Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Οι Φελοί του Γένους των Πιθήκων, οι BRICS και τα Μυαλά στα Κάγκελα

Στα όρια της τρέλλας οι Φελοί του Γένους των Πιθήκων

Τους έδωσαν Καρέκλες τα Λαγούμια. Δουλειά έκαναν; Όχι.


Σε απόγνωση τα Γατάκια Νέας Εσοδείας

Απέτυχαν. Τέσσερις μήνες και ακόμη ξύνονται, όπως πρίν γίνουν κυβέρνηση…

Στην αρχή τα Λαγούμια τους βγάζουν στο πάλκο των ΜΜΕ (ΔΟΛ Κρήτης, Αντένα, Real κλπ). Μετά τα διανοητικά καθυστερημένα των Λαγουμιών διαλέγουν τα Γατάκια Νέας Εσοδείας (ευρωβουλευτές, βουλευτές, υπουργούς και γενικά ό,τι δεν δαγκώνει κλπ). Και αυτή τη φορά λάθος οι επιλογές τους. Τυχαίο;

Tώρα θέλουν “BRICS” οι Ζήτουλες και Τεμπέληδες των Λαγουμιών, που δεν έχουν ιδρώσει ποτέ τους αλλά μια ζωή τρώνε απο τα δάνεια και απο τα έτοιμα. Κανένα Γατάκι στη κυβέρνηση των Φελών του Γένους δεν λέει τη φράση, “Να Δουλέψουμε”. Κατανοητό από ανθρώπους της ξάπλας και του σερβιρίσματος.

Οι Φελοί του Αιγαίου, να δώσουν απαντήσεις για τους ΒRICS στα εξής θέματα:

 • Άμυνα στο Αιγαίο και δωρεάν εξοπλισμοί
 • Οριοθέτηση ΑΟΖ και εξόρρυξη Ελληνικών υδρογονανθράκων.
 • Γιατί η Ρωσία κάνει εργοστάσιο LNG στη Τουρκία και όχι στην Ελλάδα;
 • Παραγωγή προιόντων στην Ελλάδα (όχι αλλαγή ταμπέλας σε Ελλληνική και συναρμολόγηση)
 • Ημερομίσθια, συμβάσεις και ΕΟΖ
 • Πλαστικό χρήμα και ανθρώπινα δικαιώματα
 • Ποιοί θα δουλέψουν στην Ελλάδα στη περίπτωση επενδύσεων απο τους BRICS
 • Δανεισμός σε τι νόμισμα και επιστροφή δανείων σε τί νόμισμα
 • Τράπεζα Ανάπτυξης χωρίς τιτλοποιήσεις ιδιωτικής, δημόσιας και εκκλησιαστικής περιουσίας σε εσωτερικό και εξωτερικό
 • Φορολόγηση εφοπλιστών 25%, όπως στη Κίνα
 • Φτηνό φυσικό αέριο απο αγωγούς και όχι LNG
 • Προώθηση των ΑΠΕ με κιλοβατώρα φτηνότερη εκείνης του LNG
 • Όχι στη χρήση του καρκινογόνου λιγνίτη για τη παραγωγή Ενέργειας, ναί σε άλλες χρήσεις
 • Λειτουργία Ελληνικών Ναυπηγείων και πολλά πολλά άλλα.

Mετά να γίνει δημοψήφισμα και να δοθούν δύο ή τρείς ομάδες επιλογών στο λαό, μέσα απο τις οποίες αυτός να επιλέξει αν επιθυμεί την είσοδο στους ΒRICS ή και στους ΒRICS, Μνημόνιο 3, Μνημόνιο 4, PSI 3 κλπ

Όπως καταλαβαίνετε, ο Ρουμελιώτης δεν αρκεί για τη δουλειά που του ανατέθηκε, δηλαδή τη συζήτηση σύνδεσης με τους BRICS. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Χρειαζόταν επιτροπή χωρίς όμως τα καμμένα λάδια μέσα και τα αξόφλητα γραμμάτια των Λαγουμιών που θέλουν πάλι “λαδάκι”.
Ένας σημαίνει διαπλοκή…

Σαν μαθητής σε καφενείο θα είναι ο Ρουμελιώτης στη συζήτηση με τους BRICS και αποτελεί άλλη μια αποτυχημένη επιλογή του Τσίπρα του 16μελούς, που τα Λαγούμια έκαναν Πρωθυπουργό με συγκεκριμένο project, να δημιουργήσει κατάσταση ασφυξίας στην Ελληνική οικονομία για να φαγωθεί χωρίς λαϊκή αντίδραση η ιδιωτική, δημόσια και εκκλησιαστική περιουσία με μια Tράπεζα “Ανάπτυξης” του “Κ”.

Οι ΒRICS θα χρησιμοποιηθούν σαν δικαιολογία για να πάει η χώρα σε άλλες καταστάσεις.


Ο Πούτιν έχει ήδη δείξει τη προτίμησή του στη Τουρκία κάνοντας εργοστάσιο LNG αξίας 10 δις ευρώ στην Ανατολική Θράκη, δίπλα στο πλοίο – αποθήκη LNG του Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη, πού θα είναι αραγμένο στα 6 νμ (στα διεθνή ύδατα, φόρος;).

Εύκολος δρόμος για την Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν είναι όμως πλέον δυνατόν να διοικούν και να αποφασίζουν στην Ελλάδα αυτοί που απέτυχαν, αυτοί που μέχρι τώρα ακολουθούν τη γραμμή Ανδρέα, για μια Ελλάδα “Νέα” (του περγαμόντου, της Μιμής, της δουλίτσας, του αφορολόγητου, του τεμπέλη, του εξυπνάκια, του βολεμένου και της μάσας).

Θα προτιμούσα να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα αντί για δημοψήφισμα. Σε κάθε περίπτωση, να προσκληθούν με επιστολή να ακουσθούν όσοι σημαντικοί Έλληνες του εξωτερικού επιθυμούν να μιλήσουν και όχι μόνο να μιλήσουν, να διοικήσουν. Εμένα με ενδιαφέρει το τελευταίο, γιατί είμαι της πράξης και όχι της συζήτησης.

Καμμία λύση δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα. Η σωστότερη λύση απαιτεί τον καταλληλότερο άνθρωπο και αυτοί είναι εκτός Ελλάδας.


Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.