Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Nοθευμένες οι περικοπές στις συντάξεις! Μια βόμβα απο την ανάποδη…Έρχεται η Τράπεζα της “Κυριαρχίας” (των εφοπλιστών και των ολιγαρχών) Αρχίζουν οι τιτλοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και των Ταμείων


Η τελευταία κυβέρνηση εφαρμόζει ένα τρόπο παραπληροφόρησης, όπου άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ. Ξεκινάς να σχολιάσεις κάτι και το πρωί σε βρίσκει κάτι άλλο. Αυτά τα κόλπα όμως στους παλιούς δεν περνούν.

Τελευταίο παράδειγμα είναι η Τράπεζα Ανάπτυξης για την οποία μίλησα εδώ. Έγινε μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο για το θέμα αυτό και το ιστολόγιο ξεπέρασε τις 5,000 αναγνώσεις την ημέρα. Το θέμα έγινε αντιληπτό και οι πρώτες προφυλάξεις άρχισαν να λαμβάνονται απο τους πλέον ειδικούς, τους δικηγόρους που πολλοί με e-mail τους με ευχαρίστησαν γιατί τους έκανα να προσέξουν το θέμα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η αλλαγή ονόματος της τράπεζας απο Τράπεζα Ανάπτυξης σε Τράπεζα “Κυριαρχίας”.

Η Τράπεζα “Κυριαρχίας” χρειάζεται εγγυήσεις για να πάρει τα δικά της δάνεια. Δεν θα ανήκει στο Ευρωσύστημα. Άρα
η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να κάνει ελέγχους και Crash Tests. H Ευρωζώνη όμως μπορεί να αλλάξει το τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα Τραπεζικά Γραφεία, εκτός αν φτιάξουν ένα τεχνικό νησί μετά τα 6 νμ και δηλώσουν σαν έδρα της αυτό. Μετά τα 6 νμ υπάρχουν μόνο διεθνή ύδατα στα οποία η ΕΕ δεν μπορεί να ασκήσει κανένα έλεγχο. Φαίνεται ότι το μελετούν το θέμα. Στις κομπίνες είναι πρώτοι. Κανένας δεν μπορεί να περιμένει απο έναν τεμπέλη να παράγει κάτι, όταν μια ζωή τρώει αυτά που παράγουν με κόπο οι άλλοι. Μη το κουράζουν. Όπου και να το πάνε το παραμύθι. Το σχέδιο έχει φανεί.


Οι εγγυήσεις θα προέρχονται απο τη δημόσια περιουσία και τη περιουσία των ταμείων.

Στο σημείο αυτό εμφανίστηκε ένας μεγάλος οικονομολόγος και τεχνοκράτης που διεπίστωσε κατά μοναδικό τρόπο ότι στον υπολογισμό των συντάξεων δεν έχει ληφθεί υπόψη η περιουσία των ταμείων, που φυσικά για να χρησιμοποιηθεί στις εγγυήσεις της νέας κρατικής τράπεζας θα πρέπει να γίνουν τιτλοποιήσεις. Πίσω από μαι πιθανή αύξηση των συντάξεων (το τυρί) υπάρχει και η φάκα (τιτλοποιήσεις και φυσικά χρήση τους για τη δημιουργία νέων κόκκινων δανείων).

Υπενθυμίζω ότι η νέα τράπεζα έχει βάση σε ιδέα των ΑΝΕΛ και θα είναι εφοπλιστικών ενδιαφερόντων αφού θα δίνει δάνεια όπως και οι προηγούμενες σε εφοπλιστές του κόσμου για να χτίζουν πλοία στη Κορέα και τη Κίνα χωρίς να φτιάχνουν ούτε βάρκα στην Ελλάδα. Εμπλοκή και κάποιας Κινεζικής τράπεζας στο σχήμα για το λόγο αυτό είναι αναμένομενη.


Οι “καταθέσεις” θα πάνε αναγκαστικά απο τις 4 φαλιρισμένες συστημικές τράπεζες στη νέα Τράπεζα “Κυριαρχίας”.


Μια Τράπεζα Ανάπτυξης έχει μόνο κεφάλαια θεωρητικά για επενδύσεις. Μια Τράπεζα Κυριαρχίας θα έχει και καταθέσεις. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μεταφορά καταθέσεων απο τις φαλιρισμένες και λεηλατημένες τράπεζες στη νέα τράπεζα (πιθανόν όσοι προλάβουν).

Το ΤΧΣ φυσικά δεν θα εγγυάται τις νέες επενδύσεις ή τα νέα δάνεια αλλά θα τα εγγυάται η δημόσια περιουσία που αργά και σταθερά θα τιτλοποιηθεί. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε και Ρωσική βοήθεια στον υπολογισμό 3D κοιτασμάτων. Χωρίς αυτό κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Δεν αρκεί βέβαια οπότε εκεί θα παιχτούν άλλα κόλπα.


Το αστείο με την επερχόμενη επίσημη τιτλοποίηση της περιουσίας των ταμείων με σκοπό να γίνει αυτή η τράπεζα είναι ότι αυτό παρουσιάσθηκε σαν λάθος υπολογισμός των συντάξεων. Το βραβείο OSCAR ηθοποιίας και παραπληροφόρησης πάει στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ.

Τόσο χαζή ήταν η Τρόικα και τo ανακάλυψαν ξαφνικά οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που δεν μπορούν να κάνουν μια πρόταση της προκοπής;

Ερωτήματα:

  • Η Γερμανία γιατί δεν μιλάει για το θέμα; Η Bild και το Spiegel πού είναι;
  • Στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί κάνουν τη πάπια; Άδεια ταμεία έδωσαν;

Προκλήσεις και απαντήσεις υπάρχουν. Όποιος είναι καθαρός παίρνει θέση έστω και αν διαφωνεί γενικά (όχι με τα παραπάνω) με κάποιες απόψεις μου.

Δεν ήταν τυχαίο ότι σε μια συνέντευξη που είχα δώσει πρίν ενάμισυ χρόνο περίπου στο γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντάρα, είχα πεί σε μια φράση ότι στο τέλος θα μείνει μια μόνο Τράπεζα. Η συνέντευξη μου αυτή κυκλοφόρησε σε αρκετά περιοδικά. Έτσι δεν είναι Δημητράκη;


ΠΗΓΗ