Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Το Συνέδριο του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος : Μια κυβέρνηση για όλους του Σέρβους

Στο 9ο Συνέδριο του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος για τη Μητέρα Πατρίδα συμμετέχουν 653 σύνεδροι και περίπου 1.500 επισκέπτες. Πάνω από το προεδρείο εκτός από τη σερβική σημαία, σημαίες τις Σερβικής Δημοκρατίας και της Σερβικής Κράινας και τα κομματικά λάβαρα υπήρχαν οι σημαίες της Νοβοροσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ. Την έναρξη του συνέδριου παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Σερβικής Λίστας από το Μαυροβούνιο , το αδελφό Ριζοσπαστικό Κόμμα από τη Σερβική Δημοκρατία, αντιπρόσωποι κομμάτων και πατριωτικών κινημάτων κινήσεων από τη Σερβία και οι πρεσβευτές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και αντιπροσωπεία από την Παλαιστίνη. Το συνέδριο άνοιξε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Σερβίας και της Ρωσίας και με τον ύμνο των Τσέτνικς.

Ο Σέσελι στην ομιλία του είπε ότι « όλα τα μαφιόζικα καθεστώτα στη Σερβία από το 2000, και μετά είναι μαριονέττες της δύσης», και ότι οι Αμερικανοί έφεραν στην εξουσία τους «Προοδευτικούς» για να κάνουν ότι δεν τόλμησαν οι «Δημοκρατικοί».Να ξεπουλήσουν το Κόσσοβο και τη Δημόσια Περιουσία. Χαρακτήρισε προδότες τον Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς και είπε ότι έχουν ήδη πουλήσει το Κόσσοβο.


Ο ηγέτης των Ριζοσπαστών κάλεσε τα μέλη του κόμματος να προετοιμαστούν για εκλογές στο τέλος του έτους τονίζοντας ότι το Ριζοσπαστικό Κόμμα έχει μεγάλες πιθανότητες να ανατρέψει το σημερινό καθεστώς, το οποίο στηρίζεται σε εκείνους που βομβάρδισαν τη Σερβία,από την Κροατία, την Αλβανία και την Τουρκία.
Ο αρχηγός των Ριζοσπαστών είπε ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί «η πορεία προς την ΕΕ» και ότι η μόνη σωτηρία εναλλακτική λύση για τον σερβικό λαό είναι η συμμαχία με τη Ρωσία, και η ένταξη στην Ευρασιατική ολοκλήρωση και στον αμυντικό συνασπισμό CSTO.
 «Η μοίρα μας είναι συνδεδεμένη με την τύχη της Ρωσίας» ,δήλωσε, και πρόσθεσε ότι ,«η Κριμαία δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει στην Ουκρανία».

Μιλώντας για τις σχέσεις με τις τέως γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες ζήτησε την απελευθέρωση της «Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα», υποστήριξε τη διατήρηση της «Σερβικής Δημοκρατίας» και ότι είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι

ο σερβικός λαός θα ανατρέψει το καθεστώς του Μίλο Τζουκάνοβιτς στο Μαυροβούνιο, και ζήτησε μια κυβέρνηση για όλους τους Σέρβους.
Ο Σέσελι μιλώντας για τον εαυτό του είπε : «στη Δύση περιμένουν ότι το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα θα εξαφανιστεί και ότι θα πεθάνω σύντομα, αλλά δεν θα του κάνω τη χάρη. Δεν θα πεθάνω μέχρι να απελευθερώσουμε τη Σερβία»!

Αναφερόμενος στο ζήτημα της σύλληψης του είπε ότι δεν θα επιστρέψει στη Χάγη, εθελοντικά, και ότι δεν θα το βάλει στα πόδια αλλά θα περιμένει από τον Βούτσιτς και τον Νίκολιτς να τον συλλάβουν και να του φορέσουν χειροπέδες. Και τόνισε ότι η απόφαση της Χάγης για την επιστροφή του στη φυλακή ελήφθη μετά από αίτημα της κυβέρνησης του Βούτσιτς.

ΠΗΓΗ