Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Ο Πασοκτζής Τάκης Ρουμελιώτης «σύνδεσμος» μεταξύ Ελλάδας και BRICS... ''αν δεν υπάρξει συμφωνια'' και ένα σωρό μπούρδες του Alexis...

Υπεύθυνος να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε προς τη χώρα μας από τη Ρωσία, τοποθετήθηκε ο καθηγητής Τάκης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα απασχολεί σήμερα πολλές αναλύσεις σε ξένα ΜΜΕ. Η αναπτυξιακή Τράπεζα της Ομάδας των BRICS μπορεί να καταστεί αντίβαρο του ΔΝΤ για την Ελλάδα, εκτιμά ο Ρώσος οικονομικός αναλυτής Βασίλι Καλτασόφ, επικεφαλής του Κέντρου Οικονομικών Μελετών του Ινστιτούτου Παγκοσμιοποίησης και Κοινωνικών Κινημάτων, ο οποίος μελετά συστηματικά τις εξελίξεις στη χώρα μας.

«Πρόκειται για μια νέα κίνηση, η οποία επιτρέπει στην Ελλάδα να αισθανθεί χώρα, που δεν είναι παρίας, αλλά είναι έτοιμη και ικανή για συνεργασία και το βασικότερο, χώρα, που αντιμετωπίζεται κατ' αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο οικονομολόγος στο ράδιο «Σπούτνικ», εκτιμώντας ωστόσο ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει τώρα να ενταχθεί στην Τράπεζα των BRICS, αλλά μπορεί να αποκτήσει καθεστώς παρατηρητή, δηλαδή να επιδείξει την έναρξη μιας ενταξιακής διαδικασίας στις δομές των BRICS. Και αυτό θα είναι αντίβαρο στην αναγκαστικά επώδυνη συνεργασία της Ελλάδας με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

ΠΗΓΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.