Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Η Κωνσταντοπούλου έβγαλε «άκυρο» τον συμβιβασμό με τη Siemens! Τώρα ξεκινά το παιχνίδι....Συνελήφθη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Ο άνθρωπος που ξέπλενε τα χρήματα της SIEMENS

Η Κωνσταντοπούλου έβγαλε «άκυρο» τον συμβιβασμό με τη Siemens! Τώρα ξεκινά το παιχνίδι....

SOOC/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ


«Ακυρος» είναι κατά την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στο οποίο έφτασε το ελληνικό κράτος με την Siemens για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων».

Κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της Επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το ζήτημα θα απασχολήσει την Επιτροπή.

«Η χώρα αυτή έχει υποφέρει από τη διασπάθιση τεράστιων πόρων σε αμοιβές διαφόρων τύπων συμβούλων, οι οποίοι συνήθως κατέληγαν στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από διαφόρων τύπων αξιώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.

«Υπήρχαν νομικοί σύμβουλοι
που πληρώνονταν με 500 ευρώ την ώρα, παραπάνω απ’ ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, και το αποτέλεσμα των εργασιών αυτής της νομικής συμβουλής που είχε δυσθεώρητο κόστος, ήταν να υπογραφεί ένας άκυρος εξωδικαστικός συμβιβασμός που οδηγούσε στην παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από αξιώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ τουλάχιστον», πρόσθεσε με νόημα.

Ακόμη τόνισε ότι ο συμβιβασμός «πια βρίσκεται στο επίκεντρο της αμφισβήτησης και νομίζω ότι και οι αξιώσεις του ελληνικού Δημοσίου κατά της Siemens είναι ένα κομμάτι που πρέπει να συσχετισθεί και με την αποτίμηση του ποιο πραγματικά είναι το χρέος και ποια είναι τα δημόσια οικονομικά».

Συνελήφθη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Ο άνθρωπος που ξέπλενε τα χρήματα της SIEMENS


Συνελήφθη ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, πρόσωπο - κλειδί στο σκάνδαλο της Siemens, ο οποίος έλαβε από τους ανακριτές Διαφθοράς προθεσμία να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Όσβαλντ βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Και στις δυο περιπτώσεις, ο τραπεζίτης ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του και να ετοιμάσει την απολογία του. Ως μάρτυρας καλείται και από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά μίζες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρία STN ATLAS.

Ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Ντουμπάϊ καθώς ενεργοποιήθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ελλάδας που εκκρεμούσε σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος, τραπεζικό στέλεχος στη Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS, θεωρείται πρόσωπο κλειδί για μια σειρά από μίζες καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού. Ήδη έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για δυο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, τα "μαύρα" ταμεία της SIEMENS και τις μίζες για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Θα καθίσει στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων μαζί με δεκάδες ακόμα κατηγορούμενους για τις δυο υποθέσεις. Επισημαίνεται ότι οι δικαστικές αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοση του στην Ελλάδα.
O Όσβαλντ ήταν καταζητούμενος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, εδώ και πολύ καιρό για την εμπλοκή του, ως τραπεζικό στέλεχος, σε τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόσφατα παραπέμφθηκε να δικαστεί από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση της SIEMENS. Ο Ζαν Κλoντ Όσβαλντ ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.

Οι αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοση του στην Ελλάδα, ωστόσο ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι.  Η φυλακή ωστόσο για τον Ζαν Κλoντ Όσβαλντ είναι μονόδρομος καθώς αναμένεται να παραμείνει κρατούμενος προκειμένου να καθίσει μαζί με δεκάδες ακόμα κατηγορούμενους στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για τα "μαύρα" ταμεία της SIEMENS.
 news247.gr

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ:Α.Τ.