Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Μπροστά στο νέο κόλπο, τα μνημόνια δεν ήταν τίποτα

Ένα GREXIT δεν συμφέρει τους ολιγάρχες αφού θα προτιμούσαν να το έχουν δίπορτο ανάμεσα σε ΕΕ και BRICS.

Mια Ελλάδα χρεοκοπημένη σε υβριδική κατάσταση επίσης συμφέρει τους ντόποιους και ξένους ολιγάρχες, γιατί δημιουργεί αιτία για κρατικές επενδύσεις που μέσα απο λουμπίνες θα τους δώσουν πλούτο, όπως έγινε με τα κρατικά δάνεια που έπαιρνε η Ελλάδα χάρη στα μνημόνια.

Μπροστά στο νέο κόλπο, τα μνημόνια δεν ήταν τίποτα


Με τα μνημόνια και το Αγγλικό Δίκαιο μεταφέρθηκε πλούτος απο τα κράτη σε ιδιώτες. Με τη χρεοκοπία της Ελλάδας ή με τη σωστηρία της μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων στην οποία θα συμμετέχουν εφοπλιστές, ολιγάρχες, η τράπεζα των BRICS και η Κινεζική Τράπεζα επενδύσεων θα μεταφερθεί πλούτος της Ελλάδας στους εγγυητές που θα βάλουν τα κεφάλαια τους αλλά θα υπάρξουν και νέα δάνεια που θα πάρει το κράτος, που θα είναι μέτοχος απο τις τιτλοποιήσεις της ιδιωτικής, της δημόσιας και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Το πονηρό σημείο είναι πώς τα δάνεια θα δίνονται στη τράπεζα αυτή σε ένα μικρό μέρος της τιμής της αξίας των τιτλοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας με εγγύηση την ίδια τη δημόσια περιουσία.

Το management δεν είναι σίγουρο ότι θα το έχει το κράτος. Σε περίπτωση πτώσης των εγγυήσεων απο μια ακόμη χρεοκοπία (ή απο ένα κακό management π.χ. ΕΥΔΑΠ), κάτι πολύ πιθανό αφού η χώρα δεν παράγει και όλα γίνονται για να υπάρχει χρηματοδότηση μόνο μέσα απο νέα δάνεια (όχι για αύξηση των εξαγωγών και της παραγωγής), οι εγγυήσεις που θα είναι πολλαπλάσιας αξίας από τα δάνεια θα αποδοθούν στους δανειστές.

Η Ελλάδα δηλαδή θα επαναλάβει με το Τσίπρα αυτά που έγινε επί Ανδρέα. Στο τέλος του δρόμου όμως δεν θα της έχει μείνει τίποτα αφού με χρεοκοπία της χώρας οι νέοι δανειστές θα φάνε τις εγγυήσεις, χάριν των οποίων έδωσαν χρήματα τα οποία το πιθανότερο θα απορροφήσουν οι ίδιοι και τα κυκλώματα τους χάριν μιας ψεύτικης ανάπτυξης. Αυτή τη φορά όμως δεν θα υπάρχει κατώτερο στάδιο. Μιλάμε για τον απόλυτο πάτο. Ελπίζω αυτό το σχέδιο να μη προχωρήσει. Είναι καταστροφικό. Όλα αυτά και πολλά άλλα πρέπει να γίνουν γνωστά στον Ελληνικό λαό.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΦΩΤΟ:Α.Τ.