Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Θα ξεπουλήσουν τα πάντα με πρόφαση το χρέος αλλά από Ανάπτυξη Μηδέν.

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Η Ελλάδα στη Θηλιά του Θανάτου

Είτε εντός είτε εκτός ευρώ είτε με πλαστικό χρήμα είτε με νέο νόμισμα, υπάρχουν δύο πράγματα που δεν μπορούν να αποφευχθούν πλέον:
  1. η δημιουργία μιας νέας Τράπεζας χωρίς κόκκινα δάνεια (αρχικά, μετά θα την φορτώσουν) με το όνομα Τράπεζα Κυριαρχίας (του κ…), στην οποία τα λεφτά θα προέλθουν απο τιτλοποιήσεις της περιουσίας του Δημοσίου (ταμεία, ορυκτά) και στην οποία αναμένεται να πέσουν και κάποια εφοπλιστικά και Κινεζικά κεφάλαια που θα κάνουν το management...
  2. η ισχύς του Αγγλικού Δικαίου, το οποίο θα εφαρμοσθεί σε κάθε περίπτωση μη αποπληρωμής των δανείων απο την Ελλάδα αλλά και αν π.χ. πάρει δάνεια απο την Κίνα, τη Ρωσία ή άλλη τρίτη χώρα για να αποπληρώσει τα δάνεια απο τις δανειακές συμβάσεις.

Απαραίτητη για την έλξη νέων επενδύσεων στην Ελλάδα, θα θεωρηθεί η δημιουργία ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών) οι οποίες ανά μεγάλες περιοχές της χώρας φαίνονται ότι θα ελέγχονται χρηματοοιικονομικά απο διαφορετικές τράπεζες (κάθε τράπεζα έχει τη δική της δικαιοδοσία απο το 2012!) .

Στις ΕΟΖ θα δουλέψουν μετανάστες και ίσως και κάποιοι Έλληνες σε ειδικές συνθήκες. Στις ΕΟΖ θα δουλέψουν και Κινέζοι που θα έλθουν για το σκοπό αυτό στην Ελλάδα, όπως έγινε και σε χώρες της Αφρικής. Αυτά και άλλα εκτός από όσα προανέφερα θα συμβούν όταν η Ελλάδα πάρει 40 δις ευρώ δάνειο απο τη Κίνα με ανταλλάγματα στον ΟΛΠ και με εγγυήσεις απο τις τιτλοποιήσεις της περιουσίας του Δημοσίου.

Το τραγικό είναι πως μέχρι στιγμής η φορολόγηση των εφοπλιστών δεν έχει προχωρήσει ενώ φορολογείται όλο και περισσότερο ο λαός για να μη αντιδρά σε όσα βλέπει να συμβαίνουν. Το άλλο εξίσου τραγικό είναι ότι όλες οι επενδύσεις που σχεδιάζει και το νέο ΠΑΣΟΚ με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δεν περιέχουν κανένα αναπτυξιακό κομμάτι. Τα λεφτά του ΕΣΠΑ με τη πλήρη ανοχή και τις πλάτες της ΕΕ δίνονται σε έργα που δεν έχουν καμμία σχέση με την ανάπτυξη.Δεν ξέρω άν οι μίζες απο την Ελλάδα φτάνουν στις τσέπες τεχνοκρατών της ΕΕ, που εγκρίνουν τα έργα του ΕΣΠΑ αλλά σίγουρα αυτό είναι κάτι που πρέπει άμεσα να ερευνηθεί. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που αν δεν κάνω λάθος φτειάχτηκε απο το Γιούνκερ (τί χαρούμενη οικογένεια που είναι στην ΕΕ και άσε το Σόιμπλε να φωνάζει για ξεκάρφωμα) για να βοηθήσει με λεφτά την ανάπτυξη χωρων μελών. Επειδή στην Ελλάδα ξέρει κανείς ότι ανάπτυξη σημαίνει ρευστότητα στην αντιπαραγωγή και σε φίλους, καταλαβαίνετε ότι εκτός απο το ΕΣΠΑ με τις πλάτες του Γιούνκερ υπάρχει και εδώ μεγάλο φαγοπότι.


Οι έντιμοι άνθρωποι έχουν μνήμη…

Ο κ.Γιούνκερ φαίνεται ότι έχει χάσει την ευθυκρισία και τη μνήμη του. Έχει ξεχάσει ότι στο σχέδιο με το οποίο εκλέχτηκε μιλούσε για την επιβολή φόρων στους εφοπλιστές. Τυχαίο;
  • Όταν στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις μιλούν για Έλληνες εφοπλιστές στη πραγματικότητα μιλούν για εφοπλιστές που έχουν βρεί καταφύγιο στην Ελλάδα, που είναι φορολογικός παράδεισος (όπως και στη Κύπρο, που έγινε το bail in). Αυτοί δεν είναι μόνο Έλληνες αλλά και άλλων εθνοτήτων.
  • Όταν στην Ελλάδα η κυβέρνηση του λαοπλάνου Τσίπρα μιλάει για φορολόγηση “ολιγαρχών” θέλει να οδηγήσει τον Έλληνα πολίτη στη ψευδαίσθηση ότι μιλάει για φορολόγηση Ελλήνων εφοπλιστών. Ενώ πρίν τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ μίλαγαν για φορολόγηση των εφοπλιστών π.χ. Παπαδημούλης, Δρίτσας κλπ. τώρα τα έχουν ξεχάσει.

Αυτά και άλλα δεν φαντάζομαι να σας τα πεί σε περίπτωση δημοψηφίσματος κανένα κόμμα, αφενός γιατί όλα είναι μια παρέα και αφετέρου γιατί όλα έχουν τη φωλιά τους χεσμένη. Στη συγκάλυψη υπάρχει συνέχεια… Ο ένας δίνει την κουτάλα στον επόμενο.

Σημειώστε ότι η επιλογή του προεκλογικού συνθήματος “παραμονή στο ευρώ και όχι στο μνημόνιο” απο το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι φυσικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί έγινε με στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες πληγές στο κοινωνικό και οικονομικά διαλυμένο ιστό της χώρας και όχι να επιλύσει καταστάσεις.

Τα προβλήματα αυτά σε κάθε επιλογή σχετικά με το ευρώ θα οδηγήσουν στο τεμαχισμό της Ελλάδας αν υπάρξουν δάνεια απο τρίτες χώρες έστω και αν αυτά αφορούν μια τράπεζα (τη “Τράπεζα” Κυριαρχίας) που θα έχει τη μορφή τραπεζικού γραφείου (δεν θα ελέγχεται απο την ΕΚΤ αφού δεν θα ανήκει στο ευρωσύστημα, αν η χώρα μείνει τελικά στην ευρωζώνη). Ενδιαφέρον έχει ακόμη αν τελικά θα επιβληθεί ΦΠΑ στα εισαγόμενα Κινεζικά προιόντα αν η Ελλάδα φύγει απο την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Αν δεν φύγει, αυτό θα δείξει διαπλοκή ανάμεσα σε όλους τους εταίρους και τους κυβερνώντες μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Eλπίζω με όσα σας είπα να αντιληφθήκατε τί σημαίνει Μαφία.

Η Βild καλό είναι να σταματήσει τις “συναλλαγές” με το Κουρή. Ποτέ δεν πίστευσα στον αντιΓερμανισμό του Κουρή που άλλο σκοπό έχουν απο αυτόν που δείχνουν.

Αμφιβάλλω ότι θα υπάρξει bail in, γιατί πιστεύω ότι μέσα στις τράπεζες έχει γίνει πλιάτσικο και δεν έχει μείνει πεντάρα.

Η Ελλάδα είναι failed state.ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ : Α.Τ.