Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

La Repubblica : ''Έτσι γεννήθηκε μια από τις πιο σουρεαλιστικές παρεξηγήσεις στην κοινωνική και πολιτική τραγωδία που μαστίζει για χρόνια όλη την Ελλάδα''.

Κάτι το πολύ μυστήριο που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου …πρέπει όμως να το ξαναδούμε όταν μάθουμε την καινούργια συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑνελ-Ε.Ε.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ήταν η πρώτη που διέρρευσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε ήδη λάβει τεράστιες παραχωρήσεις από τους δανειστές της χώρας σε μια μυστική συμφωνία η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, η γενική αίσθηση στην Αθήνα και το Βερολίνο είναι ότι το άρθρο «έχει την επίσημη έγκριση».

Α) Ποιος και γιατί το διέρρευσε ;

Β) το άρθρο είναι μυθοπλασία ή το περιεχόμενο του είναι γνήσιο;

Διαβάζουμε:

Έτσι γεννήθηκε μια από τις πιο σουρεαλιστικές παρεξηγήσεις στην κοινωνική και πολιτική τραγωδία που μαστίζει για χρόνια όλη την Ελλάδα.


Κέρδισε τις εκλογές ένα κόμμα που αύξησε την δύναμη του χάρη στο αίτημα για την αναθεώρηση του χρέους. Αλλά σε κανένα από τους ψηφοφόρους του δεν εξηγήθηκε ποτέ ότι η αναθεώρηση έγινε δύο μήνες πριν από την ψηφοφορία.

Δεν είπαν ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, για να μην ομολογήσει στους Γερμανούς φορολογούμενους την προφανή αλήθεια ότι τα χρήματά τους δεν θα επιστραφούν πολύ σύντομα …. Ότι … «τον Νοέμβριο του 2014 η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της είχαν κάνει μια μυστική συμφωνία για την αναβολή της αποπληρωμής μέχρι το 2020. Με άλλα λόγια, η ΕΕ και Έλληνες αξιωματούχοι είχαν ήδη συμφωνήσει να σπρώξετε προς τα πίσω το χρέος .... Ότι … μέχρι το 2020 η Ελλάδα δεν θα πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στις χώρες του κλαμπ του ευρώ … Όσον αφορά τα επιτόκια, στα 53 δισεκατομμύρια δολάρια των δανείων προς την Αθήνα από κάθε κυβέρνηση οτι … το επιτόκιο έχει μειωθεί σε επίπεδο ίσο με το τριμηνιαίο διατραπεζικό επιτόκιο συν 50 μονάδες: στην ουσία, μέχρι σήμερα, η Ελλάδα πληρώνει 0, 53% ετησίως. Τα ποσοστά για το ταμείο διάσωσης (EFSF), το μεγαλύτερο μέρος του χρηματοδοτικού πακέτου που προσφέρεται στην Αθήνα, είναι σήμερα μόλις το 0,21%. … ότι οι πληρωμές στο ΕΤΧΣ από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν πριν από το 2023 και θα τελειώσουν ακριβώς σε 42 χρόνια…

Το άρθρο της La Rebublica αρχίζει:

Στο 1930 ο Franklin Delano Roosevelt πήρε μια απόφαση που προσπάθησε να την περάσει απαρατήρητη μεταξύ των ψηφοφόρων του: για τα χρέη της Μεγάλης Βρετανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπήρχε βιασύνη, το Λονδίνο θα μπορούσε να τα πληρώσει το 1991.

Ερχόμαστε γρήγορα στο σήμερα, τον Νοέμβριο η Ευρώπη σκίζει μια σελίδα από τα βιβλία της ιστορίας της Μεγάλης Ύφεσης, σημαντικοί πιστωτές της Ελλάδας, η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ρούσβελτ, αποφασίζουν (σιωπηλά) ότι η Αθήνα μπορεί να παρατείνει ακόμη λίγο περισσότερο την λήξη του χρέους της των 245 δισεκατομμυρίων … το 2057.

Απόσπασμα άρθρου απο HEIL GAP ( or mind the GAP)