Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Η Ευρω-κοινοπραξία για να σώσει την πατρίδα ψήφισε Κόσερ Σούπερ-Φάρμ.

Προγραμματισμός

Ο Επιμένων αλλά SUPER PHARM Νικά

Η ισραηλινή SUPER PHARM της ''φιλανθρώπου'' και ''επενδυτικής'' οικογένεια Koffler, προσπαθούσε να μπει στην ελληνική αγορά για να δημιουργήσει αλυσίδες φαρμακείων από το 2001, την εποχή του Κόσερ εκσυχρονιστή Αβρούρι.

Το 2004, επί Νωθρού, με το φαλακρό δικό τους υπουργό υπανάπτυξης, έριξαν το «αναπτυξιακό» σύνθημα , «τα φάρμακα στα σουπερμάρκετ». Αλλά τους βγήκε πέρα η διαρθρωτική μεταρρύθμιση και έκαναν «υπομονή».

Το 2010, με το εβραιο-ΠΑΣΟΚ και πάλι η SUPER PHARM σχεδίαζε , την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα. (σε πρώτη φάση). Τότε ο CEO της ισραηλινής Super Pharm ,Lior Reitblatt, εξέφραζε την απογοήτευση της εταιρείας διότι το «μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη θέτει περιορισμούς στην ελεύθερη ίδρυση φαρμακείων», και εξέφραζε την πρόθεση «να επεκταθεί σε όποια αγορά δεν έχει περιορισμούς ιδιοκτησίας».

Ο Lior Reitblatt τόνιζε ότι η Super Pharm έχει εξετάσει τη δυνατότητα εισόδου της στην Τουρκία και στην Ελλάδα καθώς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά «συνάντησε εμπόδια από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για το ιδιοκτησιακό».

Ούτω πως, έγινε η κρίση ευκαιρία και στην «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», εντάχθηκαν πάλι από τον φαλακρό το 2104, ρυθμίσεις που αλλάζουν του «περιορισμούς ιδιοκτησίας», ώστε να εξυπηρετηθεί η είσοδος της Οικογενείας Koffler και της Super Pharm στην ελληνική αγορά και στην εξαφάνιση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, αλλά δεν τους ήταν αρκετές. Αφορούσαν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και δεν επέτρεπαν σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακεία.

Περίμεναν 14 χρόνια.Οτι δεν μπόρεσε ο Κόσερ Αβρούρι το έφερε εις πέρας η Κόσερ Αριστερά και ο Κόσερ Alexis. (Αλλά μετά από σκληρή ….διαπραγμάτευση).

Η Ευρω-κοινοπραξία για να σώσει την πατρίδα ψήφισε Κόσερ Σούπερ-Φάρμ.

Δελτίο των 11
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ/ΦΩΤΟ:Α.Τ.