Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Kαλό Ντουμπάι στους Εφοπλιστές Ελλάδας και Κύπρου αλλά η Πειρατεία τέλος…

Να πληρώνουν φόρους οι εφοπλιστές όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες αλλοιώς Kαλό Ντουμπάι και να μας στέλνουν κάρτες…

Αν φύγουν, να πάρουν και τους υπουργούς τους μαζί. Στην Ελλάδα δεν θα μπορούν να βρούν δουλειά.

Οι εφοπλιστές να πληρώνουν φόρους και να αφήσουν τα παραμύθια με τις δωρεές και τα γήπεδα.Ταυτόχρονα με την έρευνα για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ως πολεμικές αποζημιώσεις, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ Δρ. Σόιμπλε ζήτησε από τις υπηρεσίες της χώρας του στοιχεία σχετικώς με τα προκλητικά προνόμια των Ελλήνων εφοπλιστών.

Ο Δρ. Σόιμπλε γνωρίζει ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν 3.760 πλοία. Για φορολογικούς λόγους, μόλις 862 είναι εγγεγραμμένα σε εγχώρια νηολόγια και έχουν την ελληνική σημαία. Αυτή είναι η ''πατριωτική προσφορά'' των εφοπλιστών, οι οποίοι παρεμπιπτόντως δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας από τον Αύγουστο του 2008.

Σύμφωνα με τεχνοκράτες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει και η επίφαση της νομιμότητας γι’ αυτήν την προκλητική μεταχείριση από την κυβέρνηση.

Την ώρα που καταστρέφεται η μεσαία τάξη της χώρας μας,βάσει δήθεν του άρθρου 107 του Συντάγματος εξαιρεί τους εφοπλιστές από τη φορολογία επί των κερδών, αντιθέτως με τον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Λέω δήθεν, γιατί το Ελληνικό σύνταγμα επιτρέπει τη φορολόγηση των εφοπλιστών (Αρθρο 78, παρ.5). Το παραμύθι να τελειώσει με το θέμα αυτό. Το άρθρο 107 που μιλάει για μη φορολόγηση των εφοπλσιτών αφορά τη μεταβατική περίοδο στη δημοκρατία, που έχει λήξει. Ο φον Κατρούγκαλος γιατί δεν το λέει; Tυχαίο;


Δεν μπορεί η Ελλάδα να φύγει απο την ΕΕ επειδή κάποιοι την έχουν δεί επι δεκαετίες, ωραίοι και μοιραίοι.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Γερμανών τεχνοκρατών, τους οποίους δεν διαψεύδει καμμία Ελληνική κυβέρνηση, από αυτό το προκλητικό καθεστώς με τις φορολογικές απαλλαγές των εφοπλιστών το Δημόσιο χάνει τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια ευρώ (το χρόνο). Βλέπετε σχετικά εδώ.Αυτό είναι ένα ποσό με το οποίο θα υπήρχε σαφής βελτίωση στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, αν οι εφοπλιστές γίνονταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους όπως οι υπόλοιποι φορολογούμενοι. Τέτοιου είδους επιχειρήματα όμως δεν φαίνεται να γίνονται αντιληπτά από τη συντεχνία των πλοιοκτητών που απειλούν ότι θα φύγουν για το Νουμπάι, τη Σιγκαπούρη και αλλού. Να πάνε και…

Καλό Μουράγιο


 1. Η προσφορά τους στο Ελληνικό ΑΕΠ κατά 7% (δεν τα φέρνουν όλα τα κέρδη τους μέσα και κανείς δεν τους ελέγχει) κάνει κακό στην Ελλάδα, αφού δίνει μια ψευδαίσθηση διεθνώς για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.
 2. Η προσφορά τους στο ΑΕΠ είναι κάτι σαν σαβούρα αφού δεν συμμετέχουν στο κύκλο της οικονομίας, δηλαδη δεν ανταπαδίδουν π.χ. κατασκευή πλοίων στην Ελλάδα, όπως κάνουν άλλοι κανονικά φορολογούμενοι εφοπλιστές αντίστοιχα στις χώρες τους στο εξωτερικό.
 3. Είναι γνωστό ότι τα διυλιστήρια κερδίζουν πολλά απο τη πώληση βενζίνης. Η βενζίνη πωλείται στην Ελλάδα σε πολλαπλάσια τιμή απο τη τιμή που αγοράζεται το πετρέλαιο στις χώρες παραγωγής. Οι μεταφορείς κερδίζουν υπέρογκα ποσά. Ενδειτικά, η μεταφορά πετρελαιοειδών στο Αιγαίο επιβαρύνεται κατά 0.15 ευρώ το λίτρο.
 4. Το ναυτιλιακό πετρέλαιο είναι αφορολόγητο. Τα τεράστια διαφυγόντα κέρδη απο αυτό τα επιβαρύνεται η κυρά Μαρία και ο κυρ Κώστας.
 5. Μεγάλο λάθος η απελευθέρωση της τιμής του πετρελαίου θέρμασης απο αυτό της κίνησης. Τεράστια τα διαφυγόντα κέρδη. Xαρές ευτυχίας τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ. Το εφοπλιστικό ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη πάπια;
 6. Ένα μεγάλο μυστικό της ανάπτυξης είναι η φτηνή ενέργεια. Αυτό αποτελεί κλειδί στις επενδύσεις στη βαρειά βιομηχανία. Η φτηνή τιμή της κιλοβατώρας της παραγόμενης απο ΑΠΕ, όπως και η χρήση μπαταριών υψηλής ισχύος (κάτι που αποφεύγεται να συζητάται στην Ελλάδα) για τη σταθεροποίηση της παραγωγής τους και τη δυνατότητα λειτουργίας τους όλο το 24ωρο είναι δύο σημαντικές παράμετροι που μπορούν να ενισχύσουν την Ελληνική βιομηχανία. Για το λόγο αυτό έκλεισαν και μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα.
 7. Οι εφοπλσιτές κάνουν και άλλα κόλπα. Θέλουν να πουλάνε ακριβό LNG αντί φτηνό φυσικό αέριο που προέρχεται απο αγωγούς μεταφοράς π.χ. Ρωσικός αγωγός, ΤΑΠ, αγωγός Ισραήλ – Kύπρου – Ελλάδας κοκ. Στην ΕΕ μόνο η Γερμανία διαθέτει κατευθείαν αγωγό μεταφοράς απο τη Ρωσία. Το κύκλωμα της Ουκρανίας κλείνει. Το κυκλωμα της Τουρκίας ενισχύεται. Άραβες, εφοπλιστές, Αμερικανοί και Ρώσοι φυσικά δεν θέλουν να βγεί το Ελληνικό φυσικό αέριο, όπως και οι εφοπλιστές. Οι ΗΠΑ θέλουν ακριβό φυσικό αέριο (LNG απο Άραβες) για να υπάρχει κέρδος στη μεταφορά του σχιστολιθικού τους στην ΕΕ.
 8. Ο ανταγωγισμός οδηγεί και σε ακραίες καταστάσεις. Οι Άραβες θέλουν να μειώσουν τις Αμερικάνικες εισαγωγές και να χτυπήσουν την τιμή του Ρωσικού φυσικού αερίου. Δεν είναι τυχαίο ότι έρριξαν τις τιμές. Δεν νομίζω πάντως ότι θα ελλαττωθούν οι επενδύσεις στην έρευνα.
 9. Η μη ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ ευνοεί α) τη πειρατεία πετρελαίου αφού μετά τα 6 νμ υπάρχουν διεθνή ύδατα β) φανερώνουν μια πιθανή διαπλοκή των Ελλήνων εφοπλιστών με τη Τουρκία, που δεν επιθυμεί την εξόρρυξη των Ελλληνικών υδρογοναθράκων γιατί υποστηρίζει τα συμφέροντα των Αραβικών χωρών απο τις οποίες και οικονομικά ενισχύεται. Αραβικά συμφέροντα και εφοπλιστές είναι παρέα.


Δεν μπορεί η Ελλάδα να μη διαθέτει πολιτική στην ενέργεια γιατί μια συμμορία συμφερόντων θέλει να επωφελείται.Aν οι Έλληνες εφοπλιστές ξεκουμπιστούν και πάνε αλλού πληρώνοντας άλλους πολιτικούς για να τους δεχτούν στη χώρα τους χωρίς φόρους:

 1. η Ελλάδα θα πρέπει να εισάγει φτηνό φυσικό αέριο μόνο μέσω αγωγού. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό αφού θα είναι φτηνό. Θέσεις εργασίας. Δεν βλέπω πρόβλημα. Οι Έλληνες ναυτικοί είναι καλοί επαγγλεματίες, τίμιοι φορολογούμενοι και θα βρούν δουλειά αλλού.
 2. η Ελλάδα θα πρέπει να τους αποκλείσει απο τα Ελληνικά λιμάνια αλλά και απο αυτά της ΕΕ, δεδομένου ότι δεν έχουν πληρώσει επι δεκαετίες φόρους στο Ελληνικό δημόσιο χάρη στις παρανομίες προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν τηρούσαν το σύνταγμα
 3. Η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει κοινή οδηγία για τη φορολόγηση των εφοπλιστών σε όλη την ΕΕ και την έξοδο της Αγγλίας απο την ΕΕ, γιατί με τα φοροτραπεζοκλεφτικά της συστήματα τραβάει το ποδάρι της ΕΕ, εμποδίζοντας τη να ενοποιηθεί.

Οι πολιτικές επιλογές και ειδικά ότι αφορά την ανάπτυξη επι χρόνια επηρρεάζονται απο τα συμφέροντα των εφοπλιστών και είναι εις βάρος των πολιτών και της ανάπτυξης όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ. Η Γερμανία έχει ευθύνη για αυτό. Η διάνοιξη των ποταμών σε όλη την ΕΕ για τη μεταφορά του LNG με βάρκες αποδεικνύει ότι δεν τα βουτάνε μόνο οι πολιτικοί στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ. Η ΕΕ θέλει τραίνα και όχι δρόμους. Ο μεγαλοφυής Φρανσουά Ολάντ δεν το ξέρει αυτό; Nα το μάθει. Ο κόσμος προχωράει.

Η Ρωσία έχει πολλές πηγές ενέργειας. Μερικές απο αυτές δεν τις ξέρει. Η Μέρκελ να μη τον αγριεύει τον Πούτιν. Η ΕΕ χρειάζεται τη Ρωσία. Στην Ουκρανία έχουν γίνει εγκλήματα και τεράστια πολιτικά λάθη απο όλες τις πλευρές.


Ούτε σε Ελλάδα ούτε σε Κύπρο πληρώνουν φόρους οι εφοπλιστές


Μερικά κοινά σημεία Ελλάδας και Κύπρου


 1. Η Κύπρος δεν έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ της πλήρως. Έτσι μετά τα 12 νμ έχει μόνο διεθνή ύδατα. Σε αυτά δε φορολογούνται οι εφοπλιστές και όσοι κάνουν έρευνες για εξόρρυξη υδρογοναθράκων. Η Τουρκία δεν είναι παράνομη που κάνει έρευνες σε διεθνή ύδατα. Κανένα “χωράφι” δεν ορίζεται με 2 πλευρές αλλά με 4…
 2. H Eλλάδα δεν έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ της και την υφαλοκρηπίδα της. Έτσι, μετά τα 6 νμ έχει μόνο διεθνή ύδατα. Σε αυτά δεν φολογείται κανένας εφοπλιστής και η πειρατεία πάει γόνατο. Η Ελλάδα παράνομα προκηρύσσει οικόπεδα σε διεθνή ύδατα. Το ότι δεν το λέει ανοιχτά η Τουρκία, οφείλεται πιθανόν σε διαπλοκή με Ελληνικά εφοπλιστικά συμφέροντα.
 3. Ελλάδα και Κύπρος έχουν χρεοκοπήσει. Οι τράπεζες άδειες. Τα κόκκινα δάνεια σκάνε το ένα μετά το άλλο.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο κόσμος δυστυχώς δεν έχει μάθει να διεκδικεί και να μάχεται. Παραδίνεται αμαχητί στους ψεύτες, τους κλέφτες και τους λαοπλάνους ενώ το ξέρει.Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


ΥΓ.blog Α.Τ. :

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων,όσον αφορά τις ''αιρετικές'' πολλές φορές
απόψεις του καθ.Ζουγανέλη,το μπλόγκ Α.Τ. επισημαίνει οτι δεν συντάσσεται
απαραίτητα,με το 100% των γραφομένων του αρθογράφου αλλά θεωρεί οτι πολ-
λές απο τις πληροφορίες και προτάσεις του,καλό θα ήταν να λαμβάνονται υπ'όψιν
όλων μας καθώς το πεδίο συλλογισμού τους ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα που μας
βομβαρδίζουν καθημερινά.Όλα αυτά πάντα κατά τη γνώμη μας...Οι προτάσεις για
αναπτυξιακές οικονομικές λύσεις πάντα θα είναι ευπρόσδεκτες στο μπλόγκ,το οποίο
δεν τις δέχεται χωρίς κριτική σκέψη αλλά και χωρίς να διακρίνει τη σημαντικότητα
πολλών απο αυτές.Κατά τα άλλα το "θέατρο" της ηθικολογίας συνεχίζεται …"Ελπίζω πολύ, η νέα κυβέρνηση να κατορθώσει να καταστρέψει το σύστημα της διαφθοράς, που, παρά τα προγράμματα βοήθειας, συνεχίζει επίμονα να επιβιώνει" …"Αυτή η χώρα ήταν για αδικαιολόγητα μεγάλο διάστημα η λεία μερικών οικογενειών, οι οποίες απέφυγαν την ανάληψη κάθε ευθύνης για την τρέχουσα κρίση" …αυτά είπε την επομένη των εκλογών ο δήθεν σοσιαλιστής Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ...και μας "συγκίνησε". "Ξεχνάει" κάτι ο "ηθικός" και "αγνός" Γερμανός, που είναι βέβαιο πως —-ως απόγονος του Γκαίμπελς— γνωρίζει ότι με τη μισή αλήθεια φτιάχνεται το μεγαλύτερο ψέμα.

"Ξεχνάει" ότι αυτές οι οικογένειες στις οποίες αναφέρεται και οι οποίες όπως αληθώς λέει έχουν ως λεία τους τη χώρα, είναι οι οικογένειες εκείνες, τις οποίες η γερμανική διαφθορά δημιούργησε …Είναι οι οικογένειες εκείνες, τις οποίες "λάδωνε" ο δικός τους Χριστοφοράκος, τής δικής τους Siemens …Είναι οι οικογένειες εκείνες, οι οποίες ελέγχουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και "εφεύραν" και το "Ποτάμι" …Είναι οι οικογένειες εκείνες, οι οποίες "συνεργάζονται" με τους Ναζί τού Βερολίνου και τους τοκογλύφους …Είναι οι οικογένειες εκείνες, που, ελέω Σόιμπλε και Τρισέ, πήραν τα "θαλασσοδάνεια", για να γίνουν πλούσιες και να βάλουν την Ελλάδα στο Μνημόνιο, φορτώνοντας τις κλοπές τους στις "πλάτες" τού λαού …Είναι οι οικογένειες εκείνες, οι οποίες έδιναν τις βαλίτσες με τα χρήματα στους Τσουκάτους και χρηματοδοτούσαν τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες έκαναν τις αγορές των "αιώνων" στα γερμανικά "μαγαζιά".

Όλα αυτά στα οποία αναφέρεται έχουν πάνω τους τη γερμανική "σφραγίδα". Δεν ήταν ο ελληνικός λαός εκείνος, ο οποίος μοίραζε βαλίτσες με χρήματα, για να παίρνει δουλειές για τα εργοστάσιά του. Οι δικοί τους άνθρωποι δεν πλήρωναν φόρους και κυκλοφορούσαν με τα δικά τους Καγέν. Αν λοιπόν κάνουμε ό,τι μας προτρέπει ο Αντικαγκελάριος και καταστρέψουμε το σύστημα διαφθοράς, πόσοι Γερμανοί πρέπει να πάνε φυλακή; Αυτό "ξεχνάει" να μας πει, γιατί όσα "θυμάται" δεν εξυπηρετούν στην αναζήτηση της αλήθειας..

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  :

Τρόμος με αίμα και μίζες Γερμανών στην Ελλάδα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ-ΓΙ ' ΑΥΤΟ «ΠΕΘΑΝΑΝ» ΤΟΝ ΔΙΑΝΟΜΕΑ