Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ιούλιος θα είναι γερμανικός

"Ψήνεται" το επόμενο Μνημόνιο που έρχεται πρώτη φορά από αριστερά ...

Οι γερμανικές εφημερίδες στηριζόμενες στις εκτιμήσεις γερμανών αξιωματούχων γράφουν ότι μετά την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα καινούριο πακέτο "βοήθειας" ύψους 20 δις.

Στην χθεσινή συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών μπήκε το θέμα της νέας χρηματοδότησης της Ελλαδας. Παράλληλα,γερμανικές εφημέριδες αναφέρονται σε στοιχεία εκθέσεων γερμανικών ινστιτούτων, σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα έχει ήδη ένα χρηματοδοτικό κενό 30-40 δις ευρώ.
Κυβερνητικοί κύκλοι της Γερμανίας δηλώνουν ότι "η Ελλάδα κέρδισε 4 μήνες αλλά από τον Ιούλιο θα χρειάζεται πολύ περισσότερα χρήματα". Οι Γερμανοί ήδη έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν τις προϋπόθεσεις με τις οποίες η Ελλάδα θα πάρει νέο πακέτο δανεικών και τι άλλο θα πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα ως δανειολήπτης για να πάρει τα χρήματα αυτά.

Επίσης, η 4μηνη παράταση της Ελλάδας θα πρέπει να πάρει την έγκριση και της γερμανικής Βουλής που θα συνεδριάσει για το θέμα την Παρασκευή. Στο ερώτημα δημοσιογράφων προς τον Σόιμπλε αν θα υπερψηφιστεί, ο υπουργός απάντησε: "Ποτέ μη λες ποτέ".


ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΩΤΟ:Α.Τ.