16 Ιουλ 2015

Ενώ εμείς κοιτάμε αλλού οι «Μεκεντότσι» δουλεύουν


Ευρωπαϊκός ''μοντερνισμός'' των χαφιέδων της ε.ε.

Άρχισε σήμερα στην Λερίν (Φλώρινα), «επιστημονικό τριήμερο συνέδριο» των Σλαβομακεδόνων που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιούλιου. Διοργανωτές είναι η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των «Μεκεντότσι» της Μελβούρνης, Το «Ουράνιο Τόξο», το κόμμα της σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία από τις Βρυξέλλες, το OMO Ίλιντεν του Πιρίν και το Διεθνές Κίνημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των «Μεκεντότσι» του Καναδά.

Το Συνέδριο στην «Λερίν» είναι η δεύτερη «επιστημονική συνάντηση» της χαφιεδοπαρέας . Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 2013 στο Πανεπιστήμιο «Monash» της Μελβούρνης, με αφορμή την 100η επέτειο από τη λήξη του Β 'Βαλκανικού Πολέμου και της διαίρεσης της «Μακεδονίας» με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

Τα πρακτικά εκείνου του «συνεδρίου» δημοσιεύτηκαν , από τον γερμανικό ακαδημαϊκό εκδοτικό οίκο Verlag Otto Sagner.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης είναι ο Victor Friedman από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, η Grace Fielder από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο Andrew Rosos από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ο Άκης Γαβριηλίδης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Βλάχοβ της "La Trobe University" της Αυστραλίας, ο Vasco Nastevski από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, η Κάθριν Κολοζόβα από το Ινστιτούτο για κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, και η Μαρία Μίτρεβα από το Μακεδονικό Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας στα Σκόπια.

ΠΗΓΗ - ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ:Α.Τ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ''ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ'' ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ-ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ε.Ε. ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ...: ΕΔΩ