Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Χρεοκοπία των ΟΤΑ και “αριστερή”,''ανταποδοτική'' και τιμωρητική λύση για το εξαθλιωμένο πόπολο.Βρέθηκε το ισοδύναμο για να τη γλυτώσουν και πάλι οι Έλληνες ολιγάρχες;

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ : «Υποστηρίζω ότι μια σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαπλοκή και θα ενίσχυε την ανάπτυξη θα ήταν η συστηματική διάχυση της εξουσίας. Από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χρειαζόμαστε ευρεία διασπορά της εξουσίας.

Έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος»

Σύμφωνα με τον ίδιο εάν καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ ετησίως και όπως αναφέρει «μια τέτοια μεταρρύθμιση θα είναι μουσική στα αυτιά των πιστωτών μας»...

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : «Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκκαλίζει τον χρόνο μας θα το θέσω».


Είναι γεγονός ότι οι ΟΤΑ είναι χρεοκοπημένοι. Επιβιώνουν μέχρι τώρα, γιατί πληρώνουν μόνο τους τόκους και όχι τα χρέη τους, τα οποία υποχρεούνται να αρχίσουν να αποπληρώνουν απο φέτος. Λεφτά δεν υπάρχουν. Η χρεοκοπία τους είναι μονόδρομος.

Και ξαφνικά εμφανίζεται απο το πουθενά μια ιδιοφυία της σύγχρονης οικονομίας κάποιος Βαρουφάκης, που θυμάται την πρόταση του Στέφανου Μάνου που έλεγε “να μη χρηματοδοτούνται οι δήμοι απο το κρατικό προυπολογισμό”. Αυτές οι τρομερές του σκέψεις ανακοινώνονται δια μαγείας στο διαδίκτυο και κατά σύμπτωση την ώρα που στο eurogroup έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες, σαν να είναι το πρώτο αποτέλεσμα της “συναλλαγής”.

Βρέθηκε το ισοδύναμο για να τη γλυτώσουν και πάλι οι Έλληνες ολιγάρχες;

Η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Ο γραφικός εθνικός ήρωας των ΜΜΕ Βαρουφάκης ανακαλύπτει επίσης, ότι οι δήμοι μπορούν να επιβιώσουν με ένα ανταποδοτικό τέλος, με ένα επιπλέον φόρο που θα τον βρούν οι πολίτες μέσα σε ένα λογαριασμό και θα τον πληρώνουν υποχρεωτικά.

Πρόκειται για μια “εξαιρετική” ιδέα που σε ένα ακόλουθο στάδιο θα μπορεί να επεκτείνει τις ιδωτικοποιήσεις και σε κρατικό επίπεδο με εγγυημένα κέρδη (SWAPS ή εξαγορά) για χώρους εκτός των ΔΕΚΟ.

Ευρηματικός ο John...

Την ώρα που καταστρέφεται η μεσαία τάξη της χώρας μας,βάσει δήθεν του άρθρου 107 του Συντάγματος εξαιρεί τους εφοπλιστές από τη φορολογία επί των κερδών, αντιθέτως με τον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Λέω δήθεν, γιατί το Ελληνικό σύνταγμα επιτρέπει τη φορολόγηση των εφοπλιστών (Αρθρο 78, παρ.5). Το παραμύθι να τελειώσει με το θέμα αυτό. Το άρθρο 107 που μιλάει για μη φορολόγηση των εφοπλσιτών αφορά τη μεταβατική περίοδο στη δημοκρατία, που έχει λήξει.

Ο φον Κατρούγκαλος γιατί δεν το λέει; Tυχαίο;


Για να βγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάποιες υποχωρήσεις στους εφοπλιστές και έχει ακουστεί στη Βουλή ότι ο Τσίπρας έχει υποσχεθεί να μη τους ακουμπήσει. Απέκτησε πρόβλημα μνήμης…. 


Το σύνταγμα επιτρέπει τη φορολόγηση των εφοπλιστών (Αρθρο 78, παρ.5). Το παραμύθι να τελειώσει το θέμα.

Zcode


Οι μεγάλοι ηττημένοι των εκλογών είναι η κοινωνία και η δημοκρατία.


Για έλεγχο τους χρέους ΜΟΥΓΚΑ...


όταν έσφαζαν το λαουτζίκο οι 'δεξιοί' δυνάστες ο κνίτης επαναστάτης έκανε γαργάρα το φασισμό της συγκυβέρνησης ψηφοφοράκο μου...αλλά ΞΕΧΝΑΣ εύκολα...ΞΕΧΝΑΣ...