Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Προμελετημένα είναι όλα!

Σόρος-Αβραμόπουλος πριν λίγες μέρες..
Εκπρόσωπος Αβραμόπουλου: Η Κομισιόν δεν έχει χρήματα και πλάνο για τους μετανάστες..

Tην εκτίμηση ότι η κατάσταση με τα κύματα μεταναστών στη Μεσόγειο είναι σοβαρή και αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες βδομάδες – εξαιτίας της καλυτέρευσης του καιρού και της αστάθειας στις γειτονικές χώρες - εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος για θέματα μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

H εκπρόσωπος της αρμοδίου Επίτροπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, παραδέχτηκε ότι η Κομισιόν δεν διαθέτει ούτε τη χρηματοδότηση ούτε την πολιτική στήριξη για τη δημιουργία ενός συστήματος φύλαξης των συνόρων που θα προχωρεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η Νατάσα Μπερτό - αφού είπε ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να τα κάνει όλα μονή της - αναγνώρισε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ταχεία επίλυση του προβλήματος καθώς η Frontex δεν αποτελεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά παρέχει βοήθεια στα κράτη μέλη για την προστασία των εξωτερικών τους συνόρων.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι το όλο θέμα αποτελεί από τις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής. Οπως διευκρίνισε, οι εργασίες για την υιοθέτηση της ατζέντας για τη μετανάστευση επισπεύδονται από τον Ιούλιο στο Μαϊο και στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν οι δυνατότητες να αυξηθούν ο προϋπολογισμός και οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Frontex για την 'αντιμετώπιση των προκλήσεων' στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Η… αποκαρδιωτική απάντηση της Κομισιόν έρχεται μετά την έκκληση για βοήθεια από τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόβλημα με τους χιλιάδες μετανάστες που πνίγονται στη Μεσόγειο – αλλά και αυτούς που καταφτάνουν σωρηδόν στην Λαμπεντούζα και τη Σικελία- ευρωπαϊκό και ζήτησε χρήματα και ξεκάθαρες κατευθύνσεις για το τι πρέπει να γίνει με τους διασωθέντες....

koolnews.gr


Ο Επίτροπος που βρίσκεται; Γιατί τον στείλαμε στο εξωτερικό; Για την ενταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαική Ένωση; Για τα ιδρύματα του Soros; Για μετεωρολογικές προβλέψεις;


ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.