Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί κουρεύουν χρέος αυστριακού κρατιδίου

Η πρωτεύουσα του αυστριακού κρατιδίου, το Κλάγκενφουρτ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Την ώρα που η Μέρκελ και ο Σόιμπλε κρατούν ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, αρνούμενοι την όποια διαγραφή χρέους και ταυτόχρονα ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ μας κουνά συνεχώς το δάκτυλο, η Βαυαρία ετοιμάζεται να κουρέψει δάνεια που έχει χορηγήσει στο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση!

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Tribune
και την ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης Huffington Post, το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έδωσε πράσινο φως στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων, που έχει χορηγήσει στο αυστριακό κρατίδιο, με πρωτεύουσα το Κλάγκενφουρτ.

«Πρόκειται για αναδιάρθρωση χρέους η οποία αγγίζει σχεδόν το 1,5 δισ. ευρώ και με την οποία θα μπορέσει να αποφευχθεί η πτώχευση της Καρινθίας», αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Πηγή

Τα δύο μέτρα και σταθμά της Γερμανίας


Την ώρα που η Γερμανία αποκλείει κάθε περίπτωση για κούρεμα στο χρέος της Ελλάδας, το κρατίδιο της Βαυαρίας δίνει το πράσινο φως στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο κρατίδιο της Καρινθίας, αποδεικνύοντας τα δύο μέτρα και σταθμά των Γερμανών 

Τα δύο μέτρα και σταθμά της Γερμανίας καταδεικνύουν με έμφαση ο ιταλικός και ο γαλλικός τύπος φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας μια περίπτωση που αποδεικνύει περίτρανα ότι η γερμανική ακαμψία στο θέμα του χρέους είναι μάλλον «επιλεκτική». Την ώρα που στις Βρυξέλλες βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους το Γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έδωσε πράσινο φως στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο Αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, με πρωτεύουσα το Κλάγκενφουρτ.

«Πρόκειται για αναδιάρθρωση χρέους η οποία αγγίζει σχεδόν το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και με την οποία θα μπορέσει να αποφευχθεί η πτώχευση της Καρινθίας», γράφει η ιταλική Huffington Post, αλλά και η εφημερίδα Il Giornale, του ομίλου Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune, η Βαυαρία θα δεχθεί να τις αποπληρωθούν μόνον 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, επί συνολικών οφειλών 2,75 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το άρθρο προσθέτει, δε, ότι «στην Βαυαρία υπάρχουν και φωνές υπέρ της ολικής διαγραφής του χρέους της Καρινθίας. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που για την Αθήνα δεν μπορεί να γίνει, σε ότι αφορά τους γείτονες της Γερμανίας δεν θεωρήθηκε ότι παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα».

Πηγή
Διαμόρφωση/σύζευξη:Α.Τ.