απαγορεύεται να κάνεις οτιδήποτε απειλεί τη διασφαλισμένη "πράξη" του Συντάγματος.

Τι σχέση έχει αυτό το οποίο λέμε με την έννοια της ΑΠΟΧΗΣ;

Έχει …και πολύ μεγάλη μάλιστα. Πολλοί αμφισβητούν την πολιτική "αξία" της πράξης της ΑΠΟΧΗΣ. Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέδεσε την αποχή με την έννοια της τεμπελιάς και της αδιαφορίας. Ο πανάσχετος Πρόεδρος, του οποίου η θέση καθιστά την άγνοιά του τουλάχιστον εγκληματική.

Ο για άλλη μια φορά άσχετος Πρόεδρος, ο οποίος κάποτε ευχαρίστησε "προκαταβολικά" —και άρα πριν "αποφασίσει" η Βουλή— τους κομματάρχες για την επιλογή του στη θέση του. Μόνον γι' αυτές τις δηλώσεις του θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Να παραιτηθεί, γιατί δεν είναι δυνατόν ένας από τους θεμελιώδεις φύλακες του Συντάγματος να μην το κατανοεί. Δεν είναι δυνατόν ο επικεφαλής της Ελληνικής Πολιτείας να "βρίζει" τους απέχοντες και μάλιστα τη στιγμή που αυτοί είναι η πλειοψηφία …Τη στιγμή που αυτοί είναι ο κύριος όγκος της δημοκρατικής μας κοινωνίας.

Η ΑΠΟΧΗ "εννοείται" πως είναι πολιτική πράξη.

2 Απρ 2014

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η KfW και η Βασιλεία ΙΙ


Στο πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε περιλαμβάνεται μία ρύθμιση για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων [ΤΠΔ] για την «οριστική απομείωση» του χαρτοφυλακίου του εμπορικού κλάδου του ΤΠΔ. Πρακτικά η οριστική απομείωση θα βάλει ταφόπλακα στον εμπορικό κλάδο του ΤΠΔ.


Στον φαινομενικά ασυνάρτητο τίτλο αυτού του άρθρου τι είναι αυτό που μπορεί να συνδέει το ΤΠΔ την KfW και τους εποπτικούς κανόνες του τραπεζικού τομέα; Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ ΤΠΔ και KfW; Ποια είναι η KfW; Σε μία οικονομία στην οποία η έννοια του τραπεζικού ανταγωνισμού δεν υφίσταται αφού η συγκέντρωση των 4 συστημικών τραπεζών έχει ξεπεράσει το 90% τι ρόλο θα μπορούσε να έχει το ΤΠΔ;


 Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Οι οδηγίες 2006/48 και 2006/49


Με τον νόμο 3601 ΦΕΚ Α’ 178/01.08.2007 καθώς και με μία σειρά από Πράξεις Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενσωματώθηκαν στο ελληνικό δίκαιο οι οδηγίες 2006/48/ΕΚσχετικά με την ανάληψη και την άσκηση δραστηριότητας πιστωτικών ιδρυμάτων και 2006/49/ΕΚ για την επάρκεια των ιδίων κεφαλαίων των επιχειρήσεων επενδύσεων και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Οι δύο οδηγίες αποτελούν την εφαρμογή των ρυθμιστικού πλαισίου της Βασιλείας ΙΙ. Από την 2006/48 και με βάση το άρθρο 2 προβλέπονταν η εξαίρεση κάποιων ιδρυμάτων από την συμμόρφωση με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο. Όπως αναφέρει:

«Η παρούσα οδηγία δεν έχει εφαρμογή ως προς:
- τις κεντρικές τράπεζες των κρατών μελών,
- τα γραφεία ταχυδρομικών επιταγών,
- ...
- στη Γερμανία, την «KreditanstaltfürWiederaufbau»,τους οργανισμούς, οι οποίοι αναγνωρίζονται, στο πλαίσιο του «Wohnungsgemeinnützigkeitsgesetz»,ως όργανα της εθνικής πολιτικής στον στεγαστικό τομέα και οι τραπεζικές εργασίες των οποίων δεν συνιστούν την κύρια δραστηριότητα, καθώς και τους οργανισμούς, οι οποίοι, δυνάμει του νόμου αυτού, αναγνωρίζονται ως κοινωφελείς στεγαστικοί οργανισμοί,
- στην Ελλάδα, το «Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων»

Από αυτή την οδηγία προκύπτει μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Τα ρυθμιστικό πλαίσιο