Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Οι Πόντιοι Έλληνες δεν "ξηλώθηκαν" από τον Πόντο, εξαιτίας της ελληνικής εισβολής στη Μικρά Ασία. Αυτή η εισβολή ήταν καταστροφική μόνον για τους Αιγαιάτες Έλληνες ...ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.

Η εκστρατεία στην Ουκρανία ήταν το ελληνικό προδοτικό "τσίμπημα" στον ρωσικό γίγαντα, για να φάνε η Πόντιοι μια τρομερή ρωσική "αγκωνιά", που θα τους έδιωχνε από τον Πόντο. ...Τους Πόντιους τους κατέστρεψε ο Βενιζέλος, ο οποίος με την εκστρατεία εκείνη ταύτισε στη συνείδηση των λαών της περιοχής τους Πόντιους με τους Ρώσους ...Τους κατέστρεψε ο Βενιζέλος, ο οποίος έσπειρε τη θρησκευτική "καχυποψία" μεταξύ των λαών του Πόντου. Απλά, το "ταμείο" των δύο διαφορετικών εισβολών έγινε την ίδια ώρα και δεν φαινόταν η διαφορά, γιατί δεν ενδιέφερε και κανέναν.

Αυτό έγινε και με την ελληνική τραγωδία στη Μικρά Ασία. Αγαιάτες και Πόντιοι Έλληνες "κάηκαν" από διαφορετικές εστίες "φωτιάς", αλλά η θλίψη ήταν τόσο μεγάλη, που κανένας στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρθηκε να μελετήσει και να εντοπίσει τις ιδιομορφίες τής κάθε περίπτωσης ...Στοιχειωδώς να μελετούσε την υπόθεση, θα καταλάβαινε μερικά πράγματα ...Έναν χάρτη να έβαζε μπροστά του, θα καταλάβαινε τα πάντα.

Η ελληνική εισβολή στη Μικρά Ασία δεν μπορούσε από μόνη της να "ξηλώσει" τον ποντιακό ελληνισμό. Δεν μπορεί μια συμβατική βόμβα στον Πειραιά να γκρεμίσει ένα σπίτι στην Κηφισιά. Δεν "φτάνει" η δύναμή της σε τέτοια απόσταση.

Δύο "Ελλάδες" απόσταση υπάρχει ανάμεσα στη Σμύρνη και την Τραπεζούντα. Χίλια εκατό χιλιόμετρα απέχει η Τραπεζούντα από την Κωνσταντινούπολη. Δύο χιλιάδες χιλιόμετρα απέχει η Τραπεζούντα από τη γενέτειρα του Κεμάλ. Ο Κεμάλ και οι περισσότεροι από τους Νεότουρκους μόνον στους χάρτες γνώριζαν τον Πόντο. Εισβολή, η οποία δεν αφορούσε τους Πόντιους, ξαφνικά τους αφορούσε, γιατί φρόντισαν οι προδότες να τους "μπλέξουν". Στη συνέχεια βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά "συνωμοτών" και αναγκάστηκαν να φύγουν μαζί με τους Αιγαιάτες, σε έναν κοινό προορισμό, απλά για να γλιτώσουν τις ζωές τους.

Στον γιγαντιαίο εμφύλιο της γιγαντιαίας Ρωσίας η Ελλάδα —η οποία εκείνη την εποχή δεν έφτανε ούτε μέχρι τη Θεσσαλία— έστειλε το μεγαλύτερο στράτευμα, για να επέμβει υπέρ της μίας πλευράς ...Από ολόκληρο τον κόσμο η Ελλάδα έστειλε το μεγαλύτερο στράτευμα εναντίον της μετέπειτα Σοβιετικής Ένωσης, η οποία έφτασε να ελέγχει τον μισό Πλανήτη ...Τη χερσαία επέμβαση, την οποία θέλουν να αποφύγουν σήμερα οι τεράστιες ΗΠΑ στον εμφύλιο της μικρής Συρίας, την επιχείρησε η Ελλαδίτσα στον εμφύλιο της τερατώδους Ρωσίας.

...Ακόμα κι αν δεν υπήρχε δόλος, θα υπήρχε εγκληματική βλακεία. Κάποιοι τάφηκαν σαν "εθνάρχες", ενώ θα έπρεπε να πεταχτούν ως σκουπίδια σε χαβούζες.

Η Ελλάδα "μπλέχθηκε" σε έναν εμφύλιο, που μόνον σ' αυτήν θα έκανε ζημιά. Οι Γάλλοι, οι Βρετανοί ή οι Αμερικανοί δεν είχαν πρόβλημα να στείλουν εκεί στρατεύματα. Δεν θα έχαναν τίποτε σε περίπτωση ήττας. Όπως κατέβηκαν από τα πλοία, έτσι θα ξανανέβαιναν σ' αυτά και θα έφευγαν.

Οι Έλληνες, είτε ήταν με τους κερδισμένους είτε με τους χαμένους, μόνον να χάσουν είχαν.

Αν ήταν με τους κερδισμένους, θα έκαναν την ελληνική κοινότητα μισητή σ' αυτούς που θα είχαν ηττηθεί και θα ήταν πολλοί μετά από έναν εμφύλιο. Αν ήταν με τους χαμένους, θα έχαναν τα πάντα, εφόσον οι νικητές θα τους έδιωχναν από τον τόπο τους.

Σε κάθε περίπτωση ήταν εγκληματίες αυτοί οι οποίοι τους έμπλεξαν.

Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Δύσης, η οποία είχε αντικειμενικούς λόγους να μην στείλει στράτευμα στην Ουκρανία και όχι μόνον δεν τους επικαλέστηκε, αλλά αντίθετα έστειλε το μεγαλύτερο στράτευμα. Αυτό είναι η απόλυτη απόδειξη ότι οι εγκληματίες γνώριζαν τι έκαναν και ποιες θα ήταν οι συνέπειες των επιλογών τους.

...Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ : Α.Τ.