Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Πρόσθετα μέτρα 10 δισ. «για αρχή» φέρνει η συμφωνία – γέφυρα που ζητά η Αθήνα.......Aκόμα χορεύουν στο Σύνταγμα;; Τα μέτρα αυτά έχουν την υπογραφή του πρωθυπουργού.....έχουν την στήριξη του υπερήφανου ΟΧΙ....αλλά οι δανειστές θέλουν πλέον περισσότερο αίμα μιας και τους "ενόχλησε" το ΟΧΙ....Ποιο Grexit;; Ποια δραχμή;;


Βαρύ πακέτο λιτότητας που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 δισ. ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία, αλλά οι δανειστές θέλουν πλέον περισσότερο αίμα. Το μάρμαρο θα πληρώσουν επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και αγρότες, όποια τροπή και αν πάρουν τα πράγματα τις επόμενες ώρες.

Tο σχέδιο της κυβέρνησης για μία συμφωνία-γέφυρα ενός μηνός, που θα συνοδεύεται από χρηματοδότηση 7 δισ. από τον ESM και μία πρώτη λίστα μέτρα που θα νομοθετηρθούν άμεσα. Αν οι δανειστές πουν «Ναι», μέσα στον Ιούλιο η λίστα θα εμπλουτιστεί, με στόχο να υπογραφεί νέο τρίτο(?) Μνημόνιο το καλοκαίρι, ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ ως το 2017 (πιθανότατα να φτάσει στα 50 ή και 60 δισ). Από το φθινόπωρο και μέχρι το 2019 τα νέα μέτρα θα πέφτουν σαν το χαλάζι, βάσει της συμφωνίας που προτείνει η κυβέρνηση.

Τα μέτρα αυτά έχουν την υπογραφή του πρωθυπουργού
και εστάλησαν στις Βρυξέλλες ήδη από τις 30 Ιουνίου, πριν δηλαδή το δημοψήφισμα και την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Ουσιαστικά η κυβέρνηση προσχωρεί στο «τελεσίγραφο» των δανειστών, με λίγες διαφοροποιήσεις μόνον κυρίως για να διασώσει δημοσίους υπαλλήλους και να αποτρέψει κάποιες αποκρατικοποιήσεις.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν αυξήσεις φόρων σε αγρότες, ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Στην ελληνική διαπραματευτική ομάδα εξετάζουν ποια μέτρα θα εφαρμοστούν άμεσα για να κλείσει η συμφωνία γέφυρα, ποια θα ψηφιστούν φέτος και ποια θα εφαρμοστούν σταδιακά από το 2016 ως το 2019.

Αν συνυπολογιστεί πάντως η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και για το 2016 που δέχεται η κυβέρνηση, το συνολικό πακέτο για την τριετία 2015 – 2017 ξεπερνά και τα 15 δισ. ευρώ. Αυτά είναι όμως μόνο η αρχή, γιατί ή ελληνική πρόταση δεν προβλέψει τις ανάγκες του 2017, ούτε έχει ενσωματώσει το πλήγμα που προκάλεσαν στην οικονομία τα capital controls, το δημοψήφισμα και η απουσία «ομπρέλας προστασίας» μετά την 3η Ιουνίου...............

Την Κυριακή, ίσως και νωρίτερα, θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρώπης όπως θέλει η συντριπτική πλειοψηφία, έστω και με σκληρά μέτρα ή αν θα κουδουνίζουν στις τσέπες μας σε λίγους μήνες οι δραχμούλες μας γράφουν αρκετά sites...

Tα νέα μέτρα θα αποτελειώσουν μια για πάντα την κοινωνία. Θέατρο παίζουν για να τρομοκρατηθεί ο λαός και να καταπιεί το θανατηφόρο μνημόνιο ΑΜΑΣΗΤΟ.!..


ΠΗΓΗ