Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΟΟΣΑ στη θέση της τρόικας!

Αλέξης Τσίπρας (Μάρτιος του 2014): 

«Ο ΟΟΣΑ, ΕΊΝΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ"!

Ο ΟΟΣΑ αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια του διεθνούς καπιταλισμού και των ηγετριών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι στόχοι του είναι ίδιοι μ’ αυτούς του ΔΝΤ
»

Αν ο ΟΟΣΑ μέχρι τώρα υπηρετούσε εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς η κυβέρνηση ζητεί τη συνεργασία ενός τέτοιου οργανισμού;

Το ξύπνημα του λαού, όταν αντιληφθεί την απάτη του Τσίπρα και της νέας κυβέρνησης, θα είναι εφιαλτικό...

attika nea

Υ.Γ. Ποιός ήταν ο ρόλος της Λούκας Κατσέλη στον ΟΟΣΑ, επί υπουργείας Γιωργου Παπανδρέου στο Υπ. Παιδείας, πριν έρθει στη θέση του ο Γ. Αρσένης, ο σύζυγός της;;;

Κατάλαβες τώρα, γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου, την τοποθετοούν στη θέση της Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας;;;;

Η γνώση, ενωνει τα κομμάτια του παζλ της νέας ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ που στήνει η κυβερνηση... μονο που αυτή τη φορά, θα έχει χρώμα ροζ...

«Ενας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις» τραγουδούσε άλλοτε ο Σώτος Παναγόπουλος.

Αγαπημένο τραγούδι και αγαπημένος τραγουδιστής του Καραμανλή του πρεσβύτερου.

Ο Τσίπρας, βέβαια, ανήκει σε άλλη γενιά, οπότε αποκλείεται να ψιθύρισε αυτό το τραγούδι στον Ανχελ Γκουρία, γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, τον οποίο υποδέχτηκε και έγλειψε πατόκορφα, παρουσιάζοντάς τον σαν το αντίπαλο δέος της κακιάς τρόικας.

Άλλωστε, οι αναμνήσεις από τα έργα και τις ημέρες του σενιόρ Γκουρία και του οργανισμού που διευθύνει είναι τόσο νωπές που ένας σώφρων πολιτικάντης έχει κάθε λόγο να τις απωθεί.
Κανένας δεν ξύνει με τη θέλησή του τις δικές του πληγές.

«Η πρόταση περί κατάργησης της ενιαίας τιμής αποτελεί οργανικό στοιχείο της πρόσφατης έκθεσης του ΟΟΣΑ, αλλά, πέρα από τη διεθνή εμπειρία, αγνοεί την ανάγκη για την πολυφωνία και πλουραλιστική παραγωγή – διάδοση και αναπαραγωγή της γνώσης».

Είναι πρόταση που περιλαμβάνεται στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αυτή τη μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού...

Όπως σε όλα τα θέματα, παίζοντας με τις λέξεις και εξαπατώντας τον κόσμο, ο ΟΟΣΑ χρησιμοποιεί τον όρο “απελευθέρωση της τιμής’’ και όχι τον όρο “κατάργηση της τιμής προστασίας της εγχώριας παραγωγής και διακίνησης βιβλίων’’. Είναι μια πολύ συνηθισμένη πρακτική και στρατηγική από τη μεριά του νεοφιλελεύθερου ιερατείου, που βαφτίζει μεταρρύθμιση κάθε βάρβαρη απορρύθμιση
».

Αλέξης Τσίπρας, 17 Μαρτίου του σωτηρίου έτους 2014.

Έντεκα μήνες μετά, ο Τσίπρας δέχεται τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ στο Μαξίμου, τον γλείφει πατόκορφα, κάνει γαργάρα τις προ εντεκαμήνου δηλώσεις του ακόμα και για την περιβόητη «εργαλειοθήκη», δίνοντας με αισχρό τρόπο συγχωροχάρτι στον ΟΟΣΑ («η λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν ήταν πράγματι εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά εργαλειοθήκη της προηγούμενης κυβέρνησης») και χρίζει τον ΟΟΣΑ… διάδοχο της τρόικας.

Με τον ΟΟΣΑ θα εκπονήσει «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» η σημερινή συγκυβέρνηση, ανακοίνωσε ο Τσίπρας.

Δηλαδή, με εκείνο τον οργανισμό που πάντα εξαπατά τον κόσμο και αποτελεί μέρος του νεοφιλελεύθερου ιερατείου, όπως έλεγε ο Τσίπρας το Μάρτη του 2014...

Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ πρέπει να είχε «ψηθεί» από καιρό.


Από τις 29 Γενάρη, έχοντας μόλις παραλάβει το υπουργείο και ετοιμαζόμενος για το ταξίδι σε Ρώμη-Παρίσι-Λονδίνο-Βερολίνο, ο Μπαρουφάκης ανακοίνωσε: «Ο Angel Gurria, Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, αποδέχθηκε πρόσκληση του πρωθυπουργού και θα επισκεφθεί τη χώρα μας, την 11η Φεβρουαρίου, με σκοπό να συζητήσει με το οικονομικό επιτελείο τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων».

Επελέγη ο ΟΟΣΑ για να ζητηθεί από τους ιμπεριαλιστές δανειστές να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει την τρόικα κατά την περίοδο της «γέφυρας», ώστε να πουν στον ελληνικό λαό ότι έφυγε η «κακιά» τρόικα και ήρθε ο «καλός» ΟΟΣΑ.

Δεν γνωρίζουμε αν το Eurogroup θα δεχτεί αυτή την κωλοτούμπα (αυτό θα εξαρτηθεί και από τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα), όμως οι προθέσεις της κυβέρνησης να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, αλλάζοντας τη βιτρίνα και όχι το περιεχόμενο, είναι προφανείς.

Γιατί ο ΟΟΣΑ αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια του διεθνούς καπιταλισμού και των ηγετριών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι στόχοι του είναι ίδιοι μ’ αυτούς του ΔΝΤ, με τη διαφορά ότι ο ΟΟΣΑ δε δίνει δάνεια, αλλά εκπονεί σχέδια τα οποία άλλοι μηχανισμοί καλούνται να επιβάλουν.


Επειδή δεν είμαστε Λωτοφάγοι, μπορούμε εύκολα να θυμηθούμε τα συνεχή σούρτα-φέρτα του Γκουρία στην Ελλάδα, όχι μόνο παλιότερα, όταν εισηγούνταν διαρκώς αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, αλλά και πρόσφατα, κατά τα μνημονιακά χρόνια.

Λίγο πριν ο Παπανδρέου πάει στο Καστελόριζο για ν’ ανακοινώσει την προσφυγή στο «μηχανισμό διάσωσης», το Μάρτη του 2010, ο Γκουρία ήρθε στην Αθήνα και έκανε προπαγάνδα υπέρ του ΔΝΤ, σε συναντήσεις με τον Παπανδρέου και τους Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, Σαχινίδη. «Είναι αδύνατον να χρεοκοπήσει μια χώρα που το οικονομικό επιτελείο της προέρχεται από τον ΟΟΣΑ», δήλωσε σε δείπνο που του παρέθεσαν στη σκιά της Ακρόπολης, αναφερόμενος στους παριστάμενους Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη, πρώην στελέχη του ΟΟΣΑ.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι συναντήθηκε με τον Λοβέρδο και του παρέδωσε «προτάσεις για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού» και τη θέσπιση «μεγαλύτερης ευελιξίας» στην αγορά εργασίας. Αυτές οι προτάσεις νομοθετήθηκαν από τους Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου. Οι δύο πρώτοι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου ήταν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι 3863 και 3865 του 2010.

Τον Αύγουστο του 2011 ο Γκουρία ξαναήρθε στην Ελλάδα.


Το πρώτο που έκανε ήταν να συμμετάσχει σε μια φιέστα που του οργάνωσε η κυβέρνηση, για να παρουσιάσει την έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία «προέβλεπε» ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012. «Ο ΟΟΣΑ διαψεύδει τις Κασσάνδρες περί χρεοκοπίας της χώρας», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, ενώπιον του Γκουρία που τον επιβεβαίωσε, χαρακτηρίζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ «ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και την κυβέρνηση, που έχουν υλοποιήσει ένα εντυπωσιακό εύρος μεταρρυθμίσεων»!

Από τους υπόλοιπους υπουργούς συναντιέται με τη Διαμαντοπούλου και της καταθέτει «προτάσεις» για τις αλλαγές που χρειάζεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, εστιάζοντας κυρίως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Στην ανώτατη εκπαίδευση υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με τις εγγραφές και τις αποφοιτήσεις, όπως και τη σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας», δηλώνει με νόημα ο Γκουρία.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, η έκθεση του ΟΟΣΑ είχε πάρει τη μορφή του νόμου 4009/2011, γνωστού ως «νόμος Διαμαντοπούλου»!...

Το Νοέμβρη του 2013 ξανά στην Αθήνα ο Γκουρία. Αυτή τη φορά φέρνει το περιβόητο toolkit (εργαλειοθήκη), που παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση στην ΤτΕ. Την είχε παραγγείλει στον ΟΟΣΑ η προηγούμενη συγκυβέρνηση, πληρώνοντας ένα ποσό που έφτασε τα 900.000 ευρώ. Γνωρίζουμε όλοι τι περιλάμβανε η «εργαλειοθήκη»: ημερομηνία λήξης φρέσκου γάλακτος, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, πώληση φαρμάκων εκτός φαρμακείων κτλ.

Ο Γκουρία συναντιέται με Σαμαρά, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Προβόπουλο και μοιράζει συγχαρητήρια. «Εχετε κάνει εξαιρετική δουλειά», λέει, τονίζοντας πως η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση παγκοσμίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις!

Αυτόν τον στυγνό ιμπεριαλιστικό οργανισμό παίρνουν ως βασικό σύμβουλό τους ο Τσίπρας και το οικονομικό του επιτελείο. Σ’ αυτόν τον άνθρωπο απευθύνεται ο Τσίπρας με δουλοπρεπές γλείψιμο: «Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την Ευρώπη διότι μιλάτε για την ανάπτυξη»!

ΥΓ. Ο νεοφιλελεύθερος Κ. Χατζηδάκης, που πλήρωσε πολιτικά την εμμονή του στην πλήρη εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη: «Μπράβο στον κ. Τσίπρα για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ» !

Το “φύλλο συκής” γι’ αυτήν τη στροφή ήταν η αποσύνδεση του ΟΟΣΑ από την εργαλειοθήκη και η βάπτισή του στην “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” της Αριστεράς.

Ωστόσο, τα στοιχεία είναι ξεροκέφαλα:

Η εργαλειοθήκη ήταν του ΟΟΣΑ με ημερομηνία παρουσίασης 27.11.2013 και υπογραφή του ίδιου του κ. Gurria! (σελ. 3 της μελέτης).

Αν ο ΟΟΣΑ μέχρι τώρα υπηρετούσε εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς η κυβέρνηση ζητεί τη συνεργασία ενός τέτοιου οργανισμού;

Στην μόλις προχθεσινή έκθεση “Going for Growth-Greece 2015”, ο ΟΟΣΑ χαιρετίζει τις αλλαγές που προωθήθηκαν με την εργαλειοθήκη και ζητά άλλες προς την ίδια κατεύθυνση!

Τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις θα προωθήσει η κυβέρνηση;

Δεν ξέρω αν αυτή η στροφή προς τον ΟΟΣΑ θα αρκέσει για συμφωνία στις Βρυξέλλες.


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.