21 Μαρ 2015

Η Ελλάδα ποτέ δεν απελευθερώθηκε! Ιδρύθηκε από τους τοκογλύφους, για να αποτελέσει το απόλυτο "πειραματόζωο" της εποχής των εθνικών κρατών. ...Το "μέτρο" των αντοχών όλων των κρατών. ...Το "κλειδί" όλων των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. ...Από τη σημερινή θυσία της περιμένουν να σωθούν οι ΗΠΑ.

Σαν αρχαία τραγωδία.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, παρά το μικρό της μέγεθος, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κολοσσιαίας σύγκρουσης συμφερόντων. Είναι πολύ "χρήσιμη" για τους ισχυρούς ως "σφάγιο" και τώρα πρέπει να δώσει τη μάχη τής ζωής της για να επιβιώσει ...Η Ελλάδα, η οποία ποτέ δεν απελευθερώθηκε και έπεσε θύμα τής μεγαλύτερης πλεκτάνης στην ιστορία τού κόσμου ...Ένα πραγματικά τραγικό πρόσωπο, το οποίο "πλήρωσε" ακριβά την πραγματικά ευγενή καταγωγή της. Βοηθήθηκε από τους τοκογλύφους στην αποκόλλησή της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά όχι για να "απελευθερωθεί", παρά για να "χρησιμοποιηθεί" από αυτούς.


Wall Street Journal: «Από τη μία πλευρά, οι Γερμανοί βλέπουν τους εαυτούς τους ως δημιουργούς του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος, που βασίστηκε στη σκληρή δουλειά, την αυτοθυσία και την αυτοπεποίθηση και όταν αυτό άρχισε να ξεθωριάζει τη δεκαετία του ΄90, έκαναν σκληρές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες επιβραβεύονται σήμερα. Στον αντίποδα, μέσα από την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους, βλέπουν την Ελλάδα ως τη χώρα που διάλεξε τον αντίθετο δρόμο από αυτούς, μια σπάταλη, υπερχρεωμένη και ανεύθυνη χώρα».

Στη συνέχεια, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες βλέπουν τους εαυτούς τους ως θύματα ξένων επεμβάσεων. Όπως αναφέρει ο Κέβιν Φέδερστοουν, καθηγητής Ελληνικών Σπουδών στο London School of Economics, “υπάρχει μια διαρκής ιστορία ενός αισθήματος θυματοποίησης, από τις απαρχές του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα”».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αυτή η αίσθηση των Ελλήνων ως θυμάτων ξένων επεμβάσεων, στη σημερινή οικονομική κρίση, εκφράζεται με την πεποίθηση ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν προκλήθηκαν από τον υπερβολικό δανεισμό, αλλά από τους όρους του μνημονίου, που επιβλήθηκε, ώστε να αποπληρωθούν πλήρως οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες. Κατά την άποψη τού κ. Φέδερστοουν, “η αφήγηση αυτή χειραγωγείται από την κυβέρνηση του αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα”».

Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, το οποίο καθημερινά απειλεί ν' αποκαλύψει την προτεσταντική απληστία και δολιότητα, προσπαθεί η συμμορία να κρύψει όσο το δυνατόν τα "ίχνη" της ...Προσπαθεί να προκαλέσει "σύγχυση", ώστε να "τακτοποιήσει" τα πράγματα κατά το συμφέρον των εργοδοτών της. Αυτή η εφημερίδα μεταφέρει στο παγκόσμιο κοινό ένα άψογο τεχνικά κείμενο ...Ένα κείμενο, το οποίο δεν είναι ένα απλό δημοσιογραφικό κείμενο ...Ένα κείμενο ειδικού "στόχου" και "χειρουργικής" ακρίβειας, το οποίο είναι προφανές ότι ανήκει στις "εργασίες" μυστικών υπηρεσιών και "υπογράφεται" από "επιστήμονες" ...Ένα κείμενο στο οποίο είναι επιλεγμένη η κάθε λέξη ...Επιλεγμένη να "στοχεύει" κάπου συγκεκριμένα ...Επιλεγμένη η κάθε μία να στοχεύει σε ξεχωριστό στόχο, ώστε να μην αφήνονται ούτε κενά κι ούτε να δημιουργείται ανώφελη και προκλητική "υπερσυγκέντρωση" σε κάποιο σημείο. "Δημιουργοί θαύματος". "Σκληρή δουλειά". "Αυτοθυσία". "Αυτοπεποίθηση". "Σκληρές μεταρρυθμίσεις" και τέλος "Επιβράβευση". Αυτός είναι ο "δρόμος" ...Ο σωστός δρόμος των "ενάρετων" της θυσίας ...Ο "δρόμος" των Γερμανών. Πάντα όμως, όταν υπάρχει ο σωστός δρόμος, υπάρχει και ο λάθος δρόμος των "αμαρτωλών" ...Ο δρόμος των "σπάταλων" και άρα της "υπερχρέωσης" ...Ο δρόμος τής "ανευθυνότητας" ...Ο δρόμος των Ελλήνων ...Των Ελλήνων, οι οποίοι πρέπει να παραδειγματιστούν και άρα και να διδαχθούν από την γερμανική "επιτυχία" της "ηθικής".

Eίναι, όμως, έτσι όπως τα λέει ο "καθηγητής";

Είναι αλήθεια ότι η Γερμανία ήταν η "δημιουργός" τού μεταπολεμικού "θαύματος", το οποίο στηρίχτηκε στη σκληρή δουλειά, στην αυτοθυσία και στην αυτοπεποίθηση; ...Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο. Το γερμανικό "θαύμα" θα γινόταν ακόμα κι αν η Γερμανία κατοικούνταν από γαϊδούρια. Καμία ειδική ικανότητα, καμία σκληρή εργασία και καμία αυτοθυσία των Γερμανών δεν αποτελεί εξήγηση για το "θαύμα" της. Σ' ό,τι αφορά την αυτοπεποίθηση είναι προφανές ότι τη βάζει εκ του πονηρού, ώστε να "σκεπάσει" την προκλητική γερμανική αλαζονεία με έναν πιο συμβατό όρο. Η αλήθεια σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Τα "θαύματα" της ανάπτυξης επιτυγχάνονται μέσω των κεφαλαίων τεχνογνωσίας και βεβαίως των επενδύσεων. Η ανάπτυξη της Γερμανίας είναι ίσως ο μεγαλύτερος "μύθος" της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας ...Πιο ψεύτικος κι απ' το τέρας τού Λοχ Νες.

Η ανάπτυξη της Γερμανίας υπήρξε ο ορισμός της έννοιας του αθέμιτου ανταγωνισμού. Να ξεκινήσουμε κατ' αρχήν από την τεχνογνωσία, πάνω στην οποία "θεμελιώθηκε" αυτό το "θαύμα". Η τεχνογνωσία εκείνη ήταν προϊόν, το οποίο αποκτήθηκε από τη Γερμανία με αθέμιτο τρόπο, εφόσον ήταν προϊόν εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Η τεχνογνωσία εταιρειών, όπως η Farben, η οποία αποκτήθηκε από εγκληματικά πειράματα εις βάρος ανθρώπων, αναγνωρίστηκε σαν ιδιοκτησία στους εγκληματίες και δεν αποδόθηκε στην ανθρωπότητα ως ελάχιστη αποζημίωση για το πόνο που της προκάλεσαν οι Ναζί και οι εταιρείες τους. Η τεχνογνωσία εταιρειών όπως η Siemens, η BMW ή η Mercedes, που αναπτύχθηκε με τη βοήθεια σκλάβων, αποδόθηκε στους Ναζί δουλεμπόρους και όχι στους λαούς νικητές τού ναζισμού, μέλη των οποίων ήταν εκείνοι οι σκλάβοι.

Η τεχνογνωσία, δηλαδή, η οποία έπρεπε να μοιραστεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα - εξαιτίας των εγκλημάτων πάνω στα οποία αναπτύχθηκε - , αναγνωρίστηκε σαν ιδιοκτησία στους Γερμανούς. Εταιρείες, οι οποίες έπρεπε να βάλουν "λουκέτο" και να περάσουν στην ιστορία ως παραδείγματα ανθρώπινης θηριωδίας, επιβίωσαν ...και μαζί τους και οι ιδιοκτήτες τους. Εταιρείες καθαρά ναζιστικές και από ιδρύσεώς τους εγκληματικές "ξεπλύθηκαν" από την αμερικανική προπαγάνδα και εμφανίστηκαν σαν "ηθικές" και "ενάρετες". Το αποτέλεσμα ήταν αυτό, το οποίο είδαμε στα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον πόλεμο. Αντί οι Γερμανοί μετά την ήττα τους να περάσουν στις τελευταίες "θέσεις" τής ευρωπαϊκής "σειράς", μπήκαν πάλι "μπροστά". Αντί να καταδικαστούν να βόσκουν αγελάδες κοντά στον Ρήνο, αφέθηκαν να ξαναστήσουν τη βιομηχανία τους ...Τη βιομηχανία εκείνη, η οποία λίγες ημέρες πριν ήταν το μεγαλύτερο ανθρώπινο κολαστήριο στην ανθρώπινη ιστορία ...Την βιομηχανία εκείνη, που η ίδια είχε δημιουργήσει τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης σαν "πάρκινκ" των δούλων της.

Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ήταν "μηχανισμοί" τού ναζιστικού καθεστώτος ..."Εργατικές Κατοικίες" ήταν, όπως αντιλαμβάνονταν τους "εργάτες" και τις "κατοικίες" τους η Mercedes, η Farben και η Siemens ..."Πρότυπα" κοινωνιών ήταν, όπως αντιλαμβάνονταν τις κοινωνίες των "κατωτέρων" οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών ...Αυτοί, οι οποίοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για τα εγκλήματά τους και σήμερα κοσμούν τις κοσμικές στήλες των γερμανικών περιοδικών life style ...Αυτοί, οι οποίοι δολοφονούσαν τους ανθρώπους με τον τόνο και γνωρίζοντας το "σενάριο" φυγάδευαν τα χρήματά τους για την επόμενη "ημέρα" στις αμερικανικές τράπεζες της Wall Street. Αρκούσε όμως αυτό; ...Όχι βέβαια. Η ανάπτυξη απαιτεί και χρήμα ...Πολύ χρήμα ...Τέτοιο - πολύ - χρήμα δόθηκε κατ' εξαίρεση στη Γερμανία.

Σε αυτό το σημείο αποκαλύπτεται η ανάγκη τής δημιουργίας τού "μύθου" τού γερμανικού "θαύματος". Η ανάπτυξη της Γερμανίας παρουσιάζεται εκ του πονηρού σαν "θαύμα", για να μην αποκαλύπτεται η μεγαλύτερη συνωμοσία όλων των εποχών ...Να μην αποκαλύπτεται ο δόλος, ο οποίος κρυβόταν πίσω από την αναπτυξιακή της "έκρηξη" ...Να μην αποκαλύπτεται η πραγματική σκοπιμότητα, η οποία υπήρχε πίσω από αυτήν την αθέμιτη ανάπτυξη ...Μια ανάπτυξη, η οποία είχε ως στόχο να ισχυροποιηθεί ταχύτατα η Γερμανία, ώστε σε κάποια στιγμή να μπορέσει να επιτεθεί ξανά στην Ευρώπη.

Για να μην φαίνεται λοιπόν ότι η ηττημένη Γερμανία όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε για τα εγκλήματά της, αλλά αντίθετα ευνοήθηκε από τους Αμερικανούς, "εφεύραν" τον "μύθο" τής ασυγκράτητης γερμανικής δημιουργικότητας, οργάνωσης και προκοπής.
Γιατί ήταν αυτό επιθυμητό; ...Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα καταλάβαιναν όλοι ότι οι ΗΠΑ και η Γερμανία ήταν συνένοχοι στο μεγάλο έγκλημα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί θα καταλάβαιναν όλοι ότι η Γερμανία τού Χίτλερ ήταν ο "μπράβος" των ΗΠΑ, ο οποίος πληρώθηκε, για να κάνει "γυαλιά-καρφιά" την Ευρώπη και τους λαούς της.

Ο πρόεδρος των Αμερικανών Τραπεζιτών Μπους - πατέρας και παππούς των τελευταίων Αμερικανών Προέδρων - ήταν αυτός, ο οποίος μαζί με τους Σιωνιστές Ροκφέλερ και Ρότσιλντ χρηματοδοτούσαν τον Χίτλερ για να καταστρέψει την Ευρώπη και βέβαια για να κάνει το "Ολοκαύτωμα". Για να μην φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει κάποια ύποπτη σχέση μεταξύ τους, ανέπτυξαν το "παραμύθι" της γερμανικής αποτελεσματικότητας και εργατικότητας ...Αυτό είναι ψευδές, πέρα για πέρα.

Από τη στιγμή που οι διάφοροι Thyssen δεν τιμωρήθηκαν ως εγκληματίες πολέμου και αφέθηκαν να "επανεπενδύσουν" τα χρήματα που είχαν φυγαδεύσει στις ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις τους στη Γερμανία - οι οποίες δεν τους αφαιρέθηκαν - , ήταν θέμα χρόνου η ανάπτυξή τους. Την ώρα που τα θύματα στην Ελλάδα, τη Σερβία ή την Ιταλία έθαβαν τους νεκρούς τους και προσπαθούσαν να "συμμαζέψουν" τα συντρίμμια των ζωών τους, αυτοί έκαναν "πρόβες" hi life της μεταπολεμικής ζωής. Απαλλαγμένη η Γερμανία από το βάρος των χρεών της και των υποχρεώσεών της, ήταν θέμα χρόνου να μπει "μπροστά" στην κούρσα τής ανάπτυξης. Απαλλαγμένοι οι εγκληματίες βιομήχανοι από κάθε κατηγορία και με τις "ευχές" των ΗΠΑ, ήταν θέμα χρόνου να αναπτυχθούν σε μια αγορά απολύτως "στημένη" ...Ούτε καν στην αγορά έδωσαν μάχη οι Γερμανοί ...Έτοιμους πελάτες τούς εξασφάλιζαν οι Αμερικανοί. Με απειλές, εκβιασμούς και δωροδοκίες ανάγκαζαν τα κράτη να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα, με "άλλοθι" την έμμεση αποζημίωση.

Με αυτά υπόψη του ο αναγνώστης "βλέπει" κάπως διαφορετικά το δημοσίευμα της Wall Street Journal. Πόσο ειρωνική φαίνεται η πρόταση του άρθρου; «Από τη μία πλευρά, οι Γερμανοί βλέπουν τους εαυτούς τους ως δημιουργούς του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος, που βασίστηκε στη σκληρή δουλειά, την αυτοθυσία και την αυτοπεποίθηση". Μόνον έτσι εξηγείται για παράδειγμα πώς η ναζιστική οικογένεια, που έφτιαχνε τις BMW τής Γκεστάπο με χρήματα του Χίτλερ και σκλάβους απ' όλη την Ευρώπη, αντί να "σαπίσει" σε κάποια φυλακή, είναι σήμερα η πιο πλούσια οικογένεια της Γερμανίας. Αυτοί είναι οι απόλυτοι εκφραστές τού γερμανικού "θαύματος", το οποίο βασίστηκε στη "σκληρή δουλειά" και την "αυτοθυσία" των Γερμανών. Αυτοί είναι που ανάμεσα σε ομοίους τους, ως Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων, που δεν αποζημίωσαν ποτέ κανέναν, τόλμησαν να κουνήσουν το "δάκτυλο" στους "τεμπέληδες" Έλληνες. Αυτοί είναι οι αλαζόνες, που λειτουργούν με "αυτοπεποίθηση".

"Υπάρχει μια διαρκής ιστορία ενός αισθήματος θυματοποίησης, από τις απαρχές του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα" ...μας λέει καθηγητής τού περίφημου London School of Economics ...Του "σχολείου", το οποίο επιχορηγεί μονίμως η οικογένεια Ρότσιλντ και στο οποίο φοιτούν τα μέλη της. Αυτό μας λέει ο υψηλόμισθος υπάλληλος των Ρότσιλντ, που, μέσω της εφημερίδας τους δίνει "γραμμή" και σε όλους τους υπόλοιπους αναλυτές. Γιατί άραγε υπάρχει αυτό το αίσθημα θυματοποίησης κύριε "αμερόληπτε" καθηγητά; Είναι τρελοί οι Έλληνες και έχουν έμμονες ιδέες παντελώς λανθασμένες; Είναι βλάκες και δεν μπορούν να "εκτιμήσουν" τον φιλελληνισμό των "αγνών" Γερμανών, οι οποίοι τους "βοηθάνε", όπως μας έλεγε μέχρι πρόσφατα ο τενεκές Χένες, ο οποίος είναι πλέον φυλακισμένος για διαφθορά και απάτη; Μήπως πράγματι υπάρχει λόγος σοβαρός, για να έχουν αυτήν την εντύπωση οι Έλληνες;

Να θυμηθούμε λιγάκι την ιστορία μας, για να καταλάβουμε τι συνέβη; ...


Ολόκληρη τη σύγχρονη ιστορία μας, εφόσον δεν έχει ούτε μεγάλο χρονικό "βάθος" ούτε και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Η ιστορία τής σύγχρονης Ελλάδας είναι η ιστορία τού χρέους της και της σχέσης της με τη Γερμανία. Η Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν απελευθερώθηκε ποτέ ...Άλλαξε "αφεντικά" ...Από υπόδουλη στους Οθωμανούς έγινε υπόδουλη στους Γερμανούς ...Έφυγαν οι Οθωμανοί και στη θέση τους ήρθαν οι Γερμανοί, οι οποίοι μέσα στο χρόνο αποδείχθηκαν πολύ χειρότεροι και πολύ φονικότεροι ...Απολύτως φονικότεροι, για κάποιον που θα πάρει ένα κομπιουτεράκι στα χέρια του ...Απλά οι Οθωμανοί ήταν ορατοί, ενώ οι Γερμανοί τις περισσότερες φορές "αόρατοι" ...Δεν ήταν σαν τους Τούρκους, βάρβαροι ...Οι Γερμανοί μας σκότωναν για το "καλό" μας, γιατί ήταν "Φιλέλληνες".

Η πιο εύκολη στρατιωτική κατάκτηση της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα με την "απόβαση" στο Ναύπλιο. Από την πρώτη στιγμή τής "απελευθέρωσης" συνέβη αυτό και αυτό έμεινε στην ιστορία ως βαυαροκρατία. Όλα τα αρνητικά, τα οποία ζήσαμε ως λαός, δυστυχώς είναι αποτέλεσμα ενός ολέθριου λάθους. Οι Έλληνες παρασύρθηκαν και ζήτησαν δανεικά από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Για ένα δάνειο 800.000 λιρών "υποθηκεύτηκε" για πάντα το μέλλον τής Ελλάδας. Για 800.000 λίρες, από τις οποίες στην Ελλάδα έφτασαν μόνον οι 298.000, μπήκαν στην "κόλαση" όλες οι υπόλοιπες γενιές των Ελλήνων. Αυτοί, οι οποίοι πήραν αυτό το καταραμένο δάνειο, δεν ήξεραν αυτό που έμαθαν όλες οι γενιές των Ελλήνων με πολύ φτώχεια και πόνο τους τελευταίους δύο αιώνες ...Έμαθαν ότι οι τοκογλύφοι τής Ευρώπης έχουν "μπράβους" ...Έχουν τους Γερμανούς ως "μπράβους" τους ...Τους πιο φτηνούς και σκληρούς "μπράβους" τής Ευρώπης ...Τους πιο γνωστούς φονιάδες των λαών ...Τους πιο γνωστούς, αδίστακτους και φιλάργυρους "μπράβους" από την εποχή τής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κιόλας. Δεν υπάρχει λαός στον Δυτικό - και όχι μόνον - Κόσμο, που να μην έχει "ματώσει" από τους Γερμανούς. Ακόμα και οι Ινδιάνοι ή οι μαύροι των ΗΠΑ "μάτωσαν" από γερμανικό "χέρι".

Από τη στιγμή λοιπόν που η Ελλάδα δανείστηκε από τους τοκογλύφους τής Ευρώπης, θα την "πατούσε" από τους Γερμανούς. Την "πάτησαν" πολλοί ισχυρότεροι λαοί από τους Έλληνες και θα ήταν παράξενο να μην την "πατήσουν" κι αυτοί. Αν το ψάξει κάποιος, θα δει ότι οι ίδιοι τοκογλύφοι εκείνα περίπου τα χρόνια έκαναν το ίδιο κόλπο και στις ΗΠΑ ...Της δάνεισαν για να επεκταθεί και την "υποθήκευσαν" στο σύνολό της. Αυτοί οι οποίοι έστειλαν στην "απελευθερωμένη" Ελλάδα τον Όθωνα με τη θανατηφόρα γερμανική συνοδεία του, ήταν οι ίδιοι, οι οποίοι έστειλαν τα μιλιούνια των Γερμανών και στις "νεοαπελευθερωμένες" ΗΠΑ.

Στα χρόνια δηλαδή που οι τοκογλύφοι στρατολογούσαν Γερμανούς, για να τους στείλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα, έστελναν Γερμανούς και στις ΗΠΑ ...Η χαρά των μισθοφόρων Γερμανών. Άλλος ετοίμαζε τις "βαλίτσες" του για Ελλάδα και άλλος για ΗΠΑ. Οι τοκογλύφοι είχαν δανείσει χρήματα στους "ελεύθερους" Αμερικανούς να "αγοράσουν" τη γαλλική "Λουϊζιάνα" (δεκαπέντε σημερινές Πολιτείες) και μαζί με τα χρήματα έστειλαν και τους Γερμανούς "μετανάστες", για να είναι σίγουροι ότι οι Αμερικανοί δεν θα "ξέφευγαν" από τη "μέγγενή" τους. "Ελεύθεροι" οι Αμερικανοί όσο "ελεύθεροι" ήταν και οι Έλληνες. Τα ίδια έκαναν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη. Οι ίδιοι τοκογλύφοι έστειλαν Γερμανούς "μπράβους" στην Αργεντινή, στη Νότια Αφρική και όπου αλλού εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Ακόμα και τη Γερμανία με Γερμανούς την "αστυνομεύουν".

Από τη στιγμή λοιπόν που η Ελλάδα έμπλεξε με τους τοκογλύφους, η μοίρα της ήταν προδιαγεγραμμένη και βεβαίως απευθείας συνδεδεμένη με τους Γερμανούς. Όπως μας αποκάλυψε και ο Σόιμπλε - ως γνήσιος Γερμανός - , η Ελλάδα, για όσο διάστημα έχει χρέος απέναντι στους Γερμανούς, δεν θα τους "ξεφορτωθεί" ...Πόσο πιο απλά να το πει ο γνήσιος αυτός Γερμανός; Αυτή περίπου είναι "αλήθεια", που αφορά τη χρεωμένη Ελλάδα τής απελευθέρωσης. Οι τοκογλύφοι, για να πάρουν τα χρήματα τους, την "έπνιξαν" στην "αγάπη" ...Την "έδεσαν" με τους Γερμανούς και αυτό σήμαινε βασανισμό, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Οι τοκογλύφοι έστειλαν μετά την επανάσταση τον Όθωνα να μας "κυβερνήσει" και βεβαίως να εξασφαλίσουν τα δάνειά τους. Οι τοκογλύφοι επέβαλαν στους Έλληνες να μην αντισταθούν στην πιο εύκολη πολεμική απόβαση όλων των εποχών. Γιατί το λέμε αυτό; ...Γιατί μαζί με τον εκλεκτό των τοκογλύφων κατέφτασε μαζί του κι ένας στρατός "μπράβων" ...Πάνω από 4000 Βαυαροί στρατιώτες, οι οποίοι σύντομα πλαισιώθηκαν και με άλλους "εθελοντές". Ό,τι διαθέσιμο "σκουπίδι" υπήρχε στην Πρωσία και τη Βαυαρία έφτασε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος των τοκογλύφων και με "διαβατήριο" "φιλέλληνα".

Σε μια Ελλάδα με διαλυμένη οικονομία, αποψιλωμένο πληθυσμό και ανύπαρκτη οικονομική δραστηριότητα, ήρθαν οι "Φιλέλληνες" και απαιτούσαν να πληρώνονται σε μισθούς Βαυαρίας ...Από επαγγελματίες σπιούνους μέχρι ζαχαροπλάστες, ζυθοποιούς και πόρνες ...Όλοι με μισθό κανονικό. Μιλάμε για τεράστιο βάρος, το οποίο αποκαλύπτεται με τον μοναδικό τρόπο που πάντα το κάνουν οι αριθμοί. Σε μια ελεύθερη αλλά "σακατεμένη" Ελλάδα των 750 χιλιάδων εξουθενωμένων από την κακουχία Ελλήνων, ήρθαν οι "μπράβοι" για να "κονομήσουν". Σε μια χώρα διαλυμένη και εξουθενωμένη από την καταστροφή που "συνόδευε" την Επανάσταση και με πληθυσμό μικρότερο απ' αυτόν της σημερινής Θεσσαλονίκης, ήρθαν κοντά στις δέκα χιλιάδες άνθρωποι να πληρώνονται με μισθούς Βαυαρίας ...συν τα "εκτός έδρας".

Σε μια χώρα όπου οι άνθρωποι ζούσαν με τα ελάχιστα, κάποιοι απ' αυτούς ήθελαν να κάνουν "κομπόδεμα". Σε μια σχεδόν αχρήματη χώρα, όπου οι οικογένειες προσπαθούσαν να "βγάλουν" τη χρονιά με μερικές κότες κι ένα γουρούνι, κάποιοι έπαιρναν μισθούς, για να κάνουν σπίτια στη Γερμανία. Μόνον στη διετία 1833-1835 (περίοδος Αντιβασιλείας) και μόνον για τον βαυαρικό στρατό, δαπανήθηκαν 8.828.500 περίπου δραχμές, την εποχή που για την ίδρυση της Χωροφυλακής - συμπεριλαμβάνοντας και τον οπλισμό της - είχαν δαπανηθεί περίπου 1.108.000 δραχμές. Μιλάμε για τρομερά ποσά σε έναν οικονομικό "ζόφο". Μιλάμε για εκατομμύρια σε μια κοινωνία που τα εκατομμύρια τα γνώριζαν μόνον οι "αστρονόμοι".

Όλα αυτά ήταν μεθοδεύσεις των τοκογλύφων. Δική τους απαίτηση ήταν να υπάρχουν στην Ελλάδα τόσες χιλιάδες Γερμανών στρατιωτών. Έτσι κι αλλιώς τζάμπα τους έβγαινε. Με τα δάνεια που έδιναν στην Ελλάδα θα πληρώνονταν όλοι αυτοί. Γιατί τους ήθελαν εκεί; ...Για να λειτουργούν ως "νταβατζήδες" τους ...Να διαλύσουν τους επαναστάτες ...Να σκοτώσουν τους ήρωες της Επανάστασης ...Να τους ωθήσουν προς τη Ρωσία. Γιατί; ...Για να τους τιμωρήσουν στη συνέχεια σαν αχάριστους φιλορώσους ...Για να εμφανίζονται ότι έχουν το ηθικό "δικαίωμα" να τιμωρούν τους Έλληνες, αλλά και την ιερή "υποχρέωση" να διατηρούν την Ελλάδα στη "σφαίρα" τής Δύσης και άρα και της "προόδου".

Όλα προμελετημένα να οδηγήσουν τις καταστάσεις εκεί όπου τους βόλευαν. Στοχευόμενη βία, η οποία κατευθύνει το "κοπάδι" προς την κατεύθυνση του "σφαγείου". Η Ρωσία ήταν πάντα το μεγάλο "άλλοθι" των σχεδιασμών των Προτεσταντών, για να προχωρήσουν σε ανθελληνικές ενέργειες. Πάντα την Ορθόδοξη Ρωσία χρησιμοποιούσαν, για να κάνουν εύκολα "μέτωπο" με όλη τη Δύση και άρα και την Καθολική της πτέρυγα. Εξουδετερώνοντας τους αγωνιστές τής Επανάστασης, δεν είχαν πρόβλημα να εμφανίζονται σαν "ιεραπόστολοι" του πολιτισμού και της Δύσης και να ασκούν ανεμπόδιστα την εξοντωτική πολιτική των τοκογλύφων. Από εκεί και πέρα η "αμαρτωλή" Ελλάδα δανειζόταν, για να πληρώνει τους τοκογλύφους τής Ευρώπης και βέβαια τους Γερμανούς "μπράβους" τού Όθωνα.

Από τη στιγμή που οι ξένοι τοκογλύφοι - στην πλειοψηφία τους εβραϊκής καταγωγής γερμανικής υπηκοότητας, για να μην επεκτεινόμαστε - και το "ελληνικό" Παλάτι ανήκαν στην ίδια σφαίρα συμφερόντων, ευνόητο είναι πως η Ελλάδα ήταν διαρκώς προδομένη ...Προδομένη από τους διορισμένους από τους τοκογλύφους ηγέτες της ...Προδομένη από βασιλείς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν Γερμανοί ανθέλληνες ...Γερμανοί, οι οποίοι είχαν συγκρουόμενα συμφέροντα με τους Έλληνες υπηκόους τους ...Γερμανοί, οι οποίοι ένιωθαν την εχθρότητα των Ελλήνων και όλο τους το μέλημα ήταν να αρπάξουν για λογαριασμό τους όσα περισσότερα μπορούσαν, βλέποντας την ανατροπή τους ως πιθανό ενδεχόμενο ...Γερμανοί, οι οποίοι είχαν πάντα έτοιμη την "οικοσκευή" τους, για να εγκαταλείψουν ακόμα και νύχτα την Ελλάδα. Αυτοί "έσκαβαν" την Αττική γη σαν "τυφλοπόντικες", για να δημιουργήσουν τούνελ διαφυγής κάτω από τα παλάτια τους.

Υπό την ηγεσία τού "έμπειρου" και εξόχως ανθέλληνα Άρμανσμπεργκ, "στήθηκε" η "φάμπρικα" των τοκογλύφων στην Ελλάδα. Πάνω στον σχεδιασμό τού Άρμανσμπεργκ, ο οποίος στηριζόταν στη διαφθορά και τον δωσιλογισμό, λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί η Ελλάδα. Εκείνος ο σχεδιασμός είχε ως στόχο να κάνει το αρχικό λάθος τού δανεισμού τού ελληνικού κράτους μόνιμο λάθος. Εκείνος ο σχεδιασμός είχε ως στόχο να "δέσει" μόνιμα την Ελλάδα στην "παγίδα" των τοκογλύφων και βέβαια να μονιμοποιήσει τη γερμανική Κατοχή σ' αυτήν. Το αρχικό "τραύμα" το έκαναν "καρκίνο".

Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι το αρχικό χρέος τής Επανάστασης του 1821 το πληρώναμε μέχρι το 1978. Πώς γινόταν αυτό; Από το δεύτερο δάνειο και μετά τον έλεγχο του ελληνικού δανεισμού δεν τον είχαν Έλληνες ...Τον έλεγχο τον είχαν "Άγγλοι" τραπεζίτες και το Φιλελληνικό Κομιτάτο, που παρίσταναν τους αντιπροσώπους των Ελλήνων ...Ούτε οι Μάο-Μάο δεν θα επέτρεπαν να γίνει κάτι τέτοιο ...και όμως, στην Ελλάδα έγινε. Τι έκαναν όλοι αυτοί; ...Κάθε φορά που έπρεπε να ξεπληρώσουν ένα παλιό δάνειο, έπαιρναν ένα νέο ακόμα μεγαλύτερο δάνειο από το προηγούμενο και εφόσον αύξανε το χρέος, επιβαρύνονταν οι όροι του.

Κάθε φορά που δανείζονταν, έκαναν το εξής: Αποπλήρωναν το προηγούμενο δάνειο στο ακέραιο μαζί με τους προβλεπόμενους τόκους. Στη συνέχεια προπλήρωναν τους τόκους και τα χρεολύσια των νέων δανείων, "καλύπτοντας" αρκετά χρόνια στο μέλλον. Πλήρωναν προμήθειες στους "μεσάζοντες" και κρατούσαν και τις δικές τους "αμοιβές". Με το μεγαλύτερο ποσό που απέμενε έδιναν παραγγελίες στα εργοστάσια εκείνα, τα οποία ανήκαν επίσης στους ίδιους Γερμανούς βιομηχάνους. Τα λίγα, που έφερναν τελικά στην Ελλάδα, τα μετέτρεπαν σε μισθούς ενός ολόκληρου "στρατού" Γερμανών υπαλλήλων και στρατιωτών και βέβαια σε διαφθορά. Τότε άρχισαν τα "θαλασσοδάνεια" σε διαπλεκόμενους Γερμανούς τύπου ΦΙΞ. Τότε ήταν που ο Μακρυγιάννης έλεγε για δάνεια, τα οποία γίνονταν βίλες στο Μόναχο.

Πολλά χρόνια δηλαδή πριν τον Ράιχενμπαχ, τον Σίχατσεκ και τον Χριστοφοράκο υπήρχαν αντίστοιχα κυκλώματα διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Λίγους μήνες δηλαδή μετά το κάθε νέο δάνειο δεν υπήρχε καθόλου χρήμα στα ταμεία ενός κράτους με ανύπαρκτη σχεδόν οικονομία. Πώς θα υπήρχε χρήμα, όταν μόνον οι Βαυαροί στρατιώτες κοστίζουν σε μια διετία περίπου 9.000.000 δραχμές; Άρα; ...Άρα νέο δάνειο ...Πάλι το ίδιο "παιχνίδι" τής τοκογλυφίας ...Σύναψη ακόμα πιο μεγάλου δανείου ...Αποπληρωμή τού προηγούμενου με όλους τους τόκους και ίσως και "πέναλτι" προεξόφλησης δανείου και καταβολή νέων τόκων και χρεολυσίων για άγνωστο διάστημα και βέβαια νέες παραγγελίες για νέα όπλα, νέα πλοία κλπ.. Στην Ελλάδα έφταναν μόνον όσα χρήματα είχαν ανάγκη οι Βαυαροί "μισθοφόροι" όλων των επιπέδων ...Από τον δήθεν βασιλιά μέχρι τον τελευταίο οπλίτη.

...Μόνοι τους δανείζονταν, μόνοι τους μοιράζονταν ...και μόνοι τους διέφθειραν όποιον θεωρούσαν απειλητικό ή ήθελαν να τον εντάξουν στο "στρατόπεδό" τους. Οι κοινοί Έλληνες στην κυριολεξία δεν έπαιρναν ούτε "μυρωδιά" απ' αυτά τα χρήματα...

Η Ελλάδα ήταν το πρώτο εθνικό κράτος που μπήκε στο "σφαγείο" των τοκογλύφων και σήμερα είναι το μόνο κράτος που έχει τη δυνατότητα να το "γκρεμίσει". Ακόμα και τώρα που όλα δείχνουν χαμένα, πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι θα εμφανιστεί ένας από μηχανής θεός, που θα "σώσει" την κατάσταση ...Ένας από μηχανής θεός, που πάντα έσωσε στα δύσκολα την Ελλάδα και τους Έλληνες ...Ένας από μηχανής θεός, τον οποίο πάντα δικαιούνται οι τραγικοί ήρωες.

AΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ
Π.ΤΡΑ'Ι'ΑΝΟΥ,''ΣΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ''
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.

Καλώς ή κακώς έχει και ο αναγνώστης συμμετοχή στην επιτάχυνση ή την επιβράδυνση της κατάστασης...