Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Θέλουν την Ελλάδα , να την βλέπει η Ευρώπη, και να λέει και ευχαριστώ, που δεν είναι σε τέτοιο χάλι! Θέλουν να βλέπουν τον πεθαμένο, για να μην "φωνάξει" ο ετοιμοθάνατος...Παντού κυριαρχούν τα διπλά μέτρα και τα διπλά σταθμά ...Ό,τι ισχύει για όλους, δεν ισχύει για την Ελλάδα ...και το αντίστροφο.

  Ο Ιταλός Γκρίλο απείλησε να ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημοψήφισμα με αίτημα την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ και την ίδια στιγμή αντέδρασε - σχεδόν "βίαια" - ο ομοεθνής του Ντράγκι: "ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να βγει - προφανώς εννοώντας χωρίς αίμα εφόσον το θεωρεί πολεμική πράξη - από τη ζώνη του ευρώ", διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο άνθρωπος της Goldman Sachs και ισχυρός άνδρας της Φρανκφούρτης. Σε ΚΑΝΕΝΑΝ λαό τής ευρωζώνης δεν αναγνωρίζεται πλέον το δικαίωμα της οικονομικής αυτοδιάθεσης και άρα η επιλογή να αποφασίσει την έξοδό του από αυτήν.

Την ίδια ώρα που "ενημερώνουν" την Ιταλία για τα προφανή και άρα για την απαγόρευση "εξόδου" από το Ευρώ, κάθονται και απειλούν την Ελλάδα με μια τέτοια "αποβολή" ...Μια "αποβολή", η οποία υποτίθεται θα έχει ως "αίτιο-πυροκροτητή" της την έλλειψη ρευστότητας του κράτους μέλους, το οποίο υποτίθεται ότι θα "αποβληθεί". Μιλάμε για ψέματα άνευ προηγουμένου, που απευθύνονται στην άγνοια των λαών, οι οποίο πέφτουν θύματα εκβιασμού και απειλών. Η έξοδος από την ευρωζώνη όχι απλά δεν δίνεται ως επιλογή, αλλά - σύμφωνα με τη Συνθήκη της Νομισματικής Ένωσης - απαγορεύεται ρητώς. Πραγματικός πόλεμος εναντίον των μελών της Ευρωζώνης είναι η απόπειρα του οποιουδήποτε να την εγκαταλείψει.

Ούτε καν η έλλειψη ρευστότητας δεν μπορεί να οδηγήσει κατ’ αρχήν σε "ατύχημα" και στη συνέχεια σε αποβολή. Θα ήταν απολύτως "αυτοκτονικό" για την Ένωση να μην υπάρχουν διατάξει στη Συνθήκη τής Νομισματικής Ένωσης, που θα καθιστούν υποχρέωση των θεσμικών οργάνων της να διατηρούν τη ρευστότητα του κάθε κράτους της Ένωσης σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αν μια τέτοια Ένωση "παρέδιδε" το μέλλον της στις επιλογές των ηγεσιών των κρατών, δεν θα άντεχε ούτε μία δεκαετία.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Όχι απλά δεν επιτρέπεται εθελούσια έξοδος από το Ευρώ - και άρα εξαιτίας κάποιας πρόθεσης του ενδιαφερομένου - , αλλά δεν υπάρχει ούτε καν η περίπτωση ενός απροσδόκητου "ατυχήματος".

Τα πάντα έχουν προβλεφτεί μέσα στις διατάξεις της Συνθήκης τής Ένωσης, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η θεωρητική πιθανότητα να υπαναχωρήσει κάποιος και να θελήσει να αποχωρήσει απ’ αυτήν. Ακόμα δηλαδή και εκ του πονηρού να επιχειρήσει μια άστοχη οικονομική πολιτική, η οποία θα οδηγεί σε έλλειψη ρευστότητας, να μην υπάρχει πιθανότητα να το πετύχει. Η Ένωση διαθέτει όλα τα μέσα και είναι υποχρεωμένη να τα χρησιμοποιήσει, προκειμένου να μην υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί ένα τέτοιο "ατύχημα". 

Όλα αυτά τα προφανή ισχύουν για τους πάντες, εκτός της Ελλάδας. Για παράδειγμα, όλοι μίλησαν για GRexit όταν οι ιδιωτικές τράπεζες στην Ελλάδα έδειχναν αδυναμία να περάσουν τα στρες-τεστ μέχρι να χρηματοδοτηθούν από τους "κακομοίρηδες". Δεν είδαμε όμως κανέναν να μιλάει για BELxit, όταν η DEXIA του Βελγίου παρουσίαζε "τρύπα" μεγαλύτερη από χρέη ολόκληρων κρατών. Γιατί το τερατωδών διαστάσεων πρόβλημα της DEXIA το ανέλαβε η ΕΚΤ και δεν ανέλαβε τα πολύ μικρότερα προβλήματα των πολύ μικρότερων ελληνικών τραπεζών; Γιατί δεν υποχρέωσε κανείς το Βέλγιο να "φορτωθεί" ως κράτος μαζί με τους πολίτες του το "βάρος" της τράπεζάς του. Αν η Ντόιτσε Μπανκ δεν περάσει τα στρες-τεστ, θα επωμιστεί τα βάρη της το γερμανικό κράτος;

Μόνον στην Ελλάδα έγινε αυτό, γιατί μόνον στην Ελλάδα υπήρχαν προδότες ηγέτες οι οποίοι δεν θα αρνούνταν να πραγματοποιήσουν αυτό το έγκλημα εις βάρος του λαού που τους εμπιστεύτηκε. Μόνον η Ελλάδα απειλείται με απευθείας "αποβολή" ...και όταν δεν απειλείται από τέτοια εσκεμμένη ενέργεια των "συνεταίρων" της, απειλείται από ένα "ατύχημα". Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα.

Le Monde: Η Μαρία Δαμανάκη, ο κρυμμένος... άσος στο μανίκι ΣαμαράΣήμερα, και παραμονές των εκλογών στην πατρίδα μας, επανεμφανίζονται άφοβα οι εγκληματίες στον τόπο του εγκλήματος και λένε τα ίδια πράγματα. Επαναλαμβάνονται τα ίδια ψευδή, παράνομα και εκβιαστικά επιχειρήματα. Ο λαός, εξαιτίας τής άγνοιάς του, τρομοκρατείται και ακούει μέχρι και τον ψυχοπαθή Σαμαρά να του υπόσχεται σταθερότητα και ανάπτυξη. Ανέχεται να του λέει ψέματα ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος δύο χρόνια πριν του "έκλεψε" την ψήφο, υποσχόμενος τις τιμωρίες των εγκληματιών, οι οποίοι τυγχάνουν φίλοι, συγκάτοικοί και συμμαθητές του.

Το σύνολο των όσων λέγονται είναι ψέματα ...Ένα "γαϊτανάκι" ψεμάτων, το οποίο το ξεκίνησε το άθλιο κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών και της Μοσάντ, η Δαμανάκη. Στην πραγματικότητα όχι απλά δεν τίθεται θέμα εσκεμμένης "αποβολής", αλλά, ακόμα κι αν μεθοδεύσει ένα κράτος από μόνο του ένα "ατύχημα", προκειμένου να "δραπετεύσει" από το "σφαγείο", η Ένωση έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να το αποτρέψει. Τι σημαίνει αυτό; ...Ότι, ακόμα και να ήθελε ένα κράτος να χρεοκοπήσει εντός της ζώνης του ευρώ, επικαλούμενο προβλήματα ρευστότητας, δεν θα μπορούσε να το επιτύχει, εφόσον η Ευρωζώνη θα φρόντιζε να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Ακόμα κι αν ένα κράτος δήλωνε αδυναμία πληρωμών, θα ανάγκαζε την ΕΚΤ να του στέλνει "καραβιές" με χαρτονομίσματα, προκειμένου να μην βρεθεί σε κατάσταση "στάσης πληρωμών".

Τα όσα λέγονται δηλαδή παραμονές των εκλογών για τις δόσεις των επτά ή των δέκα δισεκατομμυρίων, τα οποία δήθεν δεν θα αποταμιευτούν αν "δυσαρεστηθεί" η Ευρώπη ή η Τρόικα, είναι όλα ψέματα και ηλιθιότητες. Ο τελευταίος, που δεν τον συμφέρει να υπάρχει δυσλειτουργία στη χρηματοδότηση των κρατών - και άρα και της Ελλάδας - είναι η ίδια η Ευρώπη. Άρα, η ίδια η Ευρώπη είναι αδύνατον να εκβιάσει κάποιον με έξοδο από την Ευρωζώνη γι' αυτά τα χρήματα. Όταν μιλάμε δηλαδή για GRexit, μιλάμε για καθαρό εκβιασμό με όρους συμμοριών και άρα με όρους ποινικού δικαίου .

..Μιλάμε για ένα "παιχνίδι", στο οποίο συμμετέχουν οι ξένοι ιμπεριαλιστές, αλλά συμμετέχουν και οι ντόπιοι προδότες, εφόσον στα επίπεδα αυτά η άγνοια νόμων είναι απίθανη.
 
Δεν είναι δυνατόν ένας Πρωθυπουργός τής Ελλάδας να μην γνωρίζει τι έχουν υπογράψει οι προκάτοχοί του και σε τι υποχρεώσεις έχουν δεσμεύσει τη χώρα που κυβερνά. Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός τής Ελλάδας να μην γνωρίζει ότι είναι πρακτικώς αδύνατη η GRexit και να κάθεται σαν το δαρμένο σκυλί μπροστά στη Μέρκελ που τον απειλεί. Δεν είναι δυνατόν ένας αρχηγός τής Αντιπολίτευσης να "ορκίζεται" ότι δεν έχει πρόθεση εξόδου από το ευρώ, όταν θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν είναι μέσα στις επιλογές του να το κάνει αυτό, ακόμα κι αν το επιθυμούσε. Δεν είναι δυνατόν έμπειροι πολιτικοί άνδρες να μιλάνε για πιθανότητες ενός δήθεν "ατυχήματος". Δεν είναι δυνατόν να μην έχει συλληφθεί ακόμα το πολυτεχνικό "σκουπίδι", το οποίο παρίστανε την Ελληνίδα Επίτροπο και στην πραγματικότητα, λειτουργώντας ως "λαγός" των τοκογλύφων, ξεκίνησε τον ψευδοεκβιασμό τού GRexit.

Μιλάμε για "δούλεμα", που δεν έχει ξαναγίνει. Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι με τη νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ θα επαναρυθμιστεί η ένταση της δύναμης της βαρύτητας ...Να μας πούνε ότι οι Τροϊκανοί ζήτησαν διαβεβαιώσεις τού αρχηγού του, προκειμένου να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των Γερμανών αυτοκινητοβιομηχάνων, οι οποίοι κατασκευάζουν απλά αυτοκίνητα εδάφους. Τόσο αστείες είναι όλες αυτές οι απειλές, γι' αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν στοιχειωδώς το πώς λειτουργούν οι συμφωνίες για την ευρωζώνη. Τολμούν όμως τα διεφθαρμένα σκουπίδια τύπου Γιουγκέρ, Μέρκελ, Σόιμπλε, Ρεν ή να εκστομίζουν τέτοιες απειλές, γιατί έχουν απέναντι τους προδότες να ανταλλάσσουν τις "πάσες", προκειμένου να δουλεύουν τον ελληνικό λαό. 

Εκατομμύρια ευρώ έπρεπε να πληρώνουν οι εφημερίδες ή οι πολιτικοί, οι οποίοι θα τολμούσαν να επικαλεστούν στον δημόσιο λόγο τους ψεύδη τύπου GRexit. Ένα ολόκληρο επιτελείο νομικών έπρεπε να έχουν τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα ελληνικά θεσμικά όργανα, τα οποία θα παρακολουθούσαν όλη αυτή την πολεμική, η οποία έχει οικονομικές συνέπειες για τη λειτουργία τής ευρωπαϊκής και της ελληνικής οικονομίας. Από τη στιγμή που υπάρχουν "ζημιές" για την οικονομία, κάθε φορά που γίνεται αναφορά περί εξόδου τής Ελλάδας από το ευρώ, θα έπρεπε αυτές να "αποτυπώνονται" στις αξιώσεις της εναντίον όποιων παρανομούσαν.

Έπρεπε, κάθε φορά που κάποιος ανέφερε τη λέξη GRexit και ανέβαιναν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, να εγείρονταν από την πλευρά τής Ελλάδας οικονομικές αξιώσεις και να χρεώνεται εκείνος τη διαφορά ...Νόμιμες αξιώσεις, εφόσον υπάρχει παρανομία, η οποία κοστίζει γι' αυτόν που πέφτει θύμα τής ψευδούς προπαγάνδας. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα αξιώσεων, εφόσον θα αρκούσε στην Ελλάδα να επιδεικνύει σε όλους αυτούς τη διάταξη της Συνθήκης τής Νομισματικής Ένωσης, η οποία θεωρεί την είσοδο μιας χώρας στην Ευρωζώνη μη αναστρέψιμη. Υπάρχει διάταξη της Συνθήκης τής Νομισματικής Ένωσης, η οποία επιβάλει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την υποχρέωση να διατηρεί τη ρευστότητα μιας εθνικής οικονομίας πέρα από κάθε κόστος, εφόσον το κόστος τής διάλυσης της Ευρωζώνης είναι απείρως πολλαπλάσιο.
 
Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σήμερα για εκλογές και να μιλάνε όλοι για κλείσιμο "στροφίγγων" από τον Ντράγκι ή για εξαίρεση των ελληνικών ομολόγων από την αγορά; Ποιος, για ποιον λόγο και με ποιο επιχείρημα θα έκανε αυτήν την εξαίρεση. Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; ...Μπακάλικο, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει; Φυλακή θα κινδύνευε να πάει ο κάθε Ντράγκι, αν θα ξεχώριζε μεταξύ τους τα κράτη τής Ευρωζώνης. Από την τσέπη του θα καλούνταν να πληρώσει τα κόστη των εγκληματικών επιλογών του. Φυλακή θα έπρεπε να πάνε και όσοι επικαλούνται τέτοια ψέματα, εφόσον είναι προφανής η πρόθεσή τους να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν έναν ολόκληρο λαό, τη στιγμή που αυτός βρίσκεται μπροστά στις κάλπες και άρα έτοιμος να εκτελέσει το πιο ιερό για τη Δημοκρατία καθήκον του.

Όμως, σε αυτό το έγκλημα οι ξένοι δεν είναι μόνοι τους. Δεν μπορούσαν οι ξένοι μόνοι τους να απειλήσουν έναν ολόκληρο λαό ...Έναν λαό, ο οποίος θα έπρεπε να έχει στο πλευρό του το σύνολο των "όπλων" που μπορεί να διαθέτει ένα κράτος. Ένας πολίτης μπορεί να εκβιαστεί και να τρομοκρατηθεί εξαιτίας της άγνοιάς του ...Ένας λαός, όμως, όχι. Ένα κράτος έχει νομικούς, για να προστατεύει ακόμα και τα αδαή μέλη του από τον εκβιασμό. Δεν είναι δυνατόν να κρίνονται εκλογικές μάχες - και άρα ηγεσίες - , επειδή κάποιοι τρομάζουν τις γριές με τα φάρμακά τους. Αυτό γίνεται στην Ελλάδα από τη πρώτη στιγμή που τους "έδειξαν" σαν διεφθαρμένους και τεμπέληδες......

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ.ΤΡΑ'Ι'ΑΝΟΥ
23/01/2015