Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Αύξηση 1,800 ευρώ στους μισθούς της ΔΕΗ

Το κράτος εν κράτει ΔΕΗ βρήκε την κατάλληλη στιγμή με πλάτη την "αριστερή" κυβέρνηση να δώσει έναν μισθό επιπλέον στους εργαζόμενους

Η διοίκηση της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ υπέγραψαν αναμεταξύ τους να αυξήσουν τους μισθούς εργαζομένων, αυξήσεις τις οποίες θα τις χρεωθούν οι καταναλωτές.

Είναι ακόμη μια απόδειξη ότι η ΔΕΗ δρα ως μεμονωμένη επιχείρηση χωρίς να δίνει λογαριασμό στο Κράτος αν και ο κύριος Λαφαζάνης επιμένει να μάς λέει ότι η ΔΕΗ είναι κρατική και μόνο κρατική.

Κατά τουλάχιστον 1,800 ευρώ αύξηση τον χρόνο θα παίρνουν από σήμερα και στο εξής οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

Με βάση τη νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας οι εργαζόμενοι που αγγίζουν τις 15.000 δικαιούνται πλέον τρία επιδόματα. Το κυριότερο είναι το επίδομα σίτισης που είναι 6 ευρώ την ημέρα, με κόστος περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τη ΔΕΗ. Το επίδομα σίτισης επί της ουσίας αποτελεί αύξηση κατά έναν μισθό το χρόνο για τους εργαζόμενους.

Με τη νέα σύμβαση οι εργαζόμενοι δικαιούνται επίσης το επίδομα ευδόκιμης παραμονής και το επίδομα παραμονής. Το μεν πρώτο το λαμβάνουν όσοι έχουν φτάσει στο ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο αλλά λόγω των αλλαγών στο ασφαλιστικό δεν μπορούν να βγουν σε σύνταξη, ενώ το επίδομα παραμονής το λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που έμειναν στάσιμοι λόγω ανικανότητας ΄'η έλλειψης προσόντων.

Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστές θα μπορούν να πληρώνονται κανονικά τη βάρδιά τους ενώ βρίσκονται σε συνδικαλιστική άδεια.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη σύμβασηΘα ταΐσουμε 18,000 πριγκιπόπουλα της ΔΕΗ
Μάλλον καφέ από σπόρους Μαγαδασκάρης και σάντουιτς με χαβιάρι και μπρικ θα είναι το κολατσιό για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Δεν φτάνει που πολίτες μπαίνουν στην λίστα για κουπόνι τροφής και για φθηνό ρεύμα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που χθες πήραν επίδομα σνακ 6 ευρώ την ημέρα έχουν στόμα και μιλάνε.

Μετά την κατακραυγή γι’ αυτό το απίστευτο επίδομα (εκ)τροφείου που προστίθεται στους μόνιμους μισθούς τους υπαλλήλων της ΔΕΗ, ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Κουτσοδήμας, δήλωσε ότι τα 6 ευρώ είναι απαραίτητα για 18,000 που εργάζονται στα εργοστάσια της ΔΕΗ για να παίρνουν κάθε ημέρα έναν καφέ και ένα σάντουιτς. Τα τουλάχιστον 15,000 ευρώ που παίρνουν τον χρόνο (βρέξει-χιονίσει) δεν τούς φθάνουν για σνακ! Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα σπαταλούν 6 ευρώ την ημέρα για σνακ από το κυλικείο όσο δηλαδή κοστίζουν 2 κιλά χοιρινό κρέας ή 6 λίτρα γάλακτος ή 6 κιλα ψωμί ή 10 κιλά μακαρόνια ή τα εισιτήρια μετακίνησης με το λεωφορείο για τρεις ημέρες που θέλει ένας απλός εργαζόμενος.

Βέβαια, κανείς δεν ρώτησε τον κύριο Κουτσοδήμα γιατί δεν παίρνουν ψωμοτύρι από σπίτι και καφέ σε θερμό, όπως κάνουν χιλιάδες υπαλλήλων σε ιδιωτικές εταιρείες που εργάζονται από τις 8 το πρωί μέχρι στις 8 το βράδυ.

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τόλμησε να πει ότι αυτό το σνακ των 1,800 ευρώ το χρόνο δεν θα πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από το ταμείο της ΔΕΗ. Λες και την ΔΕΗ δεν την πληρώνει ο κάθε καταναλωτής! Επειδή όμως η ΔΕΗ είναι πολύ μαγκιώρα επιχείρηση τα κυλικεία των εργοστασίων τα έχει δώσει σε ιδιώτες κι ας είναι κρατική επιχείρηση. Έτσι ο ιδιώτης για να βγάλει το υπέρογκο ενοίκιο χρεώνει τον καφέ και το σάντουιτς σαν να τα αγόραζες στο Πικαντίλι του Λονδίνου.

Αντί λοιπόν, η ΓΕΝΟΠ να απαιτήσει τα κυλικεία να είναι της επιχείρησης χωρίς κέρδος αλλά για την σίτιση των εργαζομένων υπερασπίζεται το δικαίωμα της διοίκησης να εισπράτει από τα κυλικεία των ιδιωτών και το πανάκριβο σνακ να το πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω ανταποδοτικού τέλους.

Ό,τι και να λέει η ΓΕΝΟΠ το θέμα είναι ότι οι Έλληνες με το «πράσινο φως» που έδωσε ο Λαφαζάνης για το επίδομα σνακ οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώνουν τον χρόνο 25 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους. Κι αν δεν το πληρώσουν ως χαράτσι ο ΔΕΗτζής θα τους κόψει το ρεύμα.

Μόνο να θυμηθεί κάποιος πόσα νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ότι μια γυναίκα πριν μήνες πέθανε από ασφυξία επειδή η ΔΕΗ έκοψε την παροχή ρεύματος και κατ’ επέκταση του οξυγόνου που την κρατούσε στην ζωή, πόσοι άνθρωποι κάηκαν για να κάνουν οικονομία στον λογαριασμό και αμέσως θα συνειδητοποιήσει ότι η κοινωνία που ξεκίνησε να δημιουργεί η «αριστερή» κυβέρνηση είναι δύο ταχυτήτων: Του μισθοφορικού στρατού και του απεγνωσμένου λαού που πληρώνει με χαράτσια τους μισθοφόρους.

Επίσης καλό θα είναι ο Έλληνας να μην ξεχάσει ΠΟΤΕ ότι ο πρώτος κρατικός φορέας που συμμετείχε στην αφαίμαξη των Ελλήνων με την απειλή να τους κόψει το αγαθό της ενέργειας είναι η ΔΕΗ ως φιλομνημονιακή εταιρεία. Για την συμμετοχή στο έγκλημα του "χαρατσιού" μέσω ΔΕΗ ακόμη κανείς δεν μίλησε για Δικαιοσύνη.


ΠΗΓΗ
ΣΥΖΕΥΞΗ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.