Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Ο μύθος της πτώσης της Λαττάκειας.Τα παραμύθια της Δύσης, οι ουσιαστικές νίκες της Δαμασκού και η στρατηγική της καμένης γης του Άσαντ

Η μάχη στα όρη Καλαμούν καθορίζει τόσοτην πιθανή επέκταση του πολέμου
στον Λίβανο όσο και την αποκοπή της
διαδρομής τροφοδοσίας της Δαμασκού.
(Χάρτης Μοχάμαντ Γιασίν)
Τιερί Μεϊσάν, στην Al-Watan (Συρία) (μτφρ. Κριστιάν)
Ο Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan) απαντά σε αναγνώστες που τον ρώτησαν σχετικά με την ανακοίνωση της ενδεχόμενης πτώσης της Λαττάκειας και την ήττα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας που θα ακολουθήσει. Εξηγεί εδώ τον αβάσιμο χαρακτήρα αυτού του μύθου, το οποίο, κατά τη γνώμη του, ανήκει στη πολεμική προπαγάνδα.

Για τέσσερα χρόνια, ο ατλαντικός τύπος και του Κόλπου ανακοινώνει την επικείμενη πτώση της Δαμασκού και τη φυγή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Και ύστερα, κουράστηκε να ανακοινώνει μια νίκη που δεν ήρθε. Σήμερα παρουσιάζει το καινούργιο ρεφρέν του: την επικείμενη πτώση της Λαττάκειας.

Όπως πάντα, η προπαγάνδα παρουσιάζει τα γεγονότα προς όφελός της: η κατάληψη του Idleb και του Jisr al-Choughour σηματοδοτούν την αρχή του τέλους του «καθεστώτος». Ούτε μια λέξη, αντίθετα για την απελευθέρωση του Aassal al-Ward και τη Μάχη του Καλαμούν ούτε για τη Maydaa και τη τελευταία αρτηρία τροφοδοσίας των τζιχαντιστών προς τη Γκούτα της Δαμασκού.

Εξετάζοντας τα γεγονότα από απλή γεωγραφική άποψη,
θα μπορούσε κανείς να πιστέψει πραγματικά σε προέλαση των τζιχαντιστών, αλλά αν τα αναλύσουμε σε δημογραφικούς όρους, βλέπουμε ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός επανέλαβε την τεχνική της «καμένης γης» που υιοθέτησε στα τέλη του 2012 και στις αρχές του 2013. Προστατεύει το λαό του παρά τη γη του.
Οργανώνει λοιπόν την οπισθοδρόμηση για να αποδυναμώσει τους εχθρούς του, πριν να τους βυθίζει.
Όλες οι περιοχές που ελέγχονται για την ώρα από τους τζιχαντιστές έπεσαν κάτω από τον έλεγχό τους, ενώ ο παραμένον πληθυσμός τους ήταν ευνοϊκός, εκτός στη Ράκα που προδόθηκε και δεν κατακτήθηκε.

Οι μετακινήσεις πληθυσμών, στα τέσσερα χρόνια των συγκρούσεων, είναι οι πιο σημαντικές στον κόσμο από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι λογικό, δεδομένου ότι δεν πρόκειται ούτε για εμφύλιο πόλεμο ούτε για πόλεμο μεταξύ κρατών, αλλά για πόλεμο μεταξύ του πολιτισμού και της βαρβαρότητας: από τη μία πλευρά η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας η οποία μεταχειρίζεται με ισότητα όλους τους πολίτες και εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον,από την άλλη, φανατικοί που υποδουλώσουν ή σκοτώνουν όλους όσους δεν σκέφτονται όπως κι αυτοί.

Ως εκ τούτου, ο λαός ψήφισε με τα πόδια του.
Εξέφρασε την επιλογή του μετακινώντας: οι Σύροι ευνοϊκοί προς τη Δημοκρατία συγκεντρώθηκαν στη Δαμασκό και Λαττάκεια, οι φανατικοί ευνοϊκοί προς τους τζιχαντιστές έμειναν στα εδάφη που κατέκτησαν οι τελευταίοι, και όλοι εκείνοι που δεν μπορούσαν να επιλέξουν τη τοποθεσία της κατοικίας τους διαφύγαν στο εξωτερικό.
Να σημειωθεί ότι κανείς δεν παρατήρησε έξοδο από τα εδάφη της Δημοκρατίας προς εκείνα των τζιχαντιστών.

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με ακρίβεια πόσοι Σύριοι καλωσόρισαν τους τζιχαντιστές, αλλά ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε ποτέ το 1,5 εκατομμύριο στα 24 εκατομμύρια του αρχικού πληθυσμού.
Καθώς είναι ίσως αρκετά κάτω αυτή τη στιγμή, οι τζιχαντιστές βρίσκονται και έχουν επομένως καταλάβει μια γη που παράείναι μεγάλη γι 'αυτούς.
Αν είναι αδύναμοι και αποσύρεται ο Συριακός Αραβικός στρατός, τότε θα γυρίσουν την βία τους εναντίον των πιο αδύναμων ομάδων, έτσι ώστε να κάνουν πόλεμο μεταξύ τους.

Τιερί Μεϊσάν


Πηγή AlWatan (Συρία)
http://www.voltairenet.org/article187523.html


Συρία - Λίβανος: Ο στρατός σκότωσε δεκάδες αντάρτες κοντά στα σύνορα


Δεκάδες μαχητές σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στην ορεινή περιοχή κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο, γεγονός που βοήθησε τους μαχητές της Χεζμπολάχ να ανακτήσουν εδάφη εκεί, μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Manar TV, που ανήκει στη σιιτική οργάνωση.

Οι συνδεόμενοι με την Αλ Κάιντα αντάρτες, που έχουν στρατοπεδεύσει στα όρη Καλαμούν, εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του συριακού στρατού και μαχητών της Χεζμπολάχ-- του στενού συμμάχου του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ-- η οποία έχει στείλει εκατοντάδες μέλη της για να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ.

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα δήλωσε την Τρίτη ότι οι δυνάμεις του και οι σύροι σύμμαχοί τους θα απομακρύνουν τους αντάρτες από τη στρατηγικής σημασίας μεθοριακή περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού, την οποία οι μαχητές χρησιμοποιούν ως βασική αρτηρία για τη μεταφορά προμηθειών όπλων και μαχητών.

Παρότι ο Νασράλα δεν αποκάλυψε πότε θα εξαπολύσουν ευρεία επίθεση, οι μαχητές του στην περιοχή του Καλαμούν, η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έπληξε θέσεις των ενόπλων στη συριακή πλευρά της μεθορίου επιφέροντας βαριές απώλειες.

Επίσης η Χεζμπολάχ προειδοποίησε χθες ότι οι μαχητές της κατέλαβαν τμήματα ενός στρατηγικής σημασίας λόφου στην περιοχή του ανατολικού συνόρου του Λιβάνου, που είναι γνωστή ως Χερμπάτ αλ Νάχλα και βλέπει από τη συριακή πλευρά της περιοχής Καλαμούν.


OnAlert
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ