Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Είναι έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, που σήμερα δανειζόμαστε με εμπράγματες εγγυήσεις από τους "εταίρους" μας!!Αντί να εκβιάζεται η Ελλάδα από τους γελοίους τοκογλύφους, έπρεπε αυτή να τους εκβιάζει...

Οι Έλληνες πολίτες βασανίζονται από τους δήθεν "εταίρους" τους, για να αισχροκερδούν οι τοκογλύφοι. Οι πραγματικοί επενδυτές, δηλαδή, έχουν ήδη χάσει από την ελληνική "άτυπη" χρεοκοπία πάνω από το 80% της επένδυσής τους και το "πάρτυ" το κάνουν οι τοκογλύφοι ...Οι κολλητοί των Ευρωπαίων ηγετών ...Αυτών, οι οποίοι βάζουν ένα μισοκατεστραμμένο κράτος, όπως η Ελλάδα, να δανείζεται αναγκαστικά και εις βάρος του λαού της, όπως θέλουν οι τοκογλύφοι.


Εδώ εύλογα θα ρωτήσει κάποιος ...τι θα γίνει αν "θυμώσουμε" τους "επενδυτές"; Τι θα γίνει αν σταματήσουν να μας δανείζουν; Τι θα γίνει με τις συντάξεις, τις τράπεζες και τις κρατικές δαπάνες σε τομείς όπως η υγεία ή η άμυνα; Είναι δυνατόν να σταματήσει η χρηματοδότηση αυτών των ζωτικών αναγκών, επειδή θα υπάρχει χρεοκοπία; Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί αυτός, που εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να πληρωθεί στο "άρτιο" αυτήν τη στιγμή, είναι ένας επενδυτής-χρηματοδότης των ομολόγων ...Αυτός δεν είναι καν δανειστής. Ακόμα και αν οι "επενδυτές" μάς βάλουν στη "μαύρη" λίστα, δεν θα πάψει να υπάρχει δυνατότητα δανεισμού ...Πραγματικού δανεισμού και όχι "ψευδοδανεισμού" των τοκογλύφων των ομολόγων ...Δανεισμού υπό τους όρους που γίνεται σήμερα εις βάρος μας.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.

Είναι υποχρεωμένοι στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης —και προκειμένου ν' αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση μέσα σε κράτος μέλος της Ενωμένης Ευρώπης— να μας δανείσουν. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ...Αυτό, δηλαδή, που κάνουμε σήμερα.

Αυτό κι αν είναι έγκλημα. Είναι έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, που σήμερα δανειζόμαστε με εμπράγματες εγγυήσεις από τους "εταίρους" μας!!

Ένα έγκλημα της πολιτικής μας ''ηγεσίας''
...Αυτό είναι μια προδοσία ανήκουστη. Γιατί; Γιατί αναγκαζόμαστε να υποστούμε όλες τις αρνητικές συνέπειες της χρεοκοπίας, χωρίς καμία από τις θετικές, που προκύπτουν εξαιτίας της. Αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τα δάνεια της υπέρτατης ανάγκης, του πολιτισμού, αλλά και της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών όχι για να επιβιώσουμε, αλλά για να πληρώσουμε τους τοκογλύφους.

Τέτοιου είδους δάνεια παίρνεις μόνον αφού πρώτα χρεοκοπήσεις επίσημα ...Μόνον εφόσον έχεις προηγουμένως αλλάξει τα μεγέθη των υποχρεώσεών σου εξαιτίας της χρεοκοπίας. Πρώτα μειώνεις αυτές τις υποχρεώσεις σου, όπως προβλέπει το πτωχευτικό δίκαιο για τα κράτη και μετά μπαίνεις στα πραγματικά δάνεια με τις εμπράγματες εγγυήσεις. Δεν παίρνεις αυτά τα δύσκολα και επικίνδυνα δάνεια, για να πληρώνεις αυτά, τα οποία αποτελούν "λεία" τοκογλύφων. Δεν υποθηκεύεις την ύπαρξή σου, για να πληρώνεις στους τοκογλύφους τα "λουκάνικα" με τα οποία η σημιτική συμμορία έδενε τα "σκυλιά" τής δήθεν ισχυρής Ελλάδας.

Γι' αυτόν τον λόγο λέμε πως η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα την επόμενη μέρα της χρεοκοπίας. Ήδη την ζει αυτήν την επόμενη ημέρα, χωρίς να έχει καρπωθεί τίποτε από τα θετικά της χρεοκοπίας ...Τα θετικά, που θα κάνουν τη "ζωή" της πολύ πιο εύκολη ...Τα θετικά, που θ' απαλλάξουν το κράτος και τον λαό από ένα τεράστιο "βάρος". Εύκολη θα γίνει η ζωή μετά τη χρεοκοπία, γιατί αυτός ο δανεισμός θα γίνει εύκολος, εφόσον τα "κουρέματα" —εκτός όλων των άλλων— θα βελτιώσουν και την πιστοληπτική εικόνα της χώρας. Με μια ελεγχόμενη από την ίδια την Ελλάδα —και όχι από τους δανειστές της— χρεοκοπία, αυτή η εικόνα —όπως και η εθνική οικονομία— μπορεί να βελτιωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Μπορεί να ξεκινήσει το "κούρεμα" από το τοκογλυφικό ομολογιακό "χρέος" και να υπολογίσει με απόλυτη ακρίβεια πού θα φτάσει το συνολικό της χρέος πολύ πριν αναγκαστεί να "χρεοκοπήσει" με τη συμβατική σημασία της έννοιας.

Απλά πράγματα. Οι ομολογιούχοι είναι επενδυτές και όχι δανειστές.

Τους ομολογιούχους τους πληρώνεις αν θέλεις και όσο θέλεις και μπορείς. Αυτή είναι η συμφωνία με αυτούς και όποιος το αμφισβητεί αυτό ας ξαναδεί τους όρους σύναψης των ομολόγων. Απλά πράγματα. Αυτό, το οποίο "ομολογούμε" σήμερα, δεν γνωρίζουμε εάν θα ισχύει αύριο ...Μου κοστίζει εμένα σε απόδοση, σου κοστίζει εσένα σε ρίσκο ...Take it or leave it, όπως μας λένε σήμερα οι τοκογλύφοι.

...Οι πονηροί τοκογλύφοι, που σήμερα, που πρέπει να πληρώσουν το ρίσκο τους, παριστάνουν τις "παρθένες" που μας δάνειζαν ...Οι πονηροί τοκογλύφοι, που "λάδωναν" τους διεφθαρμένους, για να μας "φορτώνουν" υποχρεώσεις. Κανένας από αυτούς δεν δάνεισε στην Ελλάδα. Επένδυσαν στην Ελλάδα, επειδή δήθεν της είχαν "εμπιστοσύνη" και σήμερα απλά θα αποδειχθεί ότι έκαναν "λάθος" ...Nothing personal, όπως θα έλεγαν και αυτοί οι ίδιοι.

Αντί δηλαδή να εκβιάζεται η Ελλάδα από τους γελοίους τοκογλύφους, έπρεπε αυτή να τους εκβιάζει.

Χρεοκοπία ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ