Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ''φοβάται'' για τη στάση της Ελλάδας σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ χρειαστεί να πάρει αποφάσεις σε βάρος της Ρωσίας. Προειδοποιεί για το ενδεχόμενο "παράλυσης", μέσω βέτο

Η Ελλάδα ενδέχεται να καθυστερήσει ή ακόμη και να «παραλύσει»(!!) μέσω του βέτο της την απάντηση του ΝΑΤΟ σε μια πιθανή παραβίαση της κοινής του άμυνας από τη Ρωσία, εκτίμησε
ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.


Μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, η Ρωσία επιθυμεί να αυξήσει την επιρροή της στη Μολδαβία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, κάτι που αν συμβεί θα καταστήσει τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, μέλη του ΝΑΤΟ, «στόχο», προειδοποίησε ο Μπρεζίνσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε πολωνική εφημερίδα.

Το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ προβλέπει ότι
η Βορειοατλαντική Συμμαχία μπορεί να απαντήσει από κοινού σε κάθε επίθεση εναντίον κάποιου από τα 28 μέλη της.

«Όμως στο ΝΑΤΟ ισχύουν διάφορες διαδικασίες, μεταξύ αυτών και η αρχή της ομοφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να παραλύσει για ένα διάστημα, ακόμη και από την Ελλάδα που είναι φίλη της Ρωσίας και η οποία φυσικά διαθέτει δικαίωμα βέτο», εξήγησε ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζίμι Κάρτερ.

Ο 86χρονος Μπρεζίνσκι είχε ήδη συστήσει από τον Ιανουάριο ενώπιον της επιτροπής ενόπλων δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας την ανάπτυξη αμερικανικών ή ευρωπαϊκών δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής, ώστε να «αποτρέψουν» τη Ρωσία να βάλει στο στόχαστρό της τις χώρες αυτές.

πηγή

Δεν θα είναι μόνο «ψυχρός» ο πόλεμος


Η Μόσχα προετοιμάζεται για την αμερικανική επίθεση


Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας σε ανάλυση του για την μεσοπρόθεσμη στρατηγική των ΗΠΑ εκτιμά ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν προηγμένη τεχνογνωσία για να εξαπολύσουν μια «πολύχρωμη επανάσταση» κατά της Ρωσικής ηγεσίας.

Το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις προσπάθειες για πολιτική και οικονομική απομόνωση της Ρωσίας σε μακροπρόθεσμη βάση, και ότι θα προσπαθήσουν να επιβάλουν περιορισμούς στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και ρωσικού φυσικού και ότι στοχεύουν στον αποκλεισμό των ρωσικών οπλικών συστημάτων από όλες τις αγορές και ότι στοχεύουν να περιορίσουν τη δυνατότητα της Ρωσίας για την κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιούν ολο και συχνότερα τις «πολύχρωμες επαναστάσεις» για την ανατροπή κυβερνησεων και καθεστώτων που δεν είναι αρεστές στις ΗΠΑ διότι η βασική στρατηγική άποψη της Ουάσιγκτον σε γενικές γραμμές βασίζεται στο δόγμα της Παγκόσμιας Υπερδύναμης που έχει το δικαιώμα να αναλάβει «μονομερή δράση» και να ασκεί πιέσεις για να επιβάλει τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

πηγή


Η τελευταία φάση ενός δαιμονικού σχεδίου. Όλη η Ευρώπη μια "Ελλάδα". Ιδιωτικοποίηση μέσω Μνημονίων. Το "κόλπο" σε πλήρη εξέλιξη.


...Πάλι "μάγκες" οι Γερμανοί Προτεστάντες και οι Σιωνιστές συνέταιροί τους. Αφού ρήμαξαν τον Δυτικό Κόσμο, βάζοντάς τον στη ληστρική Νέα Τάξη, τώρα, χρησιμοποιώντας το φόβητρο της Ρωσίας, φιλοδοξούν να "ξεκοκαλίσουν" τα κλοπιμαία με την ησυχία τους ...Άρχοντες ...Για το "καλό" των λαών θα ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Θα τρώνε τα κλοπιμαία και οι "ευγνωμονούντες" λαοί θα τους πουν κι "ευχαριστώ". Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία τής Ελλάδας στον σχεδιασμό; Πόσο δίκιο είχε ο Ομπάμα, ο οποίος τη θεωρούσε πολύ σημαντικό παράγοντα της παγκόσμιας οικονομίας;

Σήμερα οι πάντες στην Ευρώπη είναι καταχρεωμένοι, αλλά μόνον η Ελλάδα είναι στοχοποιημένη.

Οι πάντες είναι "λερωμένοι", αλλά μόνον η Ελλάδα "βρομιάρα". Σήμερα οι πάντες είναι έτοιμοι για χρεοκοπία, αλλά μόνον η Ελλάδα θα "ματώσει" εξαιτίας τής χρεοκοπίας. Αυτή είναι η διαφορά. Όλοι θα "ρυθμιστούν" με "Μνημόνια", έστω και εις βάρος των ελευθεριών τους, αλλά η Ελλάδα προβλέπεται να "ματώσει" εξαιτίας των "Μνημονίων". Αυτό, για να το καταλάβει ο αναγνώστης, θα πρέπει να το δει από την αρχή όπως εξελίχθηκε. Την Ελλάδα την οδήγησαν σε τεχνητή κρίση δανεισμού, για να την οδηγήσουν πρώτη στο Μνημόνιο. Ενώ δηλαδή βρισκόταν στην ίδια κατάσταση με όλους τους υπόλοιπους, της προκάλεσαν "τεχνητούς" πόνους, για να "γεννήσει" το πρόβλημα του χρέους πρώτη απ' όλους.

Αυτό το πρόβλημα, το οποίο θα οδηγούσε στο "Μνημόνιο", θα το χρησιμοποιούσαν, για να καταστρέψουν εκ των έσω την οικονομία της, προκειμένου να την φέρουν σε αδιέξοδο ...Να την οδηγήσουν στην "ασφυξία". Γιατί; ...Για να την κάνουν να έχει διαφορετικές ανάγκες από τους υπόλοιπους ...Για να την ωθήσουν στη λάθος "επιλογή" ...Στη μονίμως ίδια λάθος ρωσική επιλογή.

Αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο της εισαγωγής τής Ελλάδας στο Μνημόνιο "μπροστά" απ' όλους. Η Ελλάδα θα καταστρεφόταν με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες, ώστε να "απομακρυνθεί" από όλους τους υπόλοιπους και ταυτόχρονα οι ίδιοι θα είχαν τη δυνατότητα να την συκοφαντήσουν στο παγκόσμιο κοινό. Μια Ελλάδα θύμα άπειρης συκοφαντίας θα έπεφτε εύκολα θύμα κανιβαλισμού, αν έκανε και την ολέθρια επιλογή ...Αν έκανε την ολέθρια επιλογή να μετατρέψει την "απομάκρυνσή" της από την Ευρώπη σε "προσέγγιση" με τη Ρωσία ...Τη "λάθος" επιλογή για τους Ευρωπαίους εταίρους της.

...η συνέχεια ΕΔΩ


ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ/ΦΩΤΟ:Α.Τ.