Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση των ψεύτικων διλημμάτων.Ως τη 1η Ιουνίου θα σκάσει η συμφωνία, αν δεν σκάσει σε λίγες ημέρες ή σε λίγες εβδομάδες Μετά θα υπάρξει παράταση ή μια μέρα ξαφνικά θα φύγουν όλοι για IOU


Το eurogroup με την απόφασή του μπορεί να αποπληρώσει στην Ελλάδα σταδιακά τη τελευταία δόση των 7,2 δις ευρώ απο το προηγούμενο μνημόνιο, μόνο αν υπάρξει νομοθέτηση στην Ελληνική Βουλή (καλημέρα Μνημόνιο 3) έστω και σταδιακά των νέων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και στη συνέχεια εφαρμογή τους. Έτσι αποφασίσθηκε. Όπως καταλαβαίνετε η απόφαση του eurogroup είναι αρνητική για την Ελλάδα. H EKT δεν αναμένεται να δώσει κάτι παραπάνω απο 1 δις ευρώ αυτή τη φορά. Ένα βελούδινο διαζύγιο επίσης δεν μπορεί να είναι βελούδινο για πάντα.

Αν ξεκινήσει μια σειρά νομοθετημάτων στην Ελληνική Βουλή τότε προαπαιτείται κοινοποίηση όλων των συμφωνηθέντων στον Ελληνικό λαό και φυσικά εκλογές, αφού μια τέτοια πρακτική θα σημαίνει νέο μνημόνιο. Μετά την απόφαση του eurogroup και εφαρμογή των όσων λέει, ένα σκέτο δημοψήφισμα δεν έχει νόημα. Η κυβέρνηση μπορεί να κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ αλλά θα πρέπει να φέρει και νέο μνημόνιο για να μείνει στη ευρωζώνη λόγω του δημοσιονομικού συμφώνου που έχει υπογράψει ο Παπαδήμος. Τα όρια όμως στενεύουν πλέον γιατί το παιγνίδι αυτό γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό. Η συζήτηση για ένα νέο μνημόνιο δεν μπορεί να κρατάει για πάντα.

Δημοψήφισμα ή Εκλογές δεν είναι θέμα επιλογής. Οι εκλογές είναι πλέον μονόδρομος. Εν ολίγοις η κυβέρνηση απέτυχε σε όσα έταζε και θα ψάχνει πλέον λύση διαφυγής για να μείνει στην εξουσία. Το “δεν ξέραμε” δεν υπάρχει.

Μη ύπαρξη μνημονίου οδηγεί την Ελλάδα στην αγκαλιά των BRICS και στην Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης
(αφού πηγές χρημάτων απο αλλού δεν πρόκειται να υπάρξουν), στην οποία λεφτά προσφέρει και η Γερμανία μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες πλήν των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Αυτό μπορεί να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα. Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι αν θα δουλέψουν Έλληνες σε αυτές ή Κινέζοι εργάτες.

Εργατικά δικαιώματα στην Ελλάδα με τους BRICS θα απολαβάνουν πλέον μόνο οι καθαρίστριες της ΕΡΤ. Ρωτείστε αυτούς που δουλεύουν στην Cosco στο Πειραιά που δεν πληρώνει και 18% ΦΠΑ στην Ελλάδα για τα εισαγόμενα στην ΕΕ προιόντα της με την ανοχή πλέον και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τι είδους εργατικά δικαιώματα απολαμβάνουν και σε τι κινδύνους ζούν. Τα λένε οι ίδιοι σε ΜΜΕ του εξωτερικού άσχετα αν όσα λένε δεν παίζονται απο τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ των Λαγουμιών του Δήμου. Η ΕΟΖ στο Πειραιά καλά κρατεί. Έρχονται και άλλες.

Η κυβέρνηση απο Κουρείο του Χρέους έγινε Μαγειρείο Ψευτιάς. 

H πώληση του λιμανιού του Πειραιά, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, στη Κινεζική Cosco θεωρείται στο εξωτερικό πολύ μεγάλη πατάτα. Αυτό κάτι σημαίνει.

Απο πού αποπληρώνονται τα δάνεια;


Σχετικά με το πώς επιβιώνει η σημερινή κυβέρνηση οικονομικά υπάρχουν δύο ερωτήματα χωρίς απάντηση:

  • Tα λεφτά των θυγατρικών Τραπεζών των τεσσάρων συστημικών Ελληνικών Τραπεζών μήπως έχουν έλθει και αυτά απο το εξωτερικό στη ΤτΕ για να αποληρωθούν δάνεια και ο Στουρνάρας έχει “ξεχάσει” να τα δεί;
  • O χρυσός της Ελλάδας είναι ακόμη στη Τράπεζα της Αγγλίας και στις ΗΠΑ; Aν τον δείτε, να του δώσετε τα χαιρετίσματα μου…

Εν τω μεταξύ, το ΙΚΑ δανείζεται ήδη απο άλλα Ταμεία για να πληρώσει τις συντάξεις του Ιουνίου. To IKA τους παίρνει ότι τους έχει μείνει.
Η σημερινή κατάσταση και ότι προκύψει απο αυτή είναι αποτέλεσμα του ψευτοδιλήμματος – παγίδας : “Ευρώ και Όχι μνημόνια”.


Τις παγίδες τις βάζουν οι οικονομικοί δολοφόνοι και οι ένοχοι


ΥΓ. ΕΟΖ υπήρχαν πάντα στην Ελλάδα απλά δεν τις γνωρίζατε. Οι εφοπλσιτές έχουν τη δική τους. Υπάρχουν και άλλες.


ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ:Α.Τ.