Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Νέα ΕΡΤ, με πρόσληψη όσων απολυμένων το θέλουν, ετοιμάζει η κυβέρνηση...

Νομοσχέδιο για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ ΑΕ, με το οποίο θα επιτρέπεται η επιστροφή όσων απολυμένων της παλιάς ΕΡΤ το επιθυμούν, θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη 5/3/2015, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.

Δείτε ενα βιντεάκι του 2013 που τα λέει όλα για την ΕΡΤ/ΝΕΡΙΤ :Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα ΕΡΤ δεν θα επιφέρει δημοσιονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, και συνεπώς δεν αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-πιστωτές.


Κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισήμαναν πως το σχέδιο νόμου θα περιέχει πλαίσιο ανασυγκρότησης της ΕΡΤ, με ορίζοντα εντός έτους, ώστε να επιλυθούν τα όποια ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας και οργάνωσης στο νέο φορέα.

Ειδικά για το προσωπικό που ήδη απασχολείται στην ΝΕΡΙΤ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως «δεν θα υπάρχουν ρεβανσισμοί προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα», αλλά ταυτόχρονα θα ρυθμιστεί το νέο εργασιακό πλαίσιο που θα δίνει τις προϋποθέσεις για επίλυση των δικαστικών εκκρεμοτήτων με τους απολυμένους τους ΕΡΤ.