Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχει τρόπος να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στο Ράιχ του ευρώ.ΕΚΤ: Δεν αύξησε τον ELA - Μεγαλύτερο "κούρεμα" στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών! Δυσμενής εξέλιξη - Προειδοποίηση για ακόμη χειρότερα.......

Ο καλός κ. Ντράγκι. Ο φίλος μας……

Oι μπαρμπεροτραπεζίτες της απολιτίκ ΕΚΤ, που θέτει ως προϋπόθεση για την αύξηση του ELA, η Ελλάδα να βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης ή να υπάρχει προοπτική για ένα τέτοιο πρόγραμμα, κούρεψαν τα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών.

Σε σημαντικό κούρεμα των ενεχύρων που σχετίζονται με το Δημόσιο και τα οποία έχουν καταθέσει για τη χρηματοδότησή τους οι ελληνικές τράπεζες, προχώρησε η ΕΚΤ, η οποία ωστόσο διατήρησε αμετάβλητο το ποσό του ELA.

France and Germany told Greece on Monday to come up with serious proposals in order to restart financial aid talks, a day after Greeks voted overwhelmingly to reject more austerity. German Chancellor Angela Merkel and French President Francois Hollande, the euro zone's most powerful leaders, said Athens must move quickly if it wants to secure a cash-for-reform deal with creditors and avoid crashing out of the single currency. Raising the pressure on Greek Prime Minister Alexis Tsipras before a euro zone summit on Tuesday, the European Central Bank decided to keep a tight grip on funding to Greek banks.(reuters).

Το αυξημένο κούρεμα στα ελληνικά ενέχυρα επιβάλλεται στο σύνολο των ενεχύρων που ήδη έχουν δοθεί από τις ελληνικές τράπεζες, για το σύνολο της χρηματοδότησης που έχουν λάβει. Δηλαδή, οι τράπεζες με τα ενέχυρα αξίας 157 δισ. που έχουν υποθηκευτεί για την εξασφάλιση της ρευστότητάς τους, είχαν δυνατότητα να αυξηθεί ο ELA μέχρι περίπου το ποσό των 100 - 105 δισ. Τώρα το πλαφόν αυτό κατεβαίνει και το νούμερο είναι πλέον διψήφιο.

Σύμφωνα με την Goldman, το συνολικό διαθέσιμο των ελληνικών τραπεζών σε collateral μέχρι σήμερα ήταν 24 δισ. ευρώ αλλά για κάθε 10 μονάδες που θα μειώνεται η αποτίμηση των ενεχύρων, θα απαιτούνται επιπλέον 8 δισ. για να διατηρείται η ρευστότητα που ήδη έχουν πάρει...


Η γερμανική τηλεόραση ΑRD παρουσιάζει αλήθειες για τη διαπραγμάτευση σε αντίθεση με τα ελληνικά κανάλια που ψεύδονται ασύστολα και φασιστικά.Το οτι η ARD λέει ολη την αλήθεια δεν το συνηγορούμε αλλά καλό είναι να αποκομίσουμε την ουσία και ειδικά την τελευταία φράση του βίντεο : ''αυτή η απόφαση ήδη έχει παρθεί αλλού''...

Το δημοψήφισμα και τα εμπόδια των Ευρωπαίων στη διαπραγμάτευση παρουσιάστηκαν στη γερμανική τηλεόραση (ARD) και στην εκπομπή Monitor.

Την ώρα που τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια έχουν εξοργίσει τους πολίτες με τη συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οι Γερμανοί μπορούν να δουν ρεπορτάζ για το πως πραγματικά εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση.

Αλλοίμονο στους φτωχούς, στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους.Ήδη τους φορτώνουν μαζί με τους μισθωτούς και τους άνεργους στα τραίνα για το Νταχάου, όπου θα θυσιαστούν στα Ευρω-κρεματόρια της Μέρκελ για να εξευμενιστεί ο Μολέκ , (Μολώχ), του χρήματος...ΠΗΓΕΣ: 1 , 2 , 3
ΣΥΖΕΥΞΗ/ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ:Α.Τ.