Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Σύντομο σχόλιο του Alex Synodinos για την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για Προέδρου της Δημοκρατίας

"Όπως όλοι θυμάστε, το Δεκέμβρη του 2008, κάηκε η Αθήνα και εν μέρει άλλες πόλεις της χώρας από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ (με την αρωγή ασφαλώς των λαθραίων εποίκων).

Tο κάψιμο αυτό δεν θα μπορούσε όμως να επιτευχθεί χωρίς τη συναίνεση του τότε Υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, o οποίος ασφαλώς συνειδητά απέτρεψε την αστυνομία από το να προφυλάξει τις περιουσίες και τις ζωές των πολιτών.

Έξι χρόνια μετά ο ένας πρωταγωνιστής του Δεκέμβρη του 2008 είναι Πρωθυπουργός της χώρας κι ο άλλος θα γίνει σύντομα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πιστεύω πως εάν είχατε μια χρονομηχανή και επιστρέφατε στο Δεκέμβρη του 2008, συναντούσατε τον εαυτό σας και του λέγατε ποιοι διοικούν τη χώρα 6 χρόνια μετά, αποκλείεται να σας πίστευε. Αυτό είναι το μεγαλείο της... δημοκρατίας...Πόσω μάλλον όταν είναι και...ελληνική..."


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:ΕΔΩ
ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ/ΦΩΤΟ(αρχείο):Α.Τ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Δεκεμβριανά 2008

''Κάποιοι επεδίωκαν να δημοσιεύσουν την προκλητική "απαλλαγή" μόνον αφού προηγουμένως είχαν δημιουργήσει την "αντιπυρική ζώνη". Όταν θα προλάβαιναν για άσχετο λόγο να βγάλουν τους νέους στους δρόμους να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά, πριν προλάβουν οι πολίτες να στραφούν εναντίον των πολιτικών και των δικαστικών παραγόντων που εμπλέκονται σε αυτό. Μετά από τα τεράστια επεισόδια που προηγήθηκαν, ποιος θα βγει σήμερα να διαδηλώσει για τη διαφθορά και το κουκούλωμα; Ποιος θ' ασχοληθεί σήμερα με ένα "παλιοχώραφο" στην κατάσταση που βρισκόμαστε; 


Τώρα, "αθώοι" πλέον πολιτικοί και δικαστικοί παράγοντες και με τη συνταγματική "νομιμότητα" που τους εξασφαλίζει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, θ' αρχίσουν πάλι τα κατηχητικά. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι πρέπει να ηρεμήσουμε, γιατί προέχει η εθνική ανασυγκρότηση και απαραίτητο στοιχείο γι' αυτήν είναι η "ηθική" των "παραπλανηθέντων" πολιτικών και των "εκκλησιαζομένων" δικαστικών που τους έκριναν και που δεν κρίθηκαν οι ίδιοι.

Γιατί λοιπόν οι πολιτικοί να μην "εκθειάζουν" την επαναστατικότητα των νέων; Γιατί να μην "θαυμάζουν" τις διάφορες "ανοιξιάτικες", "βελούδινες" και "πορτοκαλί" επαναστάσεις της πλάκας; Γιατί να μην τους αποκαλούν "ήρωες"; "Ήρωες" είναι αυτοί που σώζουν ανθρώπους και οι νέοι σήμερα τους έσωσαν όλους αυτούς τους διεφθαρμένους. Η αφέλεια και η άγνοια των νέων τούς απάλλαξε από τις κατηγορίες και γλίτωσε τις καριέρες τους. Μαζί μ' αυτήν τη "σωτηρία" τούς απάλλαξε και από κάποια άλλα πολιτικά προβλήματα που τους απειλούσαν''.