Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί μια λάθος νοοτροπία πάνω στην οποία βασίζεται ο τρόπος που λειτουργεί η 'δημοκρατία' στη χώρα. Δεν την ασπάζεται μόνο το παρόν πολιτικό σύστημα αλλά και ο λαός. Έχει να κάνει με τα λάθος πρότυπα που έχουν περάσει μέσα απο τα ΜΜΕ των ολιγαρχών στον Ελληνικό λαό. Ο Έλληνας μάγκας, o πονηρός και καλά, η τσαπατσουλιά, το βόλεμα και η ευθυνοφοβία…Τί θα αλλάξει στη χώρα αν μείνει μέσα ή φύγει έξω απο το ευρώ, όταν οι νόμοι στη Ελλάδα δεν εφαρμόζονται;


Για όλα φταίνε οι άλλοι.

Ποτέ δεν γίνεται αναφορά στις συζητήσεις στα ΜΜΕ στη πηγή ενός προβλήματος για να μη φανεί ότι πίσω απο τις φωνές δεν υπάρχει γνώση και εμπεριστατωμένη σκέψη. Διαπιστώσεις πολλές, προσωπικές αντεπιθέσεις χιλιάδες, λύσεις προτεινόμενες καμμία. Μα εκεί είναι το κουμπί. Στις λύσεις και στην εξήγησή τους, γιατί εκεί φαίνονται όσοι αξίζουν.


Δεν πρέπει να διερωτάται κανείς στο eurogroup, γιατί ο Βαρουφάκης και η κυβέρνηση δεν μπορούν να προτείνουν λύσεις. Αυτή είναι η επιστημονική παραγωγή της χώρας. Είναι λογικό να μην υπάρχουν τεχνοκράτες στην Ελλάδα που να διορθώσουν τον 40,000 σελίδων φορολογικό κώδικα αλλά και τόσους άλλους άχρηστους και αντιπαραγωγικούς νομικούς κώδικες... Απο αυτούς ζούν χιλιάδες που δεν είναι στη παραγωγή. Οι κυβερνήσεις μια ζωή ήθελαν και θέλουν ψηφοφόρους και μίζες αντί για δουλειά και παραγωγή.

Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις πάντα παρήγαγαν προβλήματα για να βολέψουν καταστάσεις, ανθρώπους και να οικονομήσουν απο τις επιλογές τους. Είναι κοινό μυστικό αυτό.

Οι “καλοί” έφυγαν σε άλλες χώρες. Πίσω έμειναν οι άχρηστοι. Επέστρεψαν μόνο οι διπλοθεσίτες, οι παραδομένοι, οι αποτυχημένοι, οι οικονομικοί εγκληματίες με Ελληνικό διαβατήριο και οι πράκτορες ξένων κυβερνήσεων και διεθνών επιχειρήσεων. Εκατοντάδες οι άχρηστες ΜΚΟ και τα ΜΜΕ της προπαγάνδας.

Με τι θα προχωρήσει η χώρα; Με δοκιμές νέων “φυτών” απο ένα μάτσο ηλιθίων; Mέχρι και η Ντόρα στα 70 της θέλει να γίνει αρχηγός της ΝΔ με προσόν ότι είναι κόρη αυτού που διπλασίασε σε μια νύχτα το χρέος της Ελλάδας. Αυτή θέλουν οι Γερμανοί; Tα ελεγμένα προιόντα; Θα αντέξουν; Δεν το βλέπω… O Βενιζέλος είχε πάει δύο φορές στο νοσοκομείο για τη Στρογγύλη. Τώρα άκουσα ότι πήγε η Βαλαβάνη. Ξεκινήσαμε…


Στην Ελλάδα ότι πιάσεις λαδώνεσαι και όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρείς ένα σκάνδαλο.

Η Ελλάδα έχει πέσει πολλές φορές σε πάγο και ποτέ δεν έχει λειτουργήσει σαν κράτος. Τα ΑΕΙ της προσφέρουν ελάχιστα στην Ελληνική οικονομία. Οι πολίτες ζούν με την αγωνία του αύριο και αποφεύγουν να ασχολούνται με τα κοινά αφήνοντας τους χειρότερους να ασχολούνται με αυτά. Έτσι ήρθε το σήμερα.

Δυστυχώς τα μυαλά δεν άλλαξαν ούτε στους απο πάνω ούτε στους απο κάτω. Η χρεοκοπία δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και ηθική. Εϊναι φαύλος και κύκλος. Δεδομένου ότι δεν κυβερνούν αυτοί που πρέπει και δεδομένου ότι μια Εθνική κυβέρνηση απο τα ίδια κανάλια δεν θα αποδώσει τίποτα, ίσως μια χρεοκοπία να ξύπναγε τον Ελληνικό λαό, άσχετα αν υπάρχουν άλλες λύσεις με άλλο διαχειριστή…

Η Ρωσία δεν ξέρω αν θα διέθετε δις ευρώ το χρόνο για να κάνει τα χατήρια των Ελλήνων ολιγαρχών. Αυτών τις μάσες πληρώνουν οι πολίτες σήμερα άσχετα αν λόγω της μεγάλης διανοητικής καθυστέρησης που τους έχει επιβληθεί με διάφορα μέσα δεν βλέπουν πέρα απο τη μύτη τους.

Η Γερμανία όμως γιατί συνεργάσθηκε και συνεργάζεται με τα λαμόγια; Γιατί για να υπάρξουν τα Greek Statistics χρειάζονται τουλάχιστον δύο…

Οι αγορές ήξεραν απο δεκαετίες τη κατάληξη της Ελληνικής οικονομίας. (φρόντισαν κατάλληλα...)

Όλοι έτρωγαν και τρώνε μαζί με τα λαμόγια της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, γιατί όλοι είναι μια παρέα συγκοινωνούντων δοχείων νυκτός.

Tα μνημόνια απέτυχαν στην Ελλάδα και πέτυχαν σε Πορτογαλία(?) και Ιρλανδία(?), γιατί στην Ελλάδα τις κυβερνήσεις τις βγάζουν οι ολιγάρχες.

Θα γίνει εξεταστική;...

Απο το ΤΧΣ, 555 εκ. ευρώ τα οποία είχαν απομείνει για την εξασφάλιση των καταθέσεων, με νόμο παρελήφθησαν απο τη κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μη ψάχνετε για ασφάλεια καταθέσεων πλέον… Τα ταμεία αδειάζουν και όλοι ξέρουν και έχουν ευθύνες. Το πλοίο βυθίζεται.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ Ή ΟΧΙ ;Tην ώρα που η Τρόικα επιστρέφει και τα ψέμματα της κυβέρνησης αυξάνονται…


αφού προηγουμένως αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα, διερωτάται κανείς “επιστροφή στη δραχμή ή όχι”;

Μα το πλαστικό χρήμα (smart ID cards σαν debit cards) και η επιβολή ορίων στις εισαγωγές και στη ροή του χρήματος έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα. Μόνο η εξωτερική πολιτική της χώρας θα αλλάξει με μια επιστροφή στη δραχμή. Οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να μη φορολογούνται. και οι ολιγάρχες θα συνεχίσουν να ευνοούνται γιατί αυτοί βγάζουν τις κυβερνήσεις και όχι ο λαός. Απο το ΕΣΠΑ το 50% των χρημάτων τη τελευταία δεκαετία πήγε σε τσέπες για τη δημιουργία δρόμων και διοδίων αντί στη να πάνε στη παραγωγή και στη δημιουργία νέων βιομηχανιών.

Τί θα αλλάξει στη χώρα αν μείνει μέσα ή φύγει έξω απο το ευρώ, όταν οι νόμοι στη Ελλάδα δεν εφαρμόζονται;

Τί θα αλλάξει αφού στην Ελλάδα οι εφοπλιστές και οι ολιγάρχες συνεχίζουν να μη πληρώνουν φόρους και οι κάθε τόσο νέες προτάσεις της κυβέρνησης παραμένουν μόνο στα “ΘΑ” λειτουργώντας περισσότερο σαν εκβιασμός και συναλλαγή παρά σαν πράξη ουσίας;

Με ενοχλεί:

  • η ιδέα για πρoσλήψεις σε δήμους (αντιπαραγωγικό) απο τη νέα κυβέρνηση,
  • η ιδέα Βαρουφάκη για τη φορολόγηση επιχειρηματιών που μετά βίας επιβιώνουν, με ανήθικο και αντιπαραγωγικό τρόπο (πρόσληψη εποχιακών υπαλλήλων αγνώστου ταυτόητας) αντί με την επιβολή αυστηρών νόμων. Διεθνώς ρεζίλι έχει γίνει η χώρα. Ο άνθρωπος δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Αλλάζει όσα λέει κάθε ώρα και στα Αγγλικά τους έχουν πρόβλημα πάντα οι άλλοι. Η χώρα έχει γίνει νούμερο.
  • ότι το υπουργείο Άμυνας απειλεί σπο τα ΜΜΕ ιδιώτες που έχουν κάνει παρανομίες ανακαλύπτοντας συνεχώς “φακέλους”, χωρίς όμως να τους προωθεί στην Δικαιοσύνη. Στη μια περίπτωση η ανακάλυψη παρανομιών λειτουργεί σαν εκβιασμός και στην άλλη σαν ενίσχυση της λειτουργίας της δημοκρατίας και των θεσμών της. Εσείς τί προτιμάτε;
  • ότι υπάρχει μεγάλη προσπάθεια προστασίας για τους μετανάστες. Κυβερνητικά στελέχη τάσσονται υπέρ της επινοικίασης σπιτιών σε μετανάστες ενώ στην Ελλάδα οι άστεγοι πολίτες που μέχρι πρότινος επλήρωναν φόρους αυξάνουν. Αυτά είναι επικίδυνα πράγματα.
  • ότι στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στηρίζουν τη δημιουργία ΕΟΖ π.χ. στη Θράκη και στη Κρήτη με πρόφαση την ανάπτυξη του τουρισμού. Εκτός του ότι η δημιουργία ΕΟΖ είναι αντισυνταγματικό μέτρο, το γεωγραφικά όρια των ΕΟΖ δημιουγούν ορέξεις για τη δημιουργία κοινοτήτων με αυτονομία εντός της Ελληνικής επικράτειας αλλά ειδικού νομικού καθεστώτος όπου θα υπάρχουν συναλλαγές που δεν θα επιτρέπονταν στην Ελληνική Επικράτεια. Δημιουργία ΕΟΖ βασικά σημαίνει παραχώρηση Εθνικής κυριαρχίας σε τοπικό επίπεδο. Το Μονακό δεν έχει μεγάλη έκταση…

H παραμονή της Ελλάδας σε ένα μνημόνιο ή μια επιστροφή της στη δραχμή δεν έχει κανένα νόημα αν δεν υπάρξει προηγουμένως σε προστατευμένο περιβάλλον αύξηση της παραγωγής και εξαγωγές προιόντων.

Ποιός θα το κάνει αυτό; Ο Τσίπρας, ο Σαμαράς ή μια “Εθνική” κυβέρνηση;


Οι ιδέες δεν αντιγράφονται και η τεχνολογία δεν μεταφέρεται. Με τουρισμό ανάπτυξη δεν γίνεται.. Αντιλαμβάνεστε ελπίζω, ότι οι προτάσεις Βαρουφάκη όπως χρήση της δημόσιας περιουσίας για εγγυήσεις έναντι δανείων ή swaps και η δημιουργία τράπεζας ανάπτυξης μιας χρήσης θα παρατείνουν το χρόνο θανάτου της χώρας αλλά στο τέλος αυτός δεν θα αποφευχθεί.

Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους και η παραγωγή σεναρίων για κάθε περίπτωση επιβάλλεται να γίνεται απο κάθε κυβέρνηση χωρίς τυμπανοκρουσίες. Μεγαλύτερη σημασία έχει όμως ποιός μπορεί να διαχειρισθεί μια τόσο πολύπλοκη κατάσταση που απαιτεί κινήσεις και λήψη αποφάσεων σε ελάχιστο χρόνο. Αυτός δεν υπάρχει και αυτό θα γίνεται όλο και περισσότερο εμφανές σε ότι ακολουθήσει, όποιος δρόμος και να επιλεχθεί. Γιαυτό λέω ότι η λύση είναι μόνοδρομος. Η εξαθλίωση θα φέρει τη Λύση στην Ελλάδα και θα αναγκάσει το κόσμο να δεί εκεί που δεν τον αφήνουν να δεί. Τα κόμπλεξ και αυτά θα πέσουν. Και έτσι θα γίνει.


Aυτόν τον βαρέθηκα. Να φεύγει. Δεν ξέρει να μιλάει, να συμπεριφέρεται, να υπολογίζει, να θυμάται και να μαθαίνει. Δεν διαθέτει νεύρα και υπομονή. Θεωρία παιγνίων δεν ξέρει. Eίχα προειδοποιήσει.

Μετά την αποτυχία Βαρουφάκη θα γίνει Εθνική κυβέρνηση. Ε καί; Θα αλλάξει κάτι;

Πρίν οι Γερμανοί και η Τρόικα ανακαλύψουν τα γενόσημα και διαμορφώσουν την Ελληνική αγορά, στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν γενόσημα; Aν “ναί”, ο λαός γιατί δεν το ήξερε; Η δικαιοσύνη, ο ΣΔΟΕ και όλα τα πολιτικά κόμματα πού ήταν; Γιατί δεν ακούστηκε η αλήθεια ποτέ στην Ελληνική Βουλή για τις τιμές των φαρμάκων; Γιατί όλα τα δοχεία νυκτός είναι μια χαρούμενη παρέα. Για αυτό.ΠΗΓΕΣ 1 , 2
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ:Α.Τ.